Απέσπασε 11.000 ευρώ από ιδιοκτήτη εταιρείας μέσω email - Συνελήφθη 42χρονος

Απέσπασε 11.000 ευρώ από ιδιοκτήτη εταιρείας μέσω email - Συνελήφθη 42χρονος

Στη σύλληψη ενός άντρα ηλικίας 42 ετών, προχώρησε η Αστυνομία, σε σχέση με διερευνώμενη υπόθεση απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Συγκεκριμένα, τον Οκτώβριο του 2019, καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ Λάρνακας, από 30χρονο, ιδιοκτήτη εταιρείας, ότι έπειτα από συνομιλία που είχε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με αντιπρόσωπο άλλης εταιρείας που εδρεύει στο εξωτερικό, απέστειλε σε τραπεζικό λογαριασμό της εν λόγω εταιρείας, το χρηματικό ποσό των 11.000 ευρώ, σε δύο περιπτώσεις, για αγορές, χωρίς ωστόσο να παραλάβει το εμπόρευμα

Από εξετάσεις που έγιναν, διαπιστώθηκε πως πρόκειται για μη υπαρκτή εταιρεία, ενώ εντοπίστηκε ο λογαριασμός στον οποίο είχαν σταλεί τα χρήματα και εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης εναντίον 42χρονου.

Στις 03/01/2023, ο 42χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης από τις αρχές της Γερμανίας και χθες 28/04/2023 παραδόθηκε σε μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας, μετά από απόφαση έκδοσης του και μεταφέρθηκε στην Κύπρο.

Ο ύποπτος συνελήφθη χθες βράδυ δυνάμει τoυ δικαστικού εντάλματος σύλληψης που εκκρεμούσε εναντίον του στην Κύπρο και σήμερα παρουσιάστηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, όπου εκδόθηκε διάταγμα πενθήμερης κράτησής του.

Το ΤΑΕ Λάρνακας διερευνά την υπόθεση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πενταμερής στη Νέα Υόρκη: Επίσημη ανακοίνωση για «ακόμη μία άτυπη συνάντηση για το Κυπριακό»

Πενταμερής στη Νέα Υόρκη: Επίσημη ανακοίνωση για «ακόμη μία άτυπη συνάντηση για το Κυπριακό»

Την άτυπη πενταμερή συνάντηση για το Κυπριακό η οποία θα λάβει χώρα στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη, στις 16 και 17 Ιουλίου, ανακοίνωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Γραμματέα ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης Τύπου, σημειώνοντας παράλληλα ότι θα προσφέρει την ευκαιρία να συνεχιστεί ο διάλογος και να ανταλλαγούν απόψεις σχετικά με την πρόοδο που έχει σημειωθεί από τον Μάρτιο.