ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άμεση ανταπόκριση για τη Λαμπρατζιά στην Ορόκλινη: Έφυγαν τα ξύλα - «Μιλήσαμε ως γονείς στους νεαρούς και το σεβάστηκαν»

Άμεση ανταπόκριση για τη Λαμπρατζιά στην Ορόκλινη: Έφυγαν τα ξύλα - «Μιλήσαμε ως γονείς στους νεαρούς και το σεβάστηκαν»

Άμεση η κινητοποίηση του Κοινοτικού Συμβουλίου της Ορόκλινης - Kαθάρισαν το σπίτι που νεαροί γέμισαν με ξύλα.

Μετά την δημοσιοποίηση του ρεπορτάζ και των καταγγελιών πολιτών στο ThemaOnline για τα φαινόμενα νεαρών που χρησιμοποιούν εγκαταλελειμμένες οικίες ως αποθηκευτικά σημεία για τα αντικείμενα που μαζεύουν για το βράδυ της Λαμπρατζιάς, το Κοινοτικό Συμβούλιο έδρασε άμεσα.

Όπως είχε δηλώσει και σε προηγούμενο άρθρο,  ο Κοινοτάρχης εδώ και εβδομάδες είχε συνομιλήσει με την ομάδα νεαρών , στην παρουσία Αστυνομίας , κάνοντας συμφωνία να τους πάρει ο ίδιος ξύλα για το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου , με σκοπό να μην προκαλούν και να μην μαζεύουν υλικά για την λαμπρατιζά τις προηγούμενες μέρες.

Μάλιστα τους είχε υποσχεθεί να τους προσφέρει και το φαγητό για εκείνο το βράδυ.

 Η άλλη πλευρά: «Μιλήσαμε ως γονείς στους νεαρούς και το σεβάστηκαν »

Σε επικοινωνία που είχε κάτοικος της περιοχής , ανέφερε και την άλλη πλευρά των νεαρών στο ThemaOnline: «Είχε έρθει η Αστυνομία και είχε μιλήσει με τα παιδιά και τους είχε παρακαλέσει να κάνουν ησυχία να μην πετάνε κροτίδες. Τα παιδιά δεν σεβάστηκαν την άποψη της αστυνομίας. Πήγαμε εμείς ως γονείς και μιλήσαμε στα παιδιά και τους είπαμε ότι πρέπει να σέβεστε τους γείτονες και την περιοχή και το χωριό, μην κάνετε φασαρία, μην πετάτε κροτίδες και αλήθεια σας λέω έχει λίγες εβδομάδες το χωριό είναι ήσυχο, δεν κάνουν φασαρίες. Το μόνο που κάνουν είναι ότι κάθονται εκεί στο χωράφι που κάνουν την Λαμπρατζιά, ανάβουν μια μικρή φωτιά μέσα σε βαρέλια και κάθονται»

«Τα παιδιά σεβαστήκαν αυτά που τους είπαμε. Σίγουρα ισχύουν οι καταγγελίες ωστόσο τα παιδιά έχουν ηρεμίσει, έχει λίγες εβδομάδες δεν έχουμε ακούσει κανένα θόρυβο. Για να καταλάβατε κάθε Πάσχα υποφέρουμε, φέτος τα παιδιά έχουν σεβαστεί αυτά που τους έχουμε πει και δεν προκαλούν. Ναι ανάβουν φωτιές, ισχύει. Μαζεύουν υλικά αντικείμενα και φαίνεται σαν σκουπιδότοπος αλλά αυτό είναι μέχρι το Μεγάλο Σάββατο που τελειώνει και το έθιμο. Μετά φεύγουν τα ξύλα καθαρίζουν την περιοχή και είναι όλα εντάξει».

Σε ερώτηση, εάν τους φοβίζει το ενδεχόμενο πυρκαγιάς όπως συνέβη πέρσι σε εγκαταλελειμμένη οικία όπου οι νεαροί μάζευαν ξύλα , ο κάτοικος μας απάντησε: «Πέρσι ναι έγινε αυτό το περιστατικό και μας ξύπνησε η μυρωδιά από τη φωτιά. Είχαμε μιλήσει φέτος με τα παιδιά για αυτό το θέμα που μαζεύουν πράγματα σε σπίτια , διότι η Αστυνομία ερχόταν κάθε τρεις και λίγο. Αλλά τώρα τα έφυγαν από τα σπίτια. Ναι κάνουν πράγματα που δεν πρέπει αλλά όταν τους εξηγήσεις με ευγενικό τρόπο το σέβονται και ακούνε τα παιδιά. Δεν έχουν ξαναπατήσει σε εκείνο στο σπίτι».

Σε έρευνα του ThemaOnline στην περιοχή, διασπιστώθηκε ότι τα αντικείμενα που είχαν μαζέψει στην εγκαταλελειμμένη οικία, έχουν καθαριστεί.

 

Ωστόσο κάτοικοι αναφέρουν στην ιστοσελίδα μας ότι υπάρχουν ακόμα ξύλα και αντικείμενα σε άλλη εγκαταλελειμμένη οικία λίγα μέτρα πιο κάτω στην ίδια περιοχή και αναμένουν από τις αρχές και το Κοινοτικό Συμβούλιο να λάβει δράση και σε αυτή την περίπτωση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Famagusta: Δάφνη και Τεύκρος κάνουν το επόμενο βήμα στη σχέση τους



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top