Ο νεαρός από τη Λευκωσία «σκοτώθηκε» με τους γονείς του γιατί δεν αντέχει άλλο να «κάθεται»

Ο νεαρός από τη Λευκωσία «σκοτώθηκε» με τους γονείς του γιατί δεν αντέχει άλλο να «κάθεται»

Μια ανθρώπινη ιστορία που λέει πολλά για την κοινωνία μας, ανέδειξε με σχόλιό της σε κοινωνικό μέσο δικτύωσης νεαρή συμπολίτης μας.

Η Μαρία Στυλιανού, δικηγόρος στο επάγγελμα, βίωσε ένα περιστατικό, το οποίο αν επεξεργαστείς στο μυαλό σου, θα αντιληφθείς το δράμα που περνούν οι νέοι της Κύπρου σήμερα.


Αναδημοσιεύουμε αυτούσιο το σημείωμά της στο facebook που ήδη έχει συγκεντρώσει δεκάδες θετικά σχόλια:


«Σήμερα (σ.σ. χθες) συνέβη ένα περιστατικό στη γειτονιά μου που με θορύβησε και με στενοχώρησε πολύ.

Νέο παιδί στο άνθος της ηλικίας του, να διαπληκτίζεται με τους γονείς του γιατί απλά δεν αντέχει άλλο. Φοβηθήκαμε όλοι για την ασφάλεια του και των γονιών του. Ήταν πολύ έντονο. Και ο λόγος; Γιατί δεν αντέχει άλλο να «κάθεται» όπως φώναζε.

Η ανεργία, οι ανύπαρκτες ευκαιρίες, η βαρεμάρα, ο χρόνος, τα νιάτα του που χαραμίζονται. Αυτά να βλέπετε και να ακούτε. Η νέα γενιά φωνάζει. ΥΠΟΦΕΡΕΙ!

Και μην ξανακούσω κουβέντες σε στυλ η ανάπτυξη έρχεται, είμαστε σε ανάκαμψη, εσείς είστε τυχεροί που έχετε μια δουλειά. Δεν είναι τύχη να δουλεύεις! Είναι δικαίωμα!

Τυχερός δεν είναι ο νέος που ξόδεψε μερόνυχτα να διαβάζει για ένα πτυχίο, που οι γονείς του πλήρωσαν με κόπους και στερήσεις μιας ζωής για 300, 500, 800 ευρώ μισθό.

Τυχερός δεν είναι ο νέος που άφησε το σπίτι του και την οικογένεια του για μια καλύτερη τύχη στο εξωτερικό.

Αυτό δεν είναι τύχη είναι κατάντια, ανεπάρκεια, αδικία. ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΞΙΖΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης…με «πολιτικό ρεαλισμό»

Τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης…με «πολιτικό ρεαλισμό»

Επιστρέψαμε από τη Νέα Υόρκη, πανηγυρίζοντας ότι καταφέραμε κάτι, 51 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και κατοχή. Θα προχωρήσουμε βήμα-βήμα μας είπε ο ΓΓ των ΗΕ μετά το τέλος ακόμα μιας σύναξης, άτυπης ή τυπικής-αυτό ολίγο μας ενδιαφέρει- για να μας πει ότι το θέμα είναι πολύπλοκο-και εμείς οι αφελείς, που νομίζαμε ότι είναι θέμα εισβολής και κατοχής- Προχωράμε λοιπόν σε νέα ΜΟΕ που περιλαμβάνουν τη δημιουργία συμβουλευτικού οργάνου, για τη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών, την ανταλλαγή πολιτιστικών αντικειμένων, την παρακολούθηση της ποιότητας του αέρα και την αντιμετώπιση της ρύπανσης από μικροπλαστικα.

BEST OF TOTHEMAONLINE