ΔΙΕΘΝΗ

Απομάκρυνση Βρετανών διπλωματών από το Σουδάν – Ευχαριστίες Γουάλας σε Κύπρο, Γαλλία και ΗΠΑ για τη βοήθεια που παρείχαν

Απομάκρυνση Βρετανών διπλωματών από το Σουδάν – Ευχαριστίες Γουάλας σε Κύπρο, Γαλλία και ΗΠΑ για τη βοήθεια που παρείχαν

Την απομάκρυνση των Βρετανών διπλωματών και των οικογενειών τους από την πρωτεύουσα του Σουδάν Χαρτούμ, ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Ρίσι Σούνακ. Ευχαριστίες σε Γαλλία, ΗΠΑ αλλά και Κύπρο για την βοήθεια που παρείχαν εξέφρασε ο Υπουργός Άμυνας, Μπεν Γουάλας.

Χαρακτήρισε την εκκένωση «περίπλοκη και ταχεία», συμπληρώνοντας ότι χρειάστηκε να οργανωθεί μία «δύσκολη επιχείρηση».

Στην οργάνωση και εκτέλεση της επιχείρησης αυτής συμμετείχαν περισσότερα από 1.200 μέλη των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων, πεζοναύτες και μέλη της Βασιλικής Αεροπορίας.

Βρετανοί στρατιώτες είχαν μετακινηθεί σε απροσδιόριστη στρατιωτική βάση στο εξωτερικό, προετοιμαζόμενοι για την επιχείρηση.

Ο Υπουργός Άμυνας, Μπεν Γουάλας, είπε στο BBC πως οι διπλωμάτες και οι συγγενείς τους μεταφέρθηκαν αρχικά σε αεροδρόμιο έξω από το Χαρτούμ κατά τη διάρκεια της νύχτας, από όπου τελικά απομακρύνθηκαν με ασφάλεια.

Ευχαρίστησε για τη βοήθεια που παρείχαν τις Γαλλία και ΗΠΑ. Με ανάρτηση στο Twitter, εξάλλου, ο κ. Γουάλας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη βοήθεια και προς την Κύπρο, μεταξύ των υπολοίπων εταίρων, χωρίς να διευκρινίζει τη βοήθεια που παρείχε η Κύπρος.

Ο κ. Σούνακ είπε επίσης ότι η κυβέρνηση εργάζεται για να διασφαλίσει πως όλοι οι Βρετανοί υπήκοοι που βρίσκονται ακόμα στο Σουδάν είναι σώοι.

Κάλεσε επίσης τις εμπόλεμες πλευρές «να εφαρμόσουν άμεσα μία ανθρωπιστική παύση πυρός, ώστε να διασφαλιστεί πως οι άμαχοι μπορούν να εγκαταλείψουν τις ζώνες συρράξεων».

Ο Βρετανός Υπουργός Εξωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι συμπλήρωσε πως το Λονδίνο εργάζεται νυχθημερόν για να χτίσει διεθνή στήριξη ώστε να τερματιστεί η αιματοχυσία στο Σουδάν.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Στήθηκε Κέντρο Κρίσεως για την πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού - Στο σημείο η Υπ. Γεωργίας -Δείτε βίντεο

Στήθηκε Κέντρο Κρίσεως για την πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού - Στο σημείο η Υπ. Γεωργίας -Δείτε βίντεο

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024 και ώρα 09:50 στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top