Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha, δύο αίθουσες του σχολείου τυλίχθηκαν στις φλόγες, ενώ στην αίθουσα μουσικής κάηκαν μέχρι και μουσικά όργανα.
Ταυτόχρονα, μιλώντας στην εκπομπή του Alpha, «Alpha Καλημέρα», ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορίας Στροβόλου, Ανδρέας Αθανασιάδης, καταδίκασε τους εμπρησμούς που έγιναν κακόβουλα σε σχολεία της Λευκωσίας τονίζοντας ότι, «ήταν μια αποτρόπαια πράξη την οποία καταδικάζουμε έντονα και καλούμε την Αστυνομία να συμβάλει ούτως ώστε, οι υπαίτιοι να τιμωρηθούν».
Σύμφωνα με τον κ. Αθανασιάδη, ζημιές σημειώθηκαν και σε άλλα σχολεία της Λευκωσίας όπως, στο Γυμνάσιο του Αγίου Στυλιανού όπου νεαροί έσπασαν τζάμια και στο Γυμνάσιο Κωνσταντινουπόλεως όπου, έσπασαν τζάμια και έβαλαν φωτιά σε ένα σημείο του σχολείου.
Με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν συναντάται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στο Μέγαρο των Ηλυσίων, στο Παρίσι, με τον οποίο αναμένεται να υπογράψει Συμφωνία Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης, με αιχμή την άμυνα, την οικονομία και τον ευρωπαϊκό συντονισμό.