ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επέκταση αιτήματος επιστροφής ΦΠΑ για ειδικό καθεστώς αγροτών ως 31/5

Επέκταση αιτήματος επιστροφής ΦΠΑ για ειδικό καθεστώς αγροτών ως 31/5

Την επέκταση του δικαιώματος υποβολής της αναλυτικής κατάστασης στοιχείων και του αιτήματος επιστροφής Φ.Π.Α.- Ειδικό καθεστώς αγροτών μέχρι και την 31η Μαΐου 2023 ανακοίνωσε τη Δευτέρα το Τμήμα Φορολογίας.

Στην ανακοίνωσή του το Τμήμα υπενθυμίζει ότι από το έτος 2023 το έντυπο ΦΠΑ 207 - Αίτηση για επιστροφή ΦΠΑ και αναλυτική κατάσταση στοιχείων που αφορά στο Ειδικό Καθεστώς Αγροτών θα υποβάλλεται μόνο ηλεκτρονικά μέσω της Πύλης Φορολογουμένων Tax For All – TFA.

Προστίθεται πως λόγω των ειδικών συνθηκών που προκύπτουν με την εφαρμογή του πρώτου σταδίου του Tax For All και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των προσώπων που επηρεάζονται, το δικαίωμα υποβολής της αναλυτικής κατάστασης στοιχείων και του αιτήματος επιστροφής Φ.Π.Α.-Ειδικό καθεστώς αγροτών επεκτείνεται μέχρι και την 31η Μαΐου 2023.

Προστίθεται πως για να μπορέσουν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν την δήλωσή τους ηλεκτρονικά θα πρέπει να δημιουργήσουν λογαριασμό στο Tax For All – TFA, ενώ για περισσότερες πληροφορίες για τη δημιουργία λογαριασμού μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Τμήματος Φορολογίας www.mof.gov.cy/tax κάτω από το εικονίδιο TFA → Ενημέρωση → Πληροφορίες → Ειδικό Καθεστώς Αγροτών -Οδηγίες για δημιουργία λογαριασμού.

Συμπληρώνεται πως έχουν ετοιμαστεί και σχετικά βίντεο, τα οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα του Τμήματος Φορολογίας κάτω από το εικονίδιο TFA → Προσομοιώσεις (βίντεο): → Δηλώσεις → Υποβολή Αναλυτικής κατάστασης – ΕΚΑ → Υπηρεσίες – Αίτημα Επιστροφής.

Για περαιτέρω βοήθεια οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το κέντρο εξυπηρέτησης TFA καλώντας στο 17700 για τοπικές κλήσεις και το +357 22 803803 για διεθνείς κλήσεις, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Οι απειλές της Χεζμπολάχ είναι εξαιρετικά αντιπαραγωγικές

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Οι απειλές της Χεζμπολάχ είναι εξαιρετικά αντιπαραγωγικές

Οι απειλές της Χεζμπολάχ είναι εξαιρετικά αντιπαραγωγικές, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μάθιου Μίλερ, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών στην Ουάσινγκτον την Πέμπτη, αναφερόμενος στις απειλές που εξαπέλυσε ο Γενικός Γραμματέας της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, προς την Κύπρο .

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top