Επιστρέφεται στη Λιθουανία ο Ρώσος δημοσιογράφος Nekrasov Andrei δηλώνει ο Υπουργός Εσωτερικών

Επιστρέφεται στη Λιθουανία ο Ρώσος δημοσιογράφος  Nekrasov Andrei δηλώνει ο Υπουργός Εσωτερικών

Ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος σε γραπτή δήλωση αναφορικά με τον Ρώσο υπήκοο Nekrasov Andrei αναφέρει ότι δρομολογήθηκε η διαδικασία επιστροφής του στη Λιθουανία μέσω της οποίας εισήλθε στην ΕΕ.

Στη δήλωσή του ο Υπουργός Εσωτερικών επεξηγεί ότι κατά την εξέταση του αιτήματος ασύλου του Nekrasov Andrei, διαφάνηκε ότι αυτός εισήλθε στην ΕΕ μέσω Λιθουανίας, η οποία του εξέδωσε σχετική θεώρηση εισόδου και άδεια παραμονής με ισχύ μέχρι τον Μάιο του 2016.

Ο Υπουργός Εσωτερικών προσθέτει ότι ο κ. Nekrasov, σε άγνωστο χρονικό σημείο, εγκατέλειψε τη Λιθουανία και εισήλθε στην Κυπριακή Δημοκρατία στις 15 Ιουλίου 2015.

Κατά την είσοδο του στη Δημοκρατία συνελήφθη από την Αστυνομία, στη βάση υφιστάμενου διατάγματος της INTERPOL. Στη συνεχεία, στις 16 Ιουλίου 2015, υπέβαλε αίτηση ασύλου.

Με βάση τις διατάξεις του Κανονισμού του Δουβλίνου και το Ευρωπαϊκό κεκτημένο, ο Υπουργός Εσωτερικών αποφάσισε όπως επιστρέψει τον κ. Nekrasov στη Λιθουανία, μέσω της οποίας εισήλθε στην ΕΕ  και η οποία του εξέδωσε άδεια παραμονής, συνεχίζει ο Υπουργός Εσωτερικών και καταλήγει αναφέρονται ότι ήδη δρομολογήθηκε η διαδικασία επιστροφής του, με οδηγίες του Υπουργού Εσωτερικών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ηλεκτρική διασύνδεση: «Πρόσθετα δεδομένα για τον λεπτομερή σχεδιασμό του έργου» - Η κοινή ανακοίνωση ΑΔΜΗΕ και GSI

Ηλεκτρική διασύνδεση: «Πρόσθετα δεδομένα για τον λεπτομερή σχεδιασμό του έργου» - Η κοινή ανακοίνωση ΑΔΜΗΕ και GSI

Πρόσθετα δεδομένα για τον λεπτομερή τεχνικό σχεδιασμό του έργου ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου - Ελλάδας, θα παράσχουν οι έρευνες του πλοίου Abeille Marengo, όπως αναφέρει ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας της Ελλάδας (ΑΔΜΗΕ) και η Great Sea Interconnector Α.Ε. (GSI) 

BEST OF TOTHEMAONLINE