ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Ανάγκη για γηριατρικές κλινικές εντός και εκτός νοσηλευτηρίων» - Ζήτησαν αυτεπάγγελτη εξέταση στην Επιτροπή Υγείας

«Ανάγκη για γηριατρικές κλινικές εντός και εκτός νοσηλευτηρίων» - Ζήτησαν αυτεπάγγελτη εξέταση στην Επιτροπή Υγείας

Σε αυτεπάγγελτη εξέταση στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας ζήτησαν βουλευτές του ΑΚΕΛ να εγγραφεί το θέμα για ανάγκη παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών υγείας και φροντίδας σε ηλικιωμένους.

Κατά την τελευταία συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας, κατέθεσαν για εγγραφή το σχετικό θέμα προς συζήτηση, με σκοπό την κάλυψη τυχόν κενών και ελλείψεων «και αν χρειαστεί και την βελτίωση και ενίσχυση του υφιστάμενου νομοθετικού και κανονιστικού πλαισίου».

Συγκεκριμένα η Κοινοβουλευτική ομάδα του ΑΚΕΛ , έθεσε ως θέμα εξέτασης την ανάγκη παροχής εξειδικευμένων υγείας και φροντίδας στους ηλικιωμένους, από τα νοσηλευτήρια, τις στέγες ηλικιωμένων και γενικά όσους παρέχουν τέτοιες υπηρεσίες σε άτομα της τρίτης ηλικίας.

Μιλώντας στο ThemaOnline o βουλευτής Ανδρέας Πασιουρτίδης εξήγησε ότι «Τα νοσοκομεία δεν έχουν γηριατρικές κλινικές, υπάρχει ανάγκη να είναι εξειδικευμένες οι υπηρεσίες που παρέχονται στους ηλικιωμένους εντός νοσοκομείου και εκτός, διότι ο οργανισμός τους αντιδρά διαφορετικά σε σχέση με τους υπόλοιπους τόσο σε φαρμακευτική αγωγή όσο και σε άλλες ιατρικές μεθόδους».

Όπως τόνισε η αφορμή η οποία έφερε στην επιφάνεια την ανάγκη έρευνας και δημιουργίας γηριατρικών κλινικών, ήταν το περιστατικό που είδε το φως της δημοσιότητας με τις φωτογραφίες ηλικιωμένης γυναίκας που αφέθηκε γυμνή σε κρεβάτι σε Γ.Νοσοκομείο στην Κύπρο.

Ο κ.Πασιουρτίδης ανέφερε ότι οι ηλικιωμένοι δικαιούνται και επιβάλλεται να λαμβάνουν εξειδικευμένες υπηρεσίες υγείας και φροντίδας, τόσο από τα νοσηλευτήρια και τις στέγες ηλικιωμένων, όσο και από όσους παρέχουν τέτοιες υπηρεσίες κατ' οίκον.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Μαινόμενος» ιερέας στη Λεμεσό προσέκρουσε σε περιπολικό και επέστρεψε να παρασύρει πεζούς - Βίντεο

Μεγάλη Πέμπτη: Οι καμπάνες χτυπούν πένθιμα σε κάθε Ορθόδοξη Εκκλησία για την Σταύρωση του Θεανθρώπου

Κάτι ψήθηκε στο «Τ»: Η κα Ανδρούλα μας μαθαίνει τα μυστικά της φλαούνας – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Η Χρύσω Λέφου αποκαλύπτει στο «Τ» πως να βάψεις τα πιο όμορφα αυγά - Το έθιμο, οι εκδοχές και οι συμβολισμοί

Να νηστεύουμε το φαγητό μας ή την σκέψη μας; Θεολόγος εξηγεί στο «Τ» - «Δεν πρέπει να τρώμε ο ένας τον άλλο»



Στον Λίβανο ο ΠτΔ και η Φον ντερ Λάιεν για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Στον Λίβανο ο ΠτΔ και η Φον ντερ Λάιεν για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Στον Λίβανο μεταβαίνει την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, με την Πρόεδρο της ΕΥρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, προκειμένου να συζητήσουν τρόπους παροχής πολιτικής και οικονομικής στήριξης στη χώρα από την ΕΕ και την αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top