ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Κύπρο ο Επίτροπος Ρεντέρς - Θα έχει επαφές με την Πρόεδρο της Βουλής και την Υπουργό Δικαιοσύνης

Στην Κύπρο ο Επίτροπος Ρεντέρς - Θα έχει επαφές με την Πρόεδρο της Βουλής και την Υπουργό Δικαιοσύνης

Ο Επίτροπος Δικαιοσύνης της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ντιντιέ Ρεντέρς θα έχει επαφές στη Λευκωσία στις 4 και 5 Μαΐου προκειμένου να συζητήσει την έκθεση του 2022 για το κράτος δικαίου, καθώς και την επιβολή των περιοριστικών μέτρων της ΕΕ κατά προσώπων και εταιρειών από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία.

Σύμφωνα με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Επίτροπος Ρεντέρς θα συναντηθεί με την Υπουργό Δικαιοσύνης Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου και με την Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας και Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου.

Ο Επίτροπος θα ανταλλάξει απόψεις σχετικά με το κράτος δικαίου με εκπροσώπους της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών, Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, και της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως, ενώ θα συμμετάσχει επίσης σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με τους εκπροσώπους των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο σχετικά με την κατάσταση του κράτους δικαίου στη χώρα.

Τέλος, ο κ. Ρεντέρς θα συναντηθεί με τον Γενικό Εισαγγελέα της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιώργο Σαββίδη, καθώς και με τον Επίτροπο Διαφάνειας Χάρη Πογιατζή, για να συζητήσουν τις δικαστικές μεταρρυθμίσεις στην Κύπρο, καταλήγει η Αντιπροσωπεία.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή έξω από Σωματείο: Σύλληψη τριών αλλοδαπών προσώπων - Τι συνέβη

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Survivor 2024: Το... πολεμικό κλίμα και ο δεύτερος μονομάχος - Δείτε βίντεο

Τέσσερις συλλήψεις για ναρκωτικά - Βρήκαν σακουλάκια με κάνναβη και άλλες ουσίες στις οικίες τους

Ελένη Φουρέιρα: Καίει καρδιές με το σέξι βίντεο στο Instagram



Το εκλογικό πανόραμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης: 20 νέοι Δήμοι, 5 ΕΟΑ και 30 Συμπλέγματα Υπηρεσιών Κοινοτήτων

Το εκλογικό πανόραμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης: 20 νέοι Δήμοι, 5 ΕΟΑ και 30 Συμπλέγματα Υπηρεσιών Κοινοτήτων

Είκοσι νέοι Δήμοι, πέντε Επαρχιακοί Οργανισμοί Αυτοδιοίκησης (ΕΟΑ), τριάντα Συμπλέγματα Υπηρεσιών Κοινοτήτων συνθέτουν τη νέα εικόνα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Κύπρο, που θα πάρει σάρκα και οστά μετά τις εκλογές της 9ης Ιουνίου, που σηματοδοτούν μια νέα αρχή όσον αφορά στους δήμους και στις κοινότητες της Κύπρου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top