ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζήτησε στοιχεία από τις ΗΠΑ για τους Κύπριους που περιλαμβάνονται στη λίστα κυρώσεων η Κυβέρνηση

Ζήτησε στοιχεία από τις ΗΠΑ για τους Κύπριους που περιλαμβάνονται στη λίστα κυρώσεων η Κυβέρνηση

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, έχει επικοινωνήσει με ανώτερο στέλεχος της αμερικανικής κυβέρνησης δηλώνοντας τη βούληση και αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για διερεύνηση των περιπτώσεων φυσικών και νομικών προσώπων στην Κύπρο που συμπεριλήφθηκαν στη λίστα κυρώσεων των ΗΠΑ για διευκόλυνση Ρώσων ολιγαρχών που υπόκεινται σε κυρώσεις, ζητώντας περισσότερα στοιχεία για να διευκολυνθεί η διερεύνηση αυτή, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Απαντώντας σε ερώτηση με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος» για το ζήτημα, ο κ. Λετυμπιώτης είπε ακόμη πως στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και τα όσα συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια συνάντησης για το θέμα του Υπουργού Εξωτερικών, Κωνσταντίνου Κόμπου, με την Αμερικανίδα Πρέσβειρα στη Λευκωσία, Τζούλι Φίσερ. «Η κυπριακή κυβέρνηση εκφράζει με αυτό τον τρόπο την ετοιμότητά της να συνεργαστεί με τις ΗΠΑ δείχνοντας πως δεν συγκαλύπτει οτιδήποτε», υπογράμμισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είχε την επικοινωνία αυτή για να μεταφέρει την αποφασιστικότητα της κυπριακής κυβέρνησης να διερευνηθεί πλήρως το θέμα αυτό και ζήτησε στοιχεία για να μπορέσει να διευκολυνθεί η διερεύνησή του, ανέφερε.

Κατά τις επαφές που έγιναν υπογραμμίστηκε η βούληση και η αποφασιστικότητά της Κύπρου για διερεύνηση των περιπτώσεων αυτών και αν υπάρχουν αδικήματα οι υποθέσεις αυτές να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης. Και για να μπορέσουμε να το πετύχουμε αυτό θέλουμε περαιτέρω στοιχεία, πρόσθεσε ο κ. Λετυμπιώτης.

Πρόσθεσε πως «ήδη προσπαθεί η Νομική Υπηρεσία, οι εποπτικές αρχές να διερευνήσουν το θέμα αυτό αλλά χρειάζεται κάποια περαιτέρω πληροφόρηση από τις ΗΠΑ για τη συμπερίληψη αυτών των συγκεκριμένων ονομάτων στη λίστα των κυρώσεων».

«Το θέμα είναι αν οι λόγοι που τους οδήγησαν να συμπεριλάβουν αυτά τα ονόματα στη λίστα των κυρώσεων, δηλαδή αν τα στοιχεία που έχουν είναι τέτοια που αποδεικνύουν ότι κατά τη διάρκεια που υπήρχαν οι κυρώσεις της ΕΕ αυτά τα πρόσωπα προέβησαν σε οποιανδήποτε ενέργεια που αποτελούσε παραβίαση των κυρώσεων αυτών ή παραβίαση της κυπριακής νομοθεσίας», εξήγησε ο Εκπρόσωπος.

Πρόσθεσε πως, «ζητούμε τα στοιχεία για διερεύνηση για να δούμε αν από την περίοδο που υπάρχουν οι κυρώσεις από την ΕΕ αυτά τα άτομα διευκόλυναν με οποιονδήποτε τρόπο τους ολιγάρχες και παραβίασαν τις κυρώσεις αυτές και ως εκ τούτου χρειάζεται περαιτέρω χειρισμός».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Στη σύλληψη άλλων δύο προσώπων προχώρησαν οι Αρχές, αναφορικά με την απόπειρα φόνου που έλαβε στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top