«Σφαγή» για τη θέση του Επιτρόπου Διοικήσεως

«Σφαγή» για τη θέση του Επιτρόπου Διοικήσεως

Μακρύς είναι ο κατάλογος των ενδιαφερομένων για τη θέση του Επιτρόπου Διοικήσεως και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, του οποίου η θητεία λήγει στις 20 Απριλίου.

Ανάμεσα στους ενδιαφερομένους είναι και η νυν Επίτροπος, Μαρία Στυλιανού Λοττίδη, η οποία ολοκλήρωσε την πρώτη εξαετή θητεία. Διορίστηκε το 2017 από τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη. Είναι από τις λίγες θέσεις αξιωματούχων που χρειάζεται η σύμφωνη γνώμη του Νομοθετικού Σώματος, μια πρακτική που εφαρμόζεται σε διάφορες άλλες χώρες αλλά και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου μάλιστα οι προτεινόμενοι για διορισμό περνούν από διαδικασία ακρόασης.

Ο θεσμός του Επιτρόπου Διοικήσεως πρωτοξεκίνησε στην Κύπρο τον Μάρτιο του 1991, επί προεδρίας Γιώργου Βασιλείου και το πρώτο παράπονο υποβλήθηκε στις 20 Απριλίου του ίδιου χρόνου. Πρώτος Επίτροπος ήταν ο Νίκος Χαραλάμπους. Τον διαδέχθηκε το 1998 η Ηλιάνα Νικολάου, η οποία υπηρέτησε μέχρι το 2011. Τρίτη Επίτροπος ήταν η Ελίζα Σαββίδου και τέταρτη η Μαρία Στυλιανού Λοττίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Το ψευδοκράτος απαντά με συλλήψεις Ε/κ - Πολιτικό μήνυμα ή εκβιασμός

Το ψευδοκράτος απαντά με συλλήψεις Ε/κ - Πολιτικό μήνυμα ή εκβιασμός

Σε ένα ακόμη δείγμα κλιμάκωσης έντασης, το κατοχικό καθεστώς προχώρησε στη σύλληψη πέντε Ελληνοκυπρίων προσφύγων, στο κατεχόμενο Τρίκωμο, το οποίο είχαν επισκεφθεί. Οι κατοχικές αρχές αφού τους συνέλαβαν, τους απήγγειλαν τις κατηγορίες, της κατασκοπείας και τους οδήγησαν στα μπουντρούμια του Αττίλα. Το ψευδοδικαστήριο εξέδωσε διάταγμα κράτησής τους, για τρεις ημέρες. Το υπουργείο εξωτερικών παρακολουθεί τη νέα αυτή προκλητική κίνηση από πλευράς του κατοχικού καθεστώτος και έχει ήδη προχωρήσει στις δέουσες ενέργειες.