ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων: «Ο κόσμος ψάχνει κάτι φθηνό για να περάσει» - Πότε θα δούμε μειώσεις; - Αυτοί είναι οι λόγοι αύξησης των τιμών

Αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων: «Ο κόσμος ψάχνει κάτι φθηνό για να περάσει» - Πότε θα δούμε μειώσεις; - Αυτοί είναι οι λόγοι αύξησης των τιμών

Για την εικόνα που επικρατεί σήμερα στην αγορά των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στην Κύπρο μίλησε στο ThemaOnline, ο εκπρόσωπος Tύπου του Παγκύπριου Συνδέσμου Εμπορίας Αυτοκινήτων, Ανδρέας Σιήκκη, τονίζοντας ότι ο τομέας αυτός έχει σκαμπανεβάσματα ανά περιόδους.

«Από το 2004 που έχει γίνει η μεταρρύθμιση της εισαγωγής μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στην Κύπρο σε χρονολογία, έκτοτε λόγω του ότι τα μεταχειρισμένα είχαν εκτιμηθεί πολύ από τον Κύπριο καταναλωτή και ήταν οι πωλήσεις στο 70-30% υπέρ των μεταχειρισμένων, έγιναν κάποιες άλλες μεταρρυθμίσεις οι οποίες μας καθήλωσαν στο να εισάγουμε αυτοκίνητα από την Ιαπωνία», είπε συγκεκριμένα.

«Τα γιαπωνέζικα αυτοκίνητα είναι σε πολύ καλή κατάσταση και ποιοτικά. Από την Ιαπωνία μας έχει σταματήσει η Κυβέρνηση να εισάγουμε λόγω σκοπιμοτήτων, τα διπλοκάμπινα, τα μονοκάμπινα και τα βαν και έτσι αναγκαστήκαμε να φέρνουμε από την Αγγλία. Αποδείχθηκε ότι αυτοκίνητα πέραν των 4-5 χρόνων ήταν σκουριασμένα και είχαν αρκετά προβλήματα στην κυκλοφορία.

Τώρα θα επιχειρήσουμε με την νέα Κυβέρνηση να εισάγουμε ξανά μεταχειρισμένα αυτοκίνητα τέτοιου τύπου γιατί θα κάνει πολύ καλό στις επιχειρήσεις που δεν μπορούν να αγοράσουν καινούρια αυτοκίνητα λόγω αυξημένου κόστους», εξήγησε.

Όπως όλοι οι κλάδοι σχεδόν στο νησί μας, έτσι και ο τομέας της αγοράς μεταχειρισμένων αυτοκινήτων φαίνεται να πληρώνει αρκετά μεγάλο τίμημα από τον πόλεμο στην Ουκρανία αλλά και από άλλα γεγονότα.

«Η Κύπρος πέρασε τον κορωνοϊό και άλλα οικονομικά προβλήματα όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία που επιφέρει αρκετά πλήγματα στο επάγγελμα μας. Πολλοί Ρώσοι είχαν παραγγείλει ήδη αυτοκίνητα και στο τέλος δεν τα παρέλαβαν, λόγω του προβλήματος που υπάρχει», τόνισε ο κύριος Σιήκκης.

«Αγωνίζονται πολλοί μεταπωλητές αυτοκινήτων να μείνουν στο επάγγελμα και να μην κλείσουν, όπως έγινε με δεκάδες επιχειρήσεις τέτοιου είδους. Η ζήτηση έχει διαφοροποιηθεί αρκετά. Ο κόσμος πλέον ψάχνει κάτι φθηνό για να περάσει και έτσι προτιμούν αυτοκίνητα φθηνά ώστε να μπορούν να τα πληρώσουν. Η Κύπρος δεν είναι χώρα που έχει αρκετές συγκοινωνίες ώστε να μπορούμε άνετα να μεταβούμε κάπου. Το αυτοκίνητο θεωρείται είδος πρώτης ανάγκης», είπε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος Tύπου του Παγκύπριου Συνδέσμου Εμπορίας Αυτοκινήτων.

Αύξηση των τιμών στα μεταχειρισμένα

«Η αύξηση των τιμών στα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα οφείλεται στην αργοπορία να εισάξουμε αυτοκίνητα από άλλες χώρες λόγω της μείωσης των πλοίων και λόγω της αύξησης της πρώτης ύλης από τα εργοστάσια και έτσι οι τιμές πήραν την ανιούσα», σημείωσε.

Ερωτηθείς αν προβλέπεται μείωση στις τιμές των μεταχειρισμένων οχημάτων, ο  κύριος Σιήκκης είπε ότι: «ήδη άρχισε η κατιούσα και οι τιμές μειώνονται τον τελευταίο μήνα και θα πάνε ακόμα πιο κάτω. Οι μεταπωλητές έχουν τα δικά τους stock. Η μείωση των τιμών είναι κάτι το οποίο επιβάλλεται ώστε να μπορέσουμε να πουλάμε σε μία κοινωνία που δυσκολεύεται οικονομικά».

Αγορά καινούριων αυτοκινήτων

Όσο αφορά την αγορά καινούριων αυτοκινήτων, επισήμανε ότι το μεγάλο ποσοστό σε πωλήσεις αυτοκινήτων είναι στα μεταχειρισμένα.

«Στα καινούρια αυτοκίνητα είναι σταθερή η αγορά διότι υπάρχουν οι άνθρωποι οι οποίοι αφυπηρετούν από την Κυβέρνηση και άνθρωποι που παίρνουν τα εφάπαξ τους. Αυτός ο αριθμός πελατών είναι αυτοί που προτιμούν να αγοράσουν ένα καινούριο αυτοκίνητο ή και επιχειρηματίες που πάνε καλά οι δουλειές τους», εξήγησε.

Καταλήγοντας, ο εκπρόσωπος Tύπου του Παγκύπριου Συνδέσμου Εμπορίας Αυτοκινήτων αναφέρθηκε στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα σημειώνοντας πώς «ο κόσμος είναι πολύ επιφυλακτικός για αυτά γιατί ακόμη δεν έχει πιαστεί σε μεγάλο βαθμό»

«Είναι κάπως στερημένες οι πωλήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων», κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top