ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιτροπή Παιδείας: Κτηριολογικά προβλήματα εντόπισε σε σχολεία της Λευκωσίας

Επιτροπή Παιδείας: Κτηριολογικά προβλήματα εντόπισε σε σχολεία της Λευκωσίας

Κτηριολογικά προβλήματα εντόπισε η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού, η οποία το πρωί της Παρασκευής πραγματοποίησε επίσκεψη σε τρία σχολεία της επαρχίας Λευκωσίας, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της Επιτροπής και Βουλευτής του ΔΗΚΟ, Παύλος Μυλωνάς.

Μέχρι στιγμής, σημείωσε, η Επιτροπή έχει πραγματοποιήσει 330 επισκέψεις σε σχολεία της Κύπρου, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες μετά το Πάσχα. Πρόθεση της Επιτροπής είναι να παραχωρήσει διάσκεψη Τύπου μετά το Πάσχα για να ανακοινώσει τα πορίσματα από τις επισκέψεις της.

Την Παρασκευή, η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας επισκέφθηκε το Δημοτικό Σχολείο Δένειας, το Δημοτικό Σχολείο Μαμμάρων και το Περιφερειακό Λύκειο Παλαιομετόχου. Πρόκειται για σχολεία με ιδιαιτερότητες, αφού γειτνιάζουν με τη γραμμή αντιπαράταξης, επεσήμανε ο κ. Μυλωνάς, προσθέτοντας ότι προηγήθηκαν επισκέψεις σε σχολεία της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου και ότι μετά το Πάσχα θα ακολουθήσει επίσκεψη στον Πύργο Τυλληρίας.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ για την κατάσταση των σχολείων, ο κ. Μυλωνάς ανέφερε ότι η Επιτροπή εξέφρασε την ικανοποίησή της για την κατάσταση του Δημοτικού Σχολείου Μαμμάρων, τόσο σε παιδαγωγικό όσο και σε κτηριολογικό επίπεδο.

Από την άλλη, σημείωσε, στο Δημοτικό Σχολείο Δένειας διαπιστώθηκαν σοβαρές ελλείψεις σε κτηριολογικό επίπεδο και σε θέματα υποδομών. Επίσης, είπε ότι στο χωριό δεν υπάρχει νηπιαγωγείο, με αποτέλεσμα τα παιδιά να πηγαίνουν σε νηπιαγωγεία γειτονικών χωριών.

Κατά την επίσκεψή τους στο Περιφερειακό Λύκειο Μ. Κουτσόφτα-Α. Παναγίδη στο Παλαιομέτοχο, oi Βουλευτές της Επιτροπής Παιδείας διαπίστωσαν έλλειψη συντήρησης, τόνισε ο Παύλος Μυλωνάς, προσθέτοντας ότι η διεύθυνση του σχολείου ζητά συντήρηση του κτηρίου εδώ και 5-6 χρόνια.

«Δεν υπάρχει στέγαστρο με αποτέλεσμα οι μαθητές να μην μπορούν να καθίσουν έξω στο αίθριο», επεσήμανε, υπογραμμίζοντας ότι η έλλειψη στεγάστρων είναι κάτι που η Επιτροπή Παιδείας έχει συναντήσει σε πολλά σχολεία της Κύπρου.

Καταληκτικά, ο κ. Μυλωνάς είπε ότι οι Τεχνικές Υπηρεσίες διαβεβαίωσαν ότι θα μελετήσουν όλα τα αιτήματα που έχουν διατυπωθεί αναφορικά με την κατάσταση των σχολείων.

Μετά το Πάσχα η Επιτροπή Παιδείας θα παραχωρήσει διάσκεψη Τύπου για να αναφέρει τα πορίσματα από τις επισκέψεις που έχει πραγματοποιήσει σε σχολεία της ελεύθερης Κύπρου, ανέφερε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Στήθηκε Κέντρο Κρίσεως για την πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού - Στο σημείο η Υπ. Γεωργίας -Δείτε βίντεο

Στήθηκε Κέντρο Κρίσεως για την πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού - Στο σημείο η Υπ. Γεωργίας -Δείτε βίντεο

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024 και ώρα 09:50 στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top