Ισραήλ: Επίθεση ενόπλου στο Τελ Αβίβ - Ένας νεκρός τουρίστας και τραυματίες τουρίστες και Ισραηλινοί

Ισραήλ: Επίθεση ενόπλου στο Τελ Αβίβ - Ένας νεκρός τουρίστας και τραυματίες τουρίστες και Ισραηλινοί

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και έξι τραυματίστηκαν σε τρομοκρατική επίθεση, όπως τη χαρακτήρισαν οι αρχές του Ισραήλ, στο Τελ Αβίβ.

Θύμα είναι ένας άνδρας περίπου 30 ετών που ήταν τουρίστας, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Ο δράστης σκοτώθηκε από τα πυρά πολιτών, σύμφωνα με τη Haaretz.

Ο τρομοκράτης, αναφέρει η Jerusalem Post, οδηγούσε στον πολυσύχναστο παραλιακό δρόμο όταν άρχισε να πυροβολεί τους περαστικούς, σκοτώνοντας τον άνδρα.

Επιχείρησε ακόμη να παρασύρει πεζούς, αλλά το αυτοκίνητο ανατράπηκε, πιθανόν την ώρα που προσπαθούσαν να τον εξουδετερώσουν.

Οι τραυματίες είναι τουλάχιστον έξι, από τους οποίους τέσσερις είναι Ισραηλινοί με σχετικά σοβαρά τραύματα και άλλοι δύο τουρίστες με ελαφρότερα.

Νωρίτερα, την Παρασκευή δύο γυναίκες σκοτώθηκαν και μία τραυματίστηκε στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όταν το αυτοκίνητό τους έγινε στόχος πυροβολισμών, ανακοίνωσε η ισραηλινή υπηρεσία παροχής πρώτων βοηθειών, Magen David Adom, χωρίς να δώσει άλλες πληροφορίες. Και οι δύο γυναίκες ήταν τουρίστριες από τη Βρετανία.

Ο ισραηλινός στρατός επεσήμανε από την πλευρά του ότι ένα αυτοκίνητο έγινε στόχος επίθεσης κοντά στον οικισμό Χάμρα, στο βόρειο τμήμα της κοιλάδας του Ιορδάνη, στη Δυτική Όχθη, μια περιοχή που κατέλαβε το Ισραήλ το 1967.

Πηγή: protothema.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Στο υπουργικό σήμερα τα δύο σχέδια για τους πυρόπληκτους της ορεινής Λεμεσού - Κρίσιμη συνεδρίαση εν μέσω πιέσεων για παραιτήσεις υπουργών

Στο υπουργικό σήμερα τα δύο σχέδια για τους πυρόπληκτους της ορεινής Λεμεσού - Κρίσιμη συνεδρίαση εν μέσω πιέσεων για παραιτήσεις υπουργών

Το Υπουργικό Συμβούλιο συνέρχεται εκτάκτως σήμερα το πρωί, με φόντο τη βιβλική καταστροφή στην ορεινή Λεμεσό. Μια συνεδρίαση που θα έπρεπε να είχε προηγηθεί της κρίσης — όχι να την ακολουθεί. Στο τραπέζι θα τεθούν δύο σχέδια για τις αποζημιώσεις των πληγέντων, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να κατευναστεί η οργή της κοινωνίας και να διασωθεί το πολιτικό κύρος της κυβέρνησης Χριστοδουλίδη, που απέτυχε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE