Διενεργήθηκε η νεκροτομή στη σορό του άτυχου 49χρονου που έπεσε από βράχο στην Αγία Νάπα
01.05.2023 - 12:30
Διενεργήθηκε η νεκροτομή επι της σορού του 49χρoνου τουρίστα, που έπεσε από βράχο στην Αγία Νάπα, το βράδυ του Σαββάτου (29/04), με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.
Η νεκροτομή διενεργήθηκε από τον ιατροδικαστή Νικόλα Χαραλαμπους, ωστόσο τα αιτία του θανάτου δεν μπόρεσαν να διευκρινιστούν και ως εκ τούτου παρελήφθησαν διαφορά τεκμήρια τα οποία θα σταλθούν για ιστό παθολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις.
Υπενθυμίζεται ότι ο 49χρονος άνδρας έπεσε από ύψος στην προσπάθειά του να βγάλει φωτογραφία, στη Γέφυρα των Ερωτευμένων στην Αγία Νάπα. Μετά από ταυτοποίηση της σορού, διαφάνηκε ότι πρόκειται για 49χρονο τουρίστα από τη Σουηδία, ο οποίος διέμενε μόνος του σε ξενοδοχείο της Αγίας Νάπας.
Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου, Στηβ Θεοδούλου, ο άτυχος άνδρας «βρισκόταν στην συγκεκριμένη γέφυρα και προσπαθούσε να βγάλει φωτογραφίες, όταν κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, φαίνεται να έχασε την ισορροπία του και να έπεσε στο κενό βάθους δέκα περίπου μέτρων».
Με τη φράση ότι «οι ανασχηματισμοί δεν εξαγγέλλονται, αλλά ανακοινώνονται», απάντησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στα σενάρια για επικείμενες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα εντός Αυγούστου, αποφεύγοντας να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις σχετικές πληροφορίες και τις διαρροές ονομάτων. Την ίδια ώρα, έστρεψε την προσοχή στο Κυπριακό, το οποίο χαρακτήρισε ύψιστη προτεραιότητα, ανακοινώνοντας ότι έχει ήδη αρχίσει σε τεχνοκρατικό επίπεδο η προεργασία με τα Ηνωμένα Έθνη για τη σύγκληση μιας διευρυμένης διάσκεψης.