ΔΙΕΘΝΗ

Πούτιν: «Η τάση προς την πολυπολικότητα είναι αναπόφευκτη»

Πούτιν: «Η τάση προς την πολυπολικότητα είναι αναπόφευκτη»

Η τάση της δημιουργίας μιας πολυπολικής διεθνούς τάξης πραγμάτων διαρκώς θα ενισχύεται και όσοι δεν το κατανοήσουν αναπόφευκτα θα χάσουν, εκτίμησε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν προεδρεύοντας σε σύσκεψη αφιερωμένη στην τοπική αυτοδιοίκηση.

«Αυτό το ρεύμα, η τάση στον κόσμο προς την πολυπολικότητα, είναι αναπόφευκτη. Μόνο θα ενισχύεται. Και όσοι δεν το κατανοήσουν και δεν ακολουθήσουν αυτή την τάση, θα χάσουν. Το γεγονός αυτό είναι απολύτως ολοφάνερο, είναι τόσο πασιφανές, όσο η ανατολή του ηλίου, δεν μπορείς να την αποφύγεις», υποστήριξε ο Ρώσος πρόεδρος, τονίζοντας ότι όσοι επιχειρούν να παρεμποδίσουν αυτή τη διαδικασία, «θα αντιμετωπίσουν πρόσθετα προβλήματα, που έτσι κι αλλιώς έχουν αρκετά».

«Ο Θεός μαζί τους. Εμείς ακολουθούμε τον δρόμο μας και επιδεικνύουμε καλά αποτελέσματα. Ο στόχος μας είναι αυτή η κίνηση προς τα εμπρός να αυξηθεί», είπε ο Ρώσος ηγέτης αναφερόμενος στα θετικά μηνύματα για τη ρωσική οικονομία και απευθυνόμενος χωρίς να τις αναφέρει στις χώρες της Δύσης και τις ΗΠΑ.

Επιμένοντας στην πολιτική, που έχει χαράξει το Κρεμλίνο, ο Ρώσος πρόεδρος χαιρέτισε τη συμμετοχή «πολλών εθελοντών από την κοινότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης» στην πολεμική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία, ισχυριζόμενος ότι «έδωσαν το παράδειγμα της αφοσίωσης στην πατρίδα και τα συμφέροντά της και τώρα υπερασπίζονται τα ιστορικά μας εδάφη, προστατεύουν τους ανθρώπους, κατοίκους αυτών των εδαφών, οι οποίοι επί πολλά χρόνια αγωνίζονταν για το δικαίωμά τους να ζουν μαζί με τη Ρωσία και να αποτελούν μέρος του κοινού μας κόσμου».

Με τις παρεμβάσεις του κατά τη διάρκεια της πολύωρης σύσκεψης για τα προβλήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης στη Ρωσία ο Β.Πούτιν έδειξε απολύτως άκαμπτος στην επιλογή της ενσωμάτωσης στη Ρωσία των επαρχιών της Ουκρανίας, που έχουν ανακηρυχθεί μονομερώς από τη Μόσχα ρωσικό έδαφος και κάλεσε όσους δραστηριοποιούνται στο επίπεδο αυτό «να παράσχουν στους συναδέλφους τους με θέρμη και φροντίδα κάθε απαραίτητη βοήθεια κατά την ενσωμάτωση των νέων περιφερειών στο ενιαίο σύστημα της δημόσιας εξουσίας στη Ρωσία».

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μάτι: Τρέχουν οι διαδικασίες για την δίκη σε β΄ βαθμό - Το μήνυμα Μητσοτάκη και η παραγγελία του Αρείου Πάγου

Μεγάλη Τετάρτη υπό την «σκιά» της Εργατικής Πρωτομαγιάς: Οι αγώνες για το 8ωρο και το πώς ξεκίνησε στην Κύπρο

Από τις λαμπάδες μέχρι τα κόκκινα αυγά και τις φλαούνες: 8+1 παραδοσιακά, πασχαλινά έθιμα στην Κύπρο

Έτσι θα λειτουργήσουν οι χώροι εστίασης το Πάσχα – Τι θα γίνει με τις αυξήσεις τιμών    

Γνωστή Κύπρια φωτογραφίζεται με εσώρουχα μπροστά στον καθρέφτη - Δείτε εικόνα

Νέα άφιξη μεταναστών: Πού εντοπίστηκαν - Σε κινητοποίηση οι Αρχές  



Κυπριακό: Εξελίξεις μετά το Πάσχα βλέπει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - Ανοιχτό και το ενδεχόμενο για παρέμβαση της ΕΕ

Κυπριακό: Εξελίξεις μετά το Πάσχα βλέπει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - Ανοιχτό και το ενδεχόμενο για παρέμβαση της ΕΕ

Η διασύνδεση του Κυπριακού με τα ευρωτουρκικά ήταν και παραμένει μία από τις επιδιώξεις του Προέδρου Χριστοδουλίδη, ο οποίος ξεκίνησε εδώ και μήνες ένα μαραθώνιο επαφών με ηγέτες της ΕΕ φτάνοντας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τον περασμένο Απρίλιο όπου σύμφωνα με την κυβέρνηση, υλοποιήθηκε ο στόχος που έθεσε από την αρχή, δηλαδή η διασύνδεση των ευρωτουρκικών με την πρόοδο στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top