Πεζός θα πάει ο πρόεδρος του Ισραήλ στη στέψη του βασιλιά Καρόλου λόγω εβραϊκού Σαββάτου

Πεζός θα πάει ο πρόεδρος του Ισραήλ στη στέψη του βασιλιά Καρόλου λόγω εβραϊκού Σαββάτου

Ο Ισραηλινός πρόεδρος Ισαάκ Χέρτσογκ και ο επικεφαλής ραβίνος στη Βρετανία Εφραίμ Μιρβίς θα περπατήσουν προς το σημείο που θα λάβει χώρα η στέψη του βασιλιά Καρόλου το Σάββατο, συμμορφούμενοι με τη θρησκεία τους που απαγορεύει τις μετακινήσεις με αυτοκίνητο κατά το εβραϊκό Σάββατο, όπως ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο του Χέρτσογκ.

Ο Χέρτσογκ και η σύζυγός του θα εκπροσωπήσουν το Ισραήλ στην τελετή και θα καταλύσουν κοντά στο Αβαείο του Γουέστμίνστερ, όπου θα λάβει χώρα η ενθρόνιση του Καρόλου, στην πρώτη τέτοια τελετή στη Βρετανία εδώ και 70 χρόνια.

Η άφιξη του Χέρτογκ θα γίνει σε συντονισμό με τον Μιρβίς προκειμένου να τηρηθούν τα προβλεπόμενα για το εβραϊκό Σάββατο, ανέφερε το γραφείο του στην ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σε εξέλιξη πολυεπίπεδη διεθνής προσπάθεια για νέα διάσκεψη στο Κυπριακό εντός καλοκαιριού

Σε εξέλιξη πολυεπίπεδη διεθνής προσπάθεια για νέα διάσκεψη στο Κυπριακό εντός καλοκαιριού

Υπάρχει σε εξέλιξη μια σοβαρή πολυεπίπεδη προσπάθεια, τόσο στο προσκήνιο όσο και στο παρασκήνιο, στη βάση συγκεκριμένου πλάνου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, για σύγκληση νέας διευρυμένης διάσκεψης για το Κυπριακό εντός του καλοκαιριού, η οποία θα οδηγήσει στην επανέναρξη των συνομιλιών με προοπτική λύσης, ανέφερε ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

BEST OF TOTHEMAONLINE