Δύο εμπρησμοί σε σχολεία - Προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές από αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό

Δύο εμπρησμοί σε σχολεία - Προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές από αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό

Δύο εμπρησμοί σε σχολεία συνέβησαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στη Λευκωσία.

Συγκεκριμένα, γύρω στις 5 το πρωί σήμερα λήφθηκε πληροφορία για φωτιά εντός του κτιρίου γυμνασίου στη Λευκωσία. Μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μετέβησαν στο σημείο όπου διαπιστώθηκε ότι υπήρχε φωτιά σε τέσσερις αίθουσες του εν λόγω γυμνασίου, η οποία προκάλεσε ζημιές σε εξοπλισμό που υπήρχε σε αυτές.

Σε δεύτερη περίπτωση, γύρω στις 6.30 το πρωί σήμερα, λήφθηκε πληροφορία στην Αστυνομία που αφορούσε φωτιά σε αίθουσα σχολείου, επίσης στη Λευκωσία.

Μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μετέβησαν στο εν λόγω σχολείο όπου, μετά από εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι, η αίθουσα μουσικής καθώς και ο εξοπλισμός που περιείχε, καταστράφηκαν ολοσχερώς λόγω φωτιάς.

Εκτεταμένες ζημιές προκλήθηκαν στο κυλικείο, από αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό που τοποθετήθηκε έξω από την πόρτα, ενώ ζημιές υπέστησαν άλλες τρεις αίθουσες ενδεχομένως από το ωστικό κύμα που προκλήθηκε. Κακόβουλες ζημιές προκλήθηκαν επίσης στην κύρια είσοδο του εν λόγω σχολείου και στην αίθουσα πολλαπλής χρήσης.

Από τη σκηνή παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια για περαιτέρω επιστημονικές εξετάσεις ενώ τις πιο πάνω υποθέσεις διερευνά το ΤΑΕ Λευκωσίας.

* Φωτογραφία αρχείου

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σε εξέλιξη πολυεπίπεδη διεθνής προσπάθεια για νέα διάσκεψη στο Κυπριακό εντός καλοκαιριού

Σε εξέλιξη πολυεπίπεδη διεθνής προσπάθεια για νέα διάσκεψη στο Κυπριακό εντός καλοκαιριού

Υπάρχει σε εξέλιξη μια σοβαρή πολυεπίπεδη προσπάθεια, τόσο στο προσκήνιο όσο και στο παρασκήνιο, στη βάση συγκεκριμένου πλάνου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, για σύγκληση νέας διευρυμένης διάσκεψης για το Κυπριακό εντός του καλοκαιριού, η οποία θα οδηγήσει στην επανέναρξη των συνομιλιών με προοπτική λύσης, ανέφερε ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Βίκτωρας Παπαδόπουλος.