ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διερευνάται και το πότε διαπράχθηκαν οι παραβιάσεις τις οποίες εντοπίζουν οι Aμερικανικές και Bρετανικές Αρχές

Διερευνάται και το πότε διαπράχθηκαν οι παραβιάσεις τις οποίες εντοπίζουν οι Aμερικανικές και Bρετανικές Αρχές

Σε δηλώσεις του στο Κρατικό Ραδιόφωνο, είπε ότι διερευνάται και το πότε διαπράχθηκαν οι παραβιάσεις τις οποίες εντοπίζουν οι αμερικανικές και βρετανικές αρχές.

Ο Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης είπε επίσης ότι από την πρώτη στιγμή που έγιναν γνωστές οι καταγγελίες, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας επικοινώνησε με την αμερικανική κυβέρνηση και ζήτησε τα στοιχεία ώστε να διερευνηθούν από τη νομική υπηρεσία.

Συγκλήθηκε, πρόσθεσε, αμέσως σύσκεψη με τη συμμετοχή των αρμοδίων υπουργών, του Γενικού Εισαγγελέα και του γενικού διευθυντή του υπουργείου Οικονομικών ο οποίος προεδρεύει της εθνικής μονάδας εφαρμογής κυρώσεων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση θα ζητήσει στοιχεία και από τη βρετανική κυβέρνηση. Εξ όσων γνωρίζει, πρόσθεσε, ήδη κάποια τραπεζικά ιδρύματα έχουν λάβει μέτρα εναντίον των προσώπων και των εταιρειών που κατηγορούνται - έχουν παγώσει τους  λογαριασμούς τους.

Από πλευράς του, ο πρόεδρος του Παγκυπρίου Δικηγορικού Συλλόγου Χρήστος Κληρίδης, εξήγησε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για παραβιάσεις από Κύπριους δικηγόρους για συνεργασία με Ρώσους ολιγάρχες, ενώ χαρακτήρισε το μέτρο ως υπερβολικό και σημείωσε ότι αυτό δεν έχει υιοθετηθεί ακόμη από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
εξήγησε 

Μιλώντας επίσης στο Κρατικό Ραδιόφωνο, είπε ότι Ηνωμένες Πολιτείες και Βρετανία εισήγαγαν μία νέα φιλοσοφία στην αντιμετώπιση του θέματος και προσπαθούν να κτυπήσουν συστήματα διαχείρισης περιουσιών Ρώσων τα οποία δημιουργήθηκαν πριν την επιβολή των κυρώσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Χρήστος Κληρίδης χαρακτήρισε το μέτρο ως υπερβολικό και σημείωσε ότι αυτό δεν έχει υιοθετηθεί ακόμη από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Εξήγησε ότι ο δικηγορικός σύλλογος ως εποπτική αρχή έχει ελέγξει όλα τα μέλη του χωρίς να εντοπίσει κάποιο που να μην συμμορφώθηκε. Μόνο δύο γραφεία, πρόσθεσε, βρίσκονται υπό έλεγχο ακόμη αλλά σε αυτά δεν συμπεριλαμβάνεται το υπό κατηγορία γραφείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»



Ρουσουνίδης στο «T»: Με θετικούς οιωνούς ξεκινά η ξενοδοχειακή σεζόν - Οι τιμές, η προέλευση και η πληρότητα πριν το Πάσχα

Ρουσουνίδης στο «T»: Με θετικούς οιωνούς ξεκινά η ξενοδοχειακή σεζόν - Οι τιμές, η προέλευση και η πληρότητα πριν το Πάσχα

Με θετικά μηνύματα ενόψει της καλοκαιρινής τουριστικής σεζόν, κινείται η ξενοδοχειακή βιομηχανία κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα, παρά τη μειωμένη σε σχέση με πέρσι προσέλευση τουριστών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top