Στρατολογούν τρομοκράτες για επιθέσεις στην Ελλάδα

Στρατολογούν τρομοκράτες για επιθέσεις στην Ελλάδα

H πρώτη φάση των μεθοδεύσεων, που οδήγησαν στον σχεδιασμό τυφλών ένοπλων χτυπημάτων στη χώρα μας από το δίκτυο που εξάρθρωσαν ΕΥΠ και Αντιτρομοκρατική, φαίνεται ότι αποτέλεσε η στρατολόγηση, το 2017, από το Ιράν χιλιάδων σιιτών μουσουλμάνων από Πακιστάν και Αφγανιστάν για να πολεμήσουν στο πλευρό του Μπασάρ Αλ Άσαντ στη Συρία.

Τους έδιναν δε υποσχέσεις στέγασης, μηνιαίου μισθού 600 δολαρίων και απασχόλησης στο Ιράν, όταν επιστρέψουν. Φέρεται να υπήρξε σε αυτή την περίπτωση στρατολόγηση «αχαρτογράφητων» πακιστανών σιιτών, χωρίς καμία πολεμική εμπειρία, για επιθέσεις σε βάρος ξένων και ελλήνων υπηκόων.

Έλληνες αξιωματούχοι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου στα Νέα, εκτιμούν ότι παρόμοια στρατολόγηση πακιστανών σιιτών υπήρξε την περίοδο 2015-2019 για την ιρανική οργάνωση Liwa Zainebiyoun. Πρόκειται για φιλοκυβερνητική πολιτοφυλακή του Ιράν που μάχεται στη Συρία και αποτελείται κυρίως από σιίτες Πακιστανούς.

ΕΥΠ και Αντιτρομοκρατική προσπαθούν να προσδιορίσουν τον ακριβή ρόλο του 30χρονου Πακιστανού που ζει στο Ιράν και ο οποίος θεωρείται καθοδηγητής των σχεδιαζόμενων επιθέσεων στην Ελλάδα. Οι Αρχές έχουν εντοπίσει εκατοντάδες αναρτήσεις σε Facebook, Instagram και TikTok από προφίλ που παραμένουν ενεργά. Σε αυτές απεικονίζεται σε συναντήσεις με ενόπλους σε άγνωστες τοποθεσίες αλλά και σε αυτοσχέδια βίντεο κλιπ με μοντέρνα ρούχα. Έτσι θέλουν αν αποτρέψουν παρόμοια εγχειρημάτων με εκτελεστικούς βραχίονες «αφανείς» αλλοδαπούς.

Κύριο μέλημα ΕΥΠ και Αντιτρομοκρατικής να προσδιοριστεί το σχέδιο στρατολόγησης των Πακιστανών που ζούσαν σε Ζάκυνθο και Λακωνία, οι οποίοι θα προχωρούσε σε αιματηρές επιθέσεις στο κέντρο της Αθήνας, επί πληρωμή. Προσπαθούν επιπλέον να διακριβώσουν αν οι σχετικές κινήσεις γίνονται από ιρανικές οργανώσεις υπό «κρατική εποπτεία»

Πηγή: newsbeast.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με Αούν - Καταβλήθηκαν 300.000 ευρώ από την ΚΔ στον Λίβανο ως ανθρωπιστική αρωγή

Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με Αούν - Καταβλήθηκαν 300.000 ευρώ από την ΚΔ στον Λίβανο ως ανθρωπιστική αρωγή

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης είχε σήμερα, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Λιβάνου κ. Ζοζέφ Αούν, κατά τη διάρκεια της οποίας εξέφρασε την ύψιστη ανησυχία του για τις αδιάκριτες ισραηλινές επιθέσεις κατά αμάχων και κρίσιμων υποδομών στον Λίβανο, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα μεγάλο αριθμό θυμάτων.

BEST OF TOTHEMAONLINE