Έτοιμοι για συμφωνία για τη μείωση των εκπομπών οι χώρες των G7

Έτοιμοι για συμφωνία για τη μείωση των εκπομπών οι χώρες των G7

Οι Υπουργοί που είναι αρμόδιοι για το Κλίμα από τις χώρες-μέλη της ομάδας χωρών G7 είναι έτοιμοι να συμφωνήσουν για τη χρήση της αμμωνίας στη μείωση των εκπομπών βλαβερών αερίων από τα εργοστάσια που χρησιμοποιούν ορυκτά ως στερεά καύσιμα, αλλά μόνο υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, προσφέροντας μία προσεχτική αποδοχή των σχεδίων που προωθεί η Ιαπωνία για το κλίμα, καθώς η χώρα φιλοξενεί τις εργασίες της G7.

To τελευταίο προσχέδιο ανακοίνωσης για τη διάσκεψη των Υπουργών της G7 στο Σαπορό της Ιαπωνίας ανέφερε: "Μερικές χώρες εξετάζουν τη χρήση ανανεώσιμου υδρογόνου χαμηλής περιεκτικότητας σε άνθρακα και των παραγώγων του στον τομέα της ενέργειας, προς την κατεύθυνση των μηδενικών εκπομπών ρύπων στην παραγωγή ενέργειας από θερμικές πηγές".

Το προσχέδιο το οποίο που έχει διαβάσει το Reuters ανέφερε ότι η στρατηγική αυτή θα πρέπει να συμμορφωθεί με πολυάριθμες προϋποθέσεις- συμπεριλαμβανομένου και του βασικού όρου για έναν τομέα παραγωγής ενέργειας με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα από το 2035.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Νίκος Αναστασιάδης στο «Τ»: Η σχέση σήμερα με τον Αβέρωφ, η στήριξη στην Αννίτα και ο «εμμονικός» Οδυσσέας Μιχαηλίδης – Δείτε βίντεο

Νίκος Αναστασιάδης στο «Τ»: Η σχέση σήμερα με τον Αβέρωφ, η στήριξη στην Αννίτα και ο «εμμονικός» Οδυσσέας Μιχαηλίδης – Δείτε βίντεο

O Νίκος Αναστασιάδης στην πολιτική του καριέρα έζησε, άκουσε και είδε πολλά. Σε συνέντευξή του στην κάμερα του ThemaOnline μίλησε μεταξύ άλλων για τις στιγμές διχασμού στον Δημοκρατικό Συναγερμό αλλά και τη δυναμική που παρουσιάζει για ισχυρή συσπείρωση όταν πρέπει.

BEST OF TOTHEMAONLINE