ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεχίζεται το θρίλερ στις Φυλακές 4 μήνες μετά τη φυγή Αριστοτέλους – Παρατείνεται ο διορισμός Καπνουλλά

Συνεχίζεται το θρίλερ στις Φυλακές 4 μήνες μετά τη φυγή Αριστοτέλους – Παρατείνεται ο διορισμός Καπνουλλά

Συνεχίζεται το θρίλερ με τις Κεντρικές Φυλακές και παρότι συμπληρώνονται 4 μήνες από την ημέρα που η Διευθύντρια, Άννα Αριστοτέλους, και Υποδιευθύντρια, Αθηνά Δημητρίου, υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, ζητώντας να μετατεθούν σε άλλα πόστα στο Δημόσιο.

Αν και το όλο θέμα αποτελεί, όπως πληροφορούμαστε, προτεραιότητα τόσο της Υπουργού Δικαιοσύνης, Άννας Κουκκίδη-Προκοπίου, όσο και της Κυβέρνησης ευρύτερα, εντούτοις, μέχρι και σήμερα το σκηνικό παραμένει… ομιχλώδες.

Κι αυτό, γιατί ακόμη δεν φαίνεται να έχει βρεθεί ο τρόπος να λυθεί αυτός ο Γόρδιος δεσμός, με αποτέλεσμα οι Κεντρικές Φυλακές να παραμένουν στην ουσία ακέφαλες, παρά τον αναπληρωματικό διορισμό Ιωάννη Καπνουλλά, εδώ και αρκετούς μήνες κι ενώ τα προβλήματα ολοένα και αυξάνονται.

Πάντως, με δεδομένο ότι, όπως φαίνεται η Άννα Αριστοτέλους θα κάνει, εκ νέου, χρήση της συσσωρευμένης άδειας της, σήμερα (21/4) αναμένεται ότι η Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας θα προχωρήσει στην ανανέωση του αναπληρωματικού διορισμού του κ. Καπνουλλά στη Διεύθυνση των Φυλακών για άλλο ένα μήνα, τουλάχιστον, ούτως ώστε στο μεσοδιάστημα η αρμόδια Υπουργός και η Κυβέρνηση να λάβουν, ενδεχομένως, τις τελικές αποφάσεις του επί του θέματος.

Αξίζει, δε, να αναφερθεί πως, με δεδομένο, επίσης, πως η κ. Αριστοτέλους φαίνεται να είναι ανυποχώρητη επιμένοντας στην απόφασή της να αποχωρήσει από τις Κεντρικές Φυλακές, δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα να αποφασιστεί η προκήρυξη της θέσης του Διευθυντή των Φυλακών, προκειμένου το συντομότερο δυνατόν να τοποθετηθεί μόνιμα ο νέος επικεφαλής του Σωφρονιστικού Ιδρύματος, ο οποίος και θα κληθεί να επιλύσει, σε συνεννόηση πάντα με την Κυβέρνηση, χρονίζοντα θέματα που ταλανίζουν τις Κεντρικές Φυλακές.

Επί τούτου, σημειώνεται πως, η Υπουργός Δικαιοσύνης αναμένεται να επισκεφθεί τις Κεντρικές Φυλακές την ερχόμενη Παρασκευή, 28 Απριλίου, προκειμένου να δει, εκ νέου, ιδίοις όμμασι και να αξιολογήσει την κατάσταση στο Σωφρονιστικό Ίδρυμα.

Ακόμη να αποσπαστεί στην Ελεγκτική η Αθηνά

Σε μία άλλη συναφή εξέλιξη και παρότι η Υπουργός Δικαιοσύνης έδωσε τη συγκατάθεσή της για μετάθεση της Υποδιευθύντριας των Κεντρικών Φυλακών στην Ελεγκτική Υπηρεσία, εντούτοις, μέχρι και χθες Πέμπτη (20/4) η Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας δεν είχε λάβει τις τελικές αποφάσεις επί του θέματος.

Ως εκ τούτου, και η κ. Δημητρίου παραμένει σε άδεια αναπαύσεως εν αναμονή των αποφάσεων της ΕΔΥ.

Υπενθυμίζεται πως, η κ. Δημητρίου όταν τελικά αποσπαστεί στην Ελεγκτική Υπηρεσία, θα τοποθετηθεί στη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου και θα ασχολείται με θέματα ελέγχου δημοσίων συμβάσεων, ενώ δεν θα της επιτραπεί να ελέγξει οποιοδήποτε θέμα που αφορά το Υπουργείο Δικαιοσύνης, με βάση τα ελεγκτικά πρότυπα, ώστε να μην υπάρχει οποιαδήποτε σύγκρουση συμφέροντος.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top