ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προωθείται λύση για το ΤΑΕΠ Πάφου - Σε συνεχή επικοινωνία ΟΚΥπΥ και Πόπη Κανάρη

Προωθείται λύση για το ΤΑΕΠ Πάφου - Σε συνεχή επικοινωνία ΟΚΥπΥ και Πόπη Κανάρη

Προωθείται λύση για το ΤΑΕΠ Πάφου, δήλωσε την Παρασκευή η Υπουργός Υγείας Δρ. Πόπη Κανάρη, λέγοντας πως η ίδια βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον ΟΚΥπΥ για το θέμα. Ως άμεση λύση, συζητούν να έρθουν δύο γιατροί για να στελεχωθεί το ΤΑΕΠ, είπε.

Εξάλλου, η Υπουργός εξέφρασε την ετοιμότητα της να στηρίξει με κάθε δυνατό τρόπο τα κρατικά νοσηλευτήρια της Πάφου και της Πόλης Χρυσοχούς, στο περιθώριο επισκέψεων της στα δύο Νοσοκομεία.

Μιλώντας στην Πάφο και αναφερόμενη στην αναστολή της τρίωρης στάσης εργασίας, που είχε προκηρυχθεί απο την ΠΑΣΥΚΙ, για την Πέμπτη, στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, η Υπουργός Υγείας ανέφερε πως ζήτησε από τον Πρόεδρο της Συντεχνίας των Κυβερνητικών Ιατρών Σωτήρη Κούμα να της δοθεί μια ευκαιρία να μιλήσει με το ιατρικό και παραϊατρικο προσωπικό. Θεωρούσα, είπε, «ότι είναι και υποχρέωση μου αλλά και ανάγκη να μιλήσω με αυτό το προσωπικό που πιστεύω ότι έχει πάρα πολύ καλούς ιατρούς, πάρα πολύ καλούς νοσηλευτές και παραϊατρικό διοικητικό προσωπικό».

Eκτίμησε ακόμη πως η απεργία θα ήταν «άδικο προς την ίδια» που, όπως είπε, είχε όλη την καλή πρόθεση από την Δευτέρα να δει αυτά τα ζητήματα και να υπάρξει διάλογος για να εντοπίσει προσωπικά τα προβλήματα και να προωθήσει την επίλυση τους «άμεσα». Όπως είπε, ήδη προωθεί την λύση και βρίσκεται σε επικοινωνία με τον ΟΚΥπΥ.

Ερωτηθείσα κατά πόσο αναμένονται να γίνουν προσλήψεις η Υπουργός Υγείας απάντησε πως από πλευράς ΟΚΥπΥ υπάρχει πρόταση για στελέχωση του Τμήματος, ωστόσο παρατήρησε ότι δεν υπήρχε ενδιαφέρον από πλευράς γιατρών για να έρθουν εδώ στην Πάφο.

Χαρακτήρισε επίσης άδικο από πλευράς των ΤΑΕΠ εδώ στην Πάφο να μην υπάρχει ενδιαφέρον άρα να μην στελεχώνεται το Τμήμα.

Είπε ότι έθεσε το θέμα στον νέο Γενικό Εκτελεστικό Διευθυντή του ΟΚΥπΥ, Κύπρο Σταυρίδη και συζητούν ως «άμεση λύση να έρθουν δύο γιατροί για να στελεχωθεί το ΤΑΕΠ» καθώς όπως ανέφερε, όλοι οι ασθενείς που έρχονται στα ΤΑΕΠ πρέπει να τυγχάνουν μιας άμεσης περίθαλψης και προστασίας της υγείας τους «όπως γίνεται και με πολλά άλλα Νοσοκομεία».

Ερωτηθείσα για το θέμα της απόσυρσης του νομοσχεδίου για τη διενέργεια χειρουργικών αισθητικών επεμβάσεων στα νοσοκομεία, η Δρ. Κανάρη ανέφερε πως σε πρώτη φάση θα πρέπει μελετήσουν και να επιλύσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΤΑΕΠ, όπως και τα θέματα που προκύπτουν σε ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού και κλινών και μετά να προχωρήσουν με νομοσχέδια, όπως αυτό που αφορά τη διενέργεια αισθητικών επεμβάσεων στα νοσοκομεία.

Εξάλλου, στις δηλώσεις της στους δημοσιογράφους, η κ. Κανάρη ανέφερε πως δεν επιθυμεί να θεωρηθούν παραμελλημένα,  από πλευράς του Υπουργείου Υγείας, τα Νοσοκομεία Πάφου και Πόλης Χρυσοχούς επειδή βρίσκονται σε «μακρινά σημεία».

Κάθε άλλο, συνέχισε, «πρέπει να τονωθούν και τα συστήματα υγείας σε αυτές τις πόλεις», για να νιώσει ο κόσμος ότι έχει την στήριξη του Υπουργείου Υγείας και του συστήματος Υγείας, όπως είπε.

Αναφερόμενη στο σύστημα του ΓεΣΥ είπε ότι «πρέπει να το στηρίξουμε από όλες τις πλευρές».

Η Υπουργός Υγείας σημείωσε πως η Κυβέρνηση του Προέδρου Νίκου Χριστοδουλίδη ασπάζεται πλήρως και την φιλοσοφία και την αρχιτεκτονική αυτού του συστήματος, σημειώνοντας πως «έχουμε υποχρέωση να το στηρίξουμε και ως Υπουργείο Υγείας αλλά και ως ΟΑΥ και ως ΟΚΥπΥ» και να δώσουμε την καλύτερη ποιότητα και προσβασιμότητα σε κάθε ασθενή.

Επεσήμανε ακόμη πως από πλευράς του Υπουργείου Υγείας θα προσπαθήσουν να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια για να προσφέρουν τις καλύτερες υπηρεσίες στους ασθενείς, τόσο σε θέματα ποιότητας, όσο και σε θέματα ασφάλειας.

Μεταξύ άλλων, είπε πως σκοπός της επίσκεψης της ήταν «να στηρίξουν και να δουν τις ανάγκες» του ΤΑΕΠ και άλλων κλινικών στα Νοσοκομεία Πάφου και Πόλης Χρυσοχούς.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top