Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports lifenewscy Socialista
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Βγαίνει μπροστά ο πολίτης που κατήγγειλε «παράνομη σύλληψη»: «Ο ένας αστυνομικός ήρθε και κόλλησε το πρόσωπο του πάνω στο δικό μου» - Βίντεο

Βγαίνει μπροστά ο πολίτης που κατήγγειλε «παράνομη σύλληψη»: «Ο ένας αστυνομικός ήρθε και κόλλησε το πρόσωπο του πάνω στο δικό μου» - Βίντεο

Tην αναστολή της ποινικής του δίωξης ζητά πολίτης ο οποίος υποστηρίζει ότι συνελήφθη παράνομα.

Μιλώντας στην εκπομπή "Alpha Ενημέρωση" ο καταγγέλλων/κατηγορούμενος περιέγραψε την στιγμή της σύλληψης του όπως, όσα προηγήθηκαν και όσα ακολούθησαν.

Όπως αναφέρει ήταν μάρτυρας σε τροχονομικό έλεγχο άλλου προσώπου, όπου όπως ισχυρίζεται όταν είδε τους Αστυνομικούς να τραβούν έξω τον νεαρό οδηγό, προέβη σε συστάσεις προς τους αστυνομικούς. Τρεις από αυτούς τον πλησίασαν και όπως χαρακτηριστικά αναφέρει "Ο ένας ήρθε και κόλλησε το πρόσωπο του πάνω στο δικό μου, φώναζε , απειλούσε , έφτυνε μου σαν μου μιλούσε. Κάποια φάση έσπρωξε με" .

Συγκεκριμένα ανέφερε "Πήγαν τρεις αστυνομικοί άνοιξαν απότομα την πόρτα του μικρού, φώναζαν έντονα να κατέβει κάτι. Ο μικρός πάγωσε, φοβήθηκε και ο ένας αστυνομικός έπιασαν τον από το σβέρκο και τον έβγαλε έξω". Εν συνεχεία ο πολίτης εξήγησε ότι "Επειδή ήμουν εκεί τους είπα να ηρεμίσουν λίγο. Έχει και ένα κωδικά που πρέπει να ακολουθήσετε, έχει πολίτες εδώ και σας βλέπουμε".

Τότε ήταν και η στιγμή που τον προσέγγισαν Αστυνομικοί, ακολούθησε η "λογομαχία",  η συνοδεία του στον Αστυνομικό και στη συνέχεια η σύλληψη του.

 

Ο πολίτης υπέβαλε στην Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων καταγγελία κατά της Αστυνομίας για «παράνομη σύλληψή» του από Αστυνομικό.

Οπως ισχυρίστηκε ο πολίτης, τη Δευτέρα 27 Μαρτίου του 2023, έξω από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, κατά τη διάρκεια τροχονομικού ελέγχου άλλου προσώπου ο παραπονούμενος (την ίδια ώρα κατηγορούμενος) αναφέρει πως προέβη σε συστάσεις προς τον Αστυνομικό για ορθή εφαρμογή του Κώδικα Αστυνομικής Δεοντολογίας, αφού όπως ο ίδιος ισχυρίζεται παρακολουθώντας νωρίτερα τον έλεγχο του αστυνομικού προς τον νεαρό είδε να τον «προπηλακίζει έντονα» και να τον «αρπάζει από τον λαιμό».

«Όταν τον άρπαξε ο Αστυνομικός εγώ απλά τους είπα ευγενικά ‘να προσέχει πώς συμπεριφέρεται και ότι οφείλει να ακολουθεί τον Κώδικα Αστυνομικής Δεοντολογίας’», ανέφερε ο πολίτης.

Μέσα από την επιστολή του,ο παραπονούμενος αιτείται την αναστολή της ποινικής του δίωξης, αλλά και την πειθαρχική και/ή ποινική δίωξη του Αστυνομικού της ομάδας Ζήτα, ο οποίος όπως υποστηρίζει παρουσιάζεται σε βίντεο, το οποίο επισυνάπτει στην Αρχή.

Επιπρόσθετα ζητά όπως του κοινοποιηθούν τα πλήρη ονοματεπώνυμα των Αστυνομικών, που ήταν παρόντα κατά την ώρα της σύλληψης του και τα οποία φαίνονται στο βίντεο που επισυνάπτει, καθώς επίσης και οποιωνδήποτε άλλων ενεχόμενων προσώπων.

Εν συνεχεία της επιστολής ζητά από την Αρχή όπως προβεί σε κάθε απαραίτητη ενέργεια, με σκοπό τη διασφάλιση των δικαιωμάτων του, τα οποία κατοχυρώνονται δυνάμει Διεθνών και Ευρωπαϊκών Συνθηκών και Πρωτοκόλλων, του Συντάγματος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ως επίσης και άλλων Νομοθεσιών, ενώ ζητά όπως προβεί και σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια κρίνει σκόπιμη και/ή υποβοηθητική υπό τις περιστάσεις.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ξεγέλασαν εταιρεία με ψεύτικο τιμολόγιο μεγάλου χρηματικού ποσού - Λάμβανε ψεύτικα μηνύματα και η εταιρεία στο εξωτερικό

Καταγγελίες μετά τον θάνατο του Πέτρου – «Δεν υπάρχει πρωτόκολλο διαχείρισης επειγόντων περιστατικών στον αυτοκινητόδρομο»

Β. Παπαδόπουλος για υπερωρίες: «Ήταν ένα λάθος και αναγνωρίστηκε – Δεν ήταν πολιτική απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας»

Νέες αυξήσεις στα καύσιμα πριν μπει ο Οκτώβρης – Ανεβαίνουν τα ποσοστά μετά την «επιστροφή» του φόρου κατανάλωσης – Πίνακας

Χαμός στο αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου - Έχουν ακυρωθεί δεκάδες πτήσεις - Τι συνέβη και μέχρι πότε θα συνεχιστεί

Αυτό είναι το στούντιο-υπερπαραγωγή του Λούη! - Ο «Βασιλιάς» επιστρέφει στον AlphaΔιαχειρίσιμη η πυρκαγιά στη Λεμεσό – Παραμένουν δυνάμεις στο σημείο – Νέες ρίψεις από εναέρια μέσα το πρωί

Διαχειρίσιμη η πυρκαγιά στη Λεμεσό – Παραμένουν δυνάμεις στο σημείο – Νέες ρίψεις από εναέρια μέσα το πρωί

Διαχειρίσιμη είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα μεταξύ των Κοινοτήτων Δωρός - Λιμνάτη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top