LIKE ONLINE

Το κινητό ως προέκταση της... ψυχολογίας μας- Τι μπορεί να σημαίνει το χρώμα του για εσένα - Ψυχολόγος απαντά

Το κινητό ως προέκταση της... ψυχολογίας μας- Τι μπορεί να σημαίνει το χρώμα του για εσένα - Ψυχολόγος απαντά

Τα κινητά τηλέφωνα έχουν εξελιχθεί σε προέκτασή μας. Ψωνίζουμε, πληρώνουμε, ακούμε μουσική με αυτά. Και τώρα, όπως φαίνεται, το χρώμα της συσκευής μπορεί να λέει κάτι για τον κάτοχό της.

Πλέον, τα κινητά τηλέφωνα είναι διαθέσιμα σε πληθώρα αποχρώσεων. «Οι εταιρείες συνειδητοποίησαν με τα χρόνια ότι αν προσφέρεις περισσότερες χρωματικές επιλογές, ουσιαστικά αυξάνεις την καταναλωτική βάση», σημειώνει η Ρέικο Μόρισον, της WGSN, που συμβουλεύει τεχνολογικές εταιρείες μεταξύ άλλων για υλικά και χρώματα.

Το παρελθόν μας παίζει ρόλο στο ποια χρώματα μας απωθούν ή μας προσελκύουν, σύμφωνα με την ψυχολόγο Κέιτ Σμιθ. Ήταν το δωμάτιο της τιμωρίας στο σχολείο πράσινο; Όταν σας άφηναν μόνο στην κούνια, παίρνατε αγκαλιά ένα αρκουδάκι με γαλάζιο παλτό; Τέτοιες αναμνήσεις επηρεάζουν περισσότερο από ό,τι φαντάζεστε τον ενήλικο ψυχισμό σας. Οπότε, τι λέει το χρώμα του κινητού σας για εσάς; Η Κέιτ Σμιθ απάντησε σε αυτό το ερώτημα στη Wall Street Journal.

Κίτρινο

Οι λάτρεις αυτής της ηλιόλουστης απόχρωσης προσελκύονται από το εφέ βελτίωσης της διάθεσης, λέει η Κέιτ Σμιθ. Τα κίτρινα τηλέφωνα μπορεί να εμπνεύσουν αισιοδοξία στους χρήστες τους. «Όταν υπάρχει αβεβαιότητα στον κόσμο, μας προσελκύουν τα πιο φωτεινά χρώματα», σημειώνει. «Πώς μπορείς να μην χαμογελάσεις όταν βλέπεις ένα λαμπερό κίτρινο χρώμα;», διερωτάται.

Λιλά

Αυτοί που εκτιμούν την πολυπλοκότητα της ζωής προσελκύονται περισσότερο από αυτό χρώμα, σύμφωνα με την Κέιτ Σμιθ. Ή οι επιρροές της ποπ κουλτούρας θα μπορούσαν να σας ωθήσουν προς το λιλά. «Το λιλά σημαίνει πως είτε είσαι πολύ σοφιστικέ, ή φαν της Τέιλορ Σουίφτ», δηλώνει παραπέμποντας στο «Lavender Haze» της τραγουδίστριας.

Κόκκινο

Τα άτομα που ελκύονται από αυτή τη φλογερή απόχρωση είναι εξωστρεφείς άνθρωποι, που επιζητούν την προσοχή. Το να ξεχωρίζουν δεν τους τρομάζει, στην πραγματικότητα, το προτιμούν, σύμφωνα με την ψυχολόγο.

Πράσινο

Όλες οι αποχρώσεις του πράσινου δείχνουν νοημοσύνη και μια νοοτροπία «επικεντρωμένη στην κοινότητα», αλλά οι πιο φωτεινές αποχρώσεις του χρώματος δείχνουν περισσότερη ενσυναίσθηση. Στην αντιμετώπιση προβλημάτων, κάποιος με πιο σκούρο πράσινο κινητό μπορεί να προσπαθήσει να καθοδηγήσει, ενώ εκείνοι με συσκευές πιο ανοιχτών αποχρώσεων είναι πιθανό να υιοθετήσουν μια προσέγγιση πιο διπλωματική, του στιλ «Γιατί δεν σκέφτεσαι αυτό;» αντί για «Κάν’το με αυτό τον τρόπο».

Μπλε

Το μπλε είναι ασφαλές. Είναι αξιόπιστο, άψογο, το golden retriever των σκύλων, αναφέρει χαρακτηριστικά η Κέιτ Σμιθ. Οι ιδιοκτήτες μπλε κινητών είναι πιθανό «να είναι αξιόπιστοι ή να θέλουν να φανούν έτσι». Αλλά έχουν και τις παραξενιές τους, κυρίως μια τάση για ονειροπόληση.

Μαύρο

Κλασικό και κομψό, ένα μαύρο κινητό θα μπορούσε να δίνει αυτοπεποίθηση. Είναι μια απόχρωση που υποδηλώνει δεσμευμένη δύναμη. Οι φαν της, έχουν ισχυρές πεποιθήσεις και μπορούν να τις δικαιολογήσουν εύκολα, ανεξάρτητα από το πόσο άστοχες μπορεί να είναι, σύμφωνα με την ψυχολόγο.

Πηγή: lifo.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top