ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γνώριζαν από το 2019 για τους κινδύνους από τους σέρβερ στο υπόγειο!

Γνώριζαν από το 2019 για τους κινδύνους από τους σέρβερ στο υπόγειο!

Από τον Ιούνιο του 2019 το υπουργείο Οικονομικών γνώριζε τους κινδύνους που εγκυμονούσε η τοποθέτηση των σέρβερ νευραλγικών κυβερνητικών υπηρεσιών στο υπόγειο του κτιρίου, όπου λίγο πριν το Πάσχα σημειώθηκε διαρροή νερού με αποτέλεσμα να παραλύσει σχεδόν στο σύνολό του το ψηφιακό κράτος για 24 ολόκληρες ώρες.

Οπως αποκαλύπτει σήμερα ο Φιλελεύθερος, έκθεση εξειδικευμένης εταιρείας στον τομέα της τεχνολογίας, που ετοιμάστηκε για λογαριασμό του υπουργείου Οικονομικών, έκανε λόγο για αυξημένο κίνδυνο διαρροής νερού, καθώς και άλλες σοβαρές παραλείψεις ασφαλείας (πυρασφάλεια, κλιματισμό κ.α.). Στην έκθεση καταγράφηκε αρκετές φορές η φράση «υψηλού κινδύνου» για συγκεκριμένους τομείς.

Η έκθεση, σύμφωνα με την εφημερίδα, τέθηκε ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου στη χθεσινή συνεδρίαση, από τον υφυπουργό Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Φίλιππο Χατζηζαχαρία, και αποφασίστηκε η διενέργεια διοικητικής έρευνας.

Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο, η έκθεση, με ημερομηνία την 12η Ιουνίου 2019 αποσκοπούσε στη βελτίωση των υπηρεσιών που προσφέρονται στο κοινό, στην αύξηση της παραγωγικότητας και της αποδοτικότητας, στη μείωση του λειτουργικού κόστους και στην εξοικονόμηση χρόνου και πόρων. Για το κέντρο ψηφιακών δεδομένων, επισημαίνεται ότι στεγαζόταν στο υπόγειο (Β1) μαζί με τον χώρο στάθμευσης. Γινόταν λόγος για «υψηλού κινδύνου» πυρασφάλεια. Οι πυροσβεστήρες με το ειδικό αέριο ήταν ληγμένοι. Δεν ήταν όλα τα συστήματα πυρασφάλειας των διακομιστών (servers) συνδεδεμένοι με τον πίνακα ελέγχου. Ούτε ήταν σε λειτουργία κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης (CCTV). Υπήρχε χαρακτηριστική αναφορά για «υψηλό ρίσκο διαρροής νερού» κι επεξηγείτο ότι ο κίνδυνος εγκυμονείτο από υπερθέρμανση. Τα διάφορα τμήματα του χώρου δεν διαχωρίζονταν με πόρτες, ενώ μονάδες κλιματισμού είχαν εγκατασταθεί σε λάθος σημεία και στην ουσία δεν εξυπηρετούσαν τον σκοπό τους.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το εργατικό δυναμικό σε αριθμούς: Η ανεργία, η απασχόληση και οι τομείς με τους περισσότερους απασχολούμενους - Δείτε στοιχεία

Ανεξέλεγκτη η χρήση ηλεκτρονικών τσιγάρων: Τι ισχύει με την πώληση τους - Εισήγηση για «tobacco shops»

Η Σαουδική Αραβία ονομάζει πρεσβευτή στη Συρία, για πρώτη φορά από το 2012

Ετοιμαστείτε για «κοκτέιλ» βροχών και σκόνης - Αναλυτικά η πρόγνωση μέχρι την Πέμπτη

Πανηγυρισμοί για τον Παναθηναϊκό και συγχαρητήρια από παντού - Βγήκαν στους δρόμους οι οπαδοί του ΠΑΟ - Βίντεο και φωτογραφίεςΠώς θα εκλέξουν οι ψηφοφόροι - Ο φόβος της αποχής για τα πολιτικά κόμματα

Πώς θα εκλέξουν οι ψηφοφόροι - Ο φόβος της αποχής για τα πολιτικά κόμματα

Ενώ διανύουμε τα τελευταία λίγα μέτρα πριν από τις εκλογές της 9ης Ιουνίου, στα κομματικά επιτελεία αιωρείται ένας μεγάλος προβληματισμός για τις επιλογές τις οποίες θα κάνουν οι ψηφοφόροι, στην κάλπη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top