Ολοκληρώθηκε η απομάκρυνση Κυπρίων από Σουδάν - Επτά άτομα προς Αίγυπτο

Ολοκληρώθηκε η απομάκρυνση Κυπρίων από Σουδάν - Επτά άτομα προς Αίγυπτο

Oλοκληρώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης η απομάκρυνση των Κυπρίων πολιτών και ομογενών καθώς και της οικογένειας του Επίτιμου Πρόξενου της Κύπρου στο Σουδάν.

Σε ανάρτηση του στο twitter ο εκπρόσωπος Τύπου του ΥΠΕΞ Θεόδωρος Γκότσης αναφέρει ότι το απόγευμα έφθασε στην Κύπρο με πτήση της Royal Air Force ο Επίτιμος Πρόξενός μας στο Χαρτούμ Dr Tarig Mohyeldin και τα μέλη της οικογένειάς του και έγινε υποδοχή από τον Διευθυντή Προξενικών Υποθέσεων Πρέσβυ Όμηρο Μαυρομμάτη και την Επικεφαλής του Τμήματος Διαχείρισης Κρίσεων, Πρέσβυ Κούλα Σοφιανού.

Με την άφιξη των 3 αυτών επιπλέον ατόμων ολοκληρώθηκε η απομάκρυνση «των 4 Κυπρίων πολιτών και 11 ομογενών, καθώς και της οικογένειας του Επίτιμου Πρόξενου μέσω πτήσεων. Τα εναπομείναντα 7 άτομα συνεχίζουν να κινούνται οδικώς προς Αίγυπτο», αναφέρει ο κ. Γκότσης.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΕΔΕΚ: Έντονες διαβουλεύσεις για απόσυρση των τριών υποψηφίων - Στόχος, η ενότητα στο κόμμα

ΕΔΕΚ: Έντονες διαβουλεύσεις για απόσυρση των τριών υποψηφίων - Στόχος, η ενότητα στο κόμμα

Ενώ η ΕΔΕΚ, βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο, για την ανάδειξη του νέου προέδρου στην ηγεσία του κόμματος, οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις συνεχίζονται για την εξεύρεση μεταβατικού προέδρου στο κόμμα, μέχρι την επόμενη εκλογική διαδικασία, που σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος, έχει καθοριστεί μέσα στον επόμενο χρόνο, μετά τις βουλευτικές εκλογές, του 2026.