ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΥΠΡΟΔΑΤ: Καλεί τον ΠτΔ να επιληφθεί της Πρότασης Μηχανισμού για ΜΕΧ

ΣΥΠΡΟΔΑΤ: Καλεί τον ΠτΔ να επιληφθεί της Πρότασης Μηχανισμού για ΜΕΧ

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη να επιληφθεί άμεσα του θέματος που αφορά την Πρόταση Μηχανισμού αντιμετώπισης των Μη Εξυπηρετούμενων Χορηγήσεων ( ΜΕΧ ), την οποία υπέβαλε ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας (ΚΤΚ) Κωνσταντίνος Ηροδότου στο Υπουργείο Οικονομικών, καλεί ο Σύνδεσμος Προστασίας Δανειοληπτών Τραπεζών (ΣΥΠΡΟΔΑΤ).

«Καλούμε τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη να επιλυφθεί άμεσα του θέματος και να δώσει την σωστή λύση που θα προστατεύσει δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας οι οποίοι κινδυνεύουν να χάσουν άδικα τις περιουσίες τους, χωρίς να τύχουν ευκαιρίας για σωστή αναδιάρθρωση», αναφέρει σε ανακοίνωση ο ΣΥΠΡΟΔΑΤ.

Επικαλούμενος δηλώσεις του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών Γιώργου Παντελή στο ΡΙΚ, ο ΣΥΠΡΟΔΑΤ αναφέρει ότι «ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών δυστυχώς έκανε ό,τι μπορούσε για να εξουδετερώσει και στην ουσία να ενταφιάσει τον Νοέμβριο του 2021 την επεξεργασμένη Πρόταση Μηχανισμού αντιμετώπισης των Μη Εξυπηρετούμενων Χορηγήσεων ( ΜΕΧ ), που υπέβαλε ο Διοικητής της ΚΤΚ για να την παραπέμψει στην Βουλή ούτως ώστε να τύχει άμεσης εφαρμογής».

«Ο Μηχανισμός αυτός ήταν μια εξωδικαστική διαδικασία που οι Δανειολήπτες μπορούσαν να προσφύγουν για διάφορους λόγους» και «παρείχε στους Δανειολήπτες την ευκαιρία να καταγγείλουν την συμπεριφορά των ΑΠΙ σχετικά τον τρόπο αντιμετώπισης των αναδιαρθρώσεων και κυρίως το θέμα των υπερχρεώσεων», ενώ «η προσφυγή στον Μηχανισμό ανέστελλε διαδικασία εκποίησης».

Επικαλούμενος δήλωση του Γενικού Διευθυντή του ΥΠΟΙΚ ότι ο Μηχανισμός θα «μπλόκαρε τα πλαίσια των Αναδιαρθρώσεων» με μεγάλο κίνδυνο επιβάρυνσης των δημόσιων οικονομικών μέσω του χαρτοφυλακίου της ΚΕΔΙΠΕΣ, ο ΣΥΠΡΟΔΑΤ διερωτάται με ποιο τρόπο θα μπλοκάρονταν οι αναδιαρθρώσεις και προσθέτει ότι ο κ. Παντελή «δεν εξήγησε συγκεκριμένα πώς και με ποιο τρόπο θα επιβαρύνονταν τα δημόσια οικονομικά».

Τέλος, ο ΣΥΠΡΟΔΑΤ σχολιάζοντας δηλώσεις του ΓΔ του ΥΠΟΙΚ για το Σχέδιο Εστία, το Σχέδιο Οικία και το Σχέδιο «Ενοικίου Έναντι Δόσης», αναφέρει ότι «τα σχέδια αυτά καλύπτουν περιορισμένο αριθμό Δανειοληπτών και αφήνουν πίσω χιλιάδες άλλους για τους οποίους το κράτος όφειλε να μεριμνήσει να μην μείνουν εκτεθειμένοι και αβοήθητοι».

«Εννοούμε τους εγκλωβισμένους αγοραστές, τους έχοντες εισόδημα λίγο πιο πάνω από τους λήπτες ΕΕΕ, ή διαφόρων άλλων βοηθημάτων, που ανέρχονται σε μερικές χιλιάδες», καταλήγει ο σύνδεσμος.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Βροχές, καταιγίδα και...χαλάζι στο «μενού» - Πού αναμένεται να φτάσει η θερμοκρασία - Δείτε αναλυτικά

• Τον τσάκωσαν «φτιαγμένο»: Οδηγούσε και χωρίς άδεια οδηγού  - Συνελήφθη 34χρονος

• Τα ποσά και η χρηματοδότηση από Ε.Ε για ασυνόδευτα παιδιά – Η δέσμευση της Κύπρου μέσα από το Εθνικό Σχέδιο Δράσης

• Αντίστροφη μέτρηση για το e-kalathi: Πότε θα λειτουργήσει σε δοκιμαστική μορφή

• Πήγε να ταξιδέψει με πλαστή ταυτότητα, έσπρωξε Αστυνομικό και προσπάθησε να διαφύγει - Χειροπέδες σε 37χρονη

• Σοφία Βεργκάρα: Δίχνει πώς λικνίζονται οι Λατινοαμερικάνοι για το Thanksgiving - Βίντεο



Αίολη η αισιοδοξία για τη «διπλωματία του καφέ» -«Ναρκοθετεί» τα «ήρεμα νερά» η Άγκυρα

Αίολη η αισιοδοξία για τη «διπλωματία του καφέ» -«Ναρκοθετεί» τα «ήρεμα νερά» η Άγκυρα

Ενώ η Λευκωσία αναμένει στο ακουστικό για τα επόμενα βήματα στο κυπριακό και για τη σύγκληση της πενταμερούς συνάντησης, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, καταρρίπτει όλα όσα προσπαθεί η Αθήνα να παρουσιάσει το τελευταίο διάστημα μέσω του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη περί ήρεμων νερών στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, οι οποίες περνούν μέσα από το κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top