ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προσεκτικά βήματα από Αννίτα, δεν αγγίζει «αποστάτες»

Προσεκτικά βήματα από Αννίτα, δεν αγγίζει «αποστάτες»

Και με συνεδριακή βούλα ο ΔΗΣΥ θα παραμείνει στην αντιπολίτευση, μετά από πρόταση της Αννίτας Δημητρίου, χωρίς όμως κανείς να ανοίγει θέμα διαγραφών τη δεδομένη στιγμή, προφανώς γιατί όλοι αντιλαμβάνονται ότι κάτι τέτοιο θα προκαλούσε ένα νέο κύμα αναστάτωσης.

Στο συνέδριο του Σαββάτου η Αννίτα Δημητρίου εξασφάλισε επιβεβαιωτική απόφαση της θέσης που τήρησε το Πολιτικό Γραφείο την επομένη του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών, ότι το κόμμα βρίσκεται στην αντιπολίτευση, αλλά την ίδια ώρα στελέχη της κυβέρνησης Χριστοδουλίδη είναι και μέλη του κόμματος που την…αντιπολιτεύεται, με πιο κραυγαλέο παράδειγμα τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Κωνσταντίνο Λετυμπιώτη. Η απάντηση της Αννίτας Δημητρίου είναι ότι το θέμα των διαγραφών έκλεισε, προτού ανοίξει, από τον ίδιο τον Αβέρωφ Νεοφύτου, όταν ο Νίκος Χριστοδουλίδης αποφάσισε να διεκδικήσει την Προεδρία της Δημοκρατίας εκτός των κομματικών διαδικασιών.

Πληροφορίες από τον ΔΗΣΥ αναφέρουν στο themaonline ότι αυτή την ώρα κανένας στον ΔΗΣΥ δεν ανοίγει θέμα διαγραφών γιατί είναι προφανές ότι κάτι τέτοιο θα ανοίξει τον Ασκό του Αιόλου. «Θα το δούμε όταν έρθει η ώρα» είναι η απάντηση που μεταφέρεται από αρμόδιες πηγές, οι οποίες τονίζουν ότι επί του παρόντος, η στρατηγική του ΔΗΣΥ δεν ευνοεί τη μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση Χριστοδουλίδη αλλά θα αξιοποιεί τα λάθη και τη φθορά που θα υφίσταται. Κι αυτό γιατί υπάρχουν και στελέχη του κόμματος που βλέπουν τα πράγματα από την ακριβώς αντίθετη πλευρά και υποστηρίζουν ότι το κόμμα εάν ανησυχεί για τις πολιτικές του ΔΗΚΟ, της ΕΔΕΚ και της ΔΗΠΑ, τόσο στο Κυπριακό όσο και σε θέματα εσωτερικής διακυβέρνησης, θα μπορούσε να έχει ρόλο και λόγο στη διακυβέρνηση για το μέλλον της χώρας.

Σε κάθε περίπτωση με το συνέδριο του Σαββάτου ο ΔΗΣΥ μπαίνει και επισήμως σε μια νέα εποχή, υπό την Αννίτα Δημητρίου, η οποία δρομολογεί τις πρώτες αλλαγές, εντός του κόμματος. Ο διορισμός της Νατάσας Πηλείδου στη θέση της εκτελεστικής διευθύντριας είναι μια πρώτη κίνηση ανανέωσης στο στελεχιακό δυναμικό της Πινδάρου και ασφαλώς θα ακολουθήσουν και άλλες, μετά τις εκλογές του Σαββάτου για την ανάδειξη του αναπληρωτή προέδρου, των τριών αντιπροέδρων και των 25 εκλελεγμένων μελών του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα νέα αναθεωρημένα Στεγαστικά Σχέδια Αναζωογόνησης Ορεινών - Όλες οι λεπτομέρειες

Άγριος καυγάς μετά από το debate των υποψήφιων δημάρχων Λεμεσού - Άτομο δέχθηκε μπουνιά

Νέα ανακοίνωση από την Kition Ocean Holdings - «Η μεταφορά των υπαλλήλων δεν είναι ζήτημα επιλογής από την Κυβέρνηση»

«Νέκρωσε» το Φτερικούδι μετά το κλείσιμο της Μονής - Προσπαθούν να βρουν μοναχούς από το… εξωτερικό

Έφοδοι, παρακολουθήσεις, κατασχέσεις, όπλα και ναρκωτικά – Οι «διαταράξεις» της νύχτας και το οργανωμένο έγκλημα

Ιλάειρα Ζήση: Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο η εγκυμονούσα σύζυγος του Μαυρίκιου ΜαυρικίουΣτις 5 Ιουνίου η απόφαση για νομιμοποίηση της αίτησης του Εισαγγελέα για παύση του Ελεγκτή

Στις 5 Ιουνίου η απόφαση για νομιμοποίηση της αίτησης του Εισαγγελέα για παύση του Ελεγκτή

Την Τετάρτη, 5 Ιουνίου, στις 9:30 π.μ., θα ανακοινώσει το Συμβούλιο του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου την απόφασή του σχετικά με την προδικαστική ένσταση του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη στην υπόθεση που έχει καταχωρίσει ο Γενικός Εισαγγελέας Γιώργος Σαββίδης για απόλυσή του για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top