ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιδόματα: Δεν σταματά να χτυπά το 1450 - Πώς κύλησαν οι πρώτες μέρες λειτουργίας του - «Δεν μένει αναπάντητο κανένα ερώτημα»

Επιδόματα: Δεν σταματά να χτυπά το 1450 - Πώς κύλησαν οι πρώτες μέρες λειτουργίας του - «Δεν μένει αναπάντητο κανένα ερώτημα»

Ομαλά φαίνεται να κύλησαν οι πρώτες μέρες λειτουργίας του Κέντρου Επικοινωνίας 1450, που τέθηκε σε εφαρμογή από την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023.

Μιλώντας στο ThemaOnline, ο Λειτουργός Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιδομάτων, Χρίστος Διομήδους, ανέφερε ότι εξυπηρετούνται κατά μέσο όρο 2000 τηλεφωνήματα την ημέρα ενώ την πρώτη ημέρα λειτουργίας του δέχθηκε γύρω στα 3500 τηλεφωνήματα.

Ερωτηθείς αν είναι δυνατή η εξυπηρέτηση όλων των κλήσεων, λόγω του μεγάλου όγκου, ο κ. Διομήδους απάντησε ότι η σύμβαση καθορίζει ότι οι λειτουργοί του 1450 πρέπει να μπορούν να εξυπηρετούν μεγάλους αριθμούς τηλεφωνημάτων αλλά σε περίπτωση που αυξάνεται αυτός ο αριθμός, ο ανάδοχος έχει υποχρέωση να στελεχώσει το κέντρο, με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορέσει να εξυπηρετήσει όλα τα αιτήματα.

Εξηγώντας την διαδικασία εξυπηρέτησης που ακολουθείται, ο κ. Διομήδους αναφέρθηκε σε τρία στάδια:

Πρώτο στάδιο: Αφορά γενικής φύσεως ερωτήσεις που δεν χρειάζεται πρόσβαση σε κάποιο μεταβατικό σύστημα για να δοθεί απάντηση.

Δεύτερο στάδιο: Γίνεται ταυτοποίηση του καλούντα για να διασφαλιστεί ότι τα προσωπικά δεδομένα του προστατεύονται. Η εξυπηρέτηση στο δεύτερο στάδιο γίνεται μέσω πρόσβασης στα μηχανογραφικά συστήματα των Υπηρεσιών Κοινωνικών Ασφαλίσεων και της Υπηρεσίας Επιδομάτων Προνοίας, τα οποία έχουν επανασχεδιαστεί για να συνάδουν με τα πρότυπα που καθοριστήκαν για την προστασία προσωπικών δεδομένων.

Τρίτο στάδιο: Αφορά τις δύσκολες ερωτήσεις που δεν μπορούν να απαντηθούν από τους λειτουργούς του κέντρου. Μέσω συστήματος το οποίο δημιουργία tickets, στέλνονται τα ερωτήματα στις αρμόδιες Υπηρεσίες και τυγχάνουν χειρισμού.

«Τα τρία αυτά στάδια υπάρχουν ώστε να μην μένει αναπάντητο κανένα ερώτημα», επεσήμανε ο κ. Διομήδους.

Σημειώνεται ότι το Κέντρο Επικοινωνίας θα λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 8 π.μ. μέχρι τις 5 μ.μ., και ενεργεί ως ενιαίο σημείο παροχής πληροφόρησης και εξυπηρέτησης για τις Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και την Υπηρεσία Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας. Οι πολίτες μπορούν να έχουν πρόσβαση ως ακολούθως:

- Μέσω του παγκύπριου αριθμού 1450, για κλήσεις εντός Κύπρου (χωρίς χρέωση)

- Μέσω του αριθμού +357 22 008020, για κλήσεις από εξωτερικό (με χρέωση)

Πότε θα δοθούν τα επιδόματα ενόψει του Πάσχα

Να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας ανακοινώνει ότι, ενόψει των εορτών του Πάσχα, η καταβολή των επιδομάτων και άλλων κοινωνικών παροχών θα γίνει συντομότερα από το αναμενόμενο.

 

Συγκεκριμένα η καταβολή των επιδομάτων θα γίνει ως εξής:

 

Αναφορικά με το πασχαλινό επίδομα, σύμφωνα με τον κ. Διομήδους, θα δοθεί μόνο για το επίδομα χαμηλοσυνταξιούχων.

Σχετικά με τα ετήσια επιδόματα μάνας και τέκνου (για 1-2 παιδιά), αυτά θα δοθούν τον Μάη ωστόσο τα μηνιαία επιδόματα τέκνου και μονογονιού θα δοθούν πριν το Πάσχα (την Μεγάλη Τετάρτη).

«Οι δικαιούχοι για τα μηνιαία επιδόματα τέκνου και μονογονιού είναι πολύ λίγοι και αφορούν συγκεκριμένες περιπτώσεις», σημείωσε καταληκτικά ο κ. Διομήδους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Χαρτσιώτης: «Εκ πρώτης όψεως υπάρχουν ευθύνες για απόδραση κρατουμένου»

Χαρτσιώτης: «Εκ πρώτης όψεως υπάρχουν ευθύνες για απόδραση κρατουμένου»

Εκ πρώτης όψεως υπάρχουν κάποιες ευθύνες, που σίγουρα θα αποδοθούν, δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Μάριος Χαρτσιώτης, σε σχέση με τη χθεσινή απόδραση υπόδικου από τις Κεντρικές Φυλακές.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top