ΔΙΕΘΝΗ

Μιλάνο: Φοιτήτρια κοιμάται σε σκηνή έξω από το Πολυτεχνείο, για να μπει «τέλος στα μη βιώσιμα ενοίκια»

Μιλάνο: Φοιτήτρια κοιμάται σε σκηνή έξω από το Πολυτεχνείο, για να μπει «τέλος στα μη βιώσιμα ενοίκια»

Σύμβολο στον αγώνα κατά των ακριβών ενοικίων για τους φοιτητές στο Μιλάνο έγινε από την Τρίτη 2 Μαΐου η 23χρονη φοιτήτρια Ιλάρια Λαμέρα.

Με καταγωγή από το Μπέργκαμο η νεαρή φοιτήτρια σπουδάζει Μηχανικός Περιβάλλοντος στο Πολυτεχνείο του Μιλάνου. Η Ιλάρια φοιτά στο τέταρτο έτος αλλά τα προηγούμενα χρόνια λόγω πανδημίας παρακολουθούσε τα μαθήματα, κυρίως, διαδικτυακά. Όμως, τώρα που αποφάσισε να μεταβεί στο Μιλάνο για να συνεχίσει την φοίτηση με φυσική παρουσία βρέθηκε μπροστά σε ένα ανυπέρβλητο εμπόδιο, δεν μπορούσε να βρει κατοικία προς ενοικίαση σε λογική τιμή, αφού για ένα δωμάτιο της ζητούσαν 600 ευρώ τον μήνα!

 


Τα ακριβά ενοίκια δεν είναι κάτι άγνωστο για το Μιλάνο αλλά η 23χρονη Ιλάρια δείχνει αποφασισμένη να δώσει τη «μάχη» της, ώστε να ευαισθητοποιήσει τις Αρχές της ιταλικής μεγαλούπολης και να δώσουν λύσει στο στεγαστικό πρόβλημα χιλιάδων φοιτητών. Την Τρίτη 2 Μαΐου η Ιλάρια έστησε μια σκηνή έξω από το Πολυτεχνείο του Μιλάνου στην πλατεία Λεονάρντο Ντα Βίντσι και δήλωσε πως μέχρι την Κυριακή 7 Μαΐου θα κοιμάται μέσα στη σκηνή ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δύσκολη ζωή των φοιτητών στην πόλη.


Στο πλευρό της Ιλάρια Λαμέρα βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή πολλοί συμφοιτητές και συμφοιτήτριες, ενώ οι περαστικοί που περνούν από την πλατεία μιλούν μαζί της και διαβάζουν την ταμπέλα διαμαρτυρίας «τέλος στα μη βιώσιμα ενοίκια» που κρατά στα χέρια της, μερικοί δε εξ αυτών προσφέρουν στην νεαρή φοιτήτρια φαγητό και καφέ. Η φοιτητική οργάνωση του Πολυτεχνείου του Μιλάνου «La Terna Sinistrorsa» στηρίζει την 23χρονη κοπέλα και εξέδωσε σχετική ανακοίνωση για τον αγώνα της κατά των ακριβών ενοικίων για τους φοιτητές. «Επί χρόνια τώρα τα έξοδα για τα ενοίκια στο Μιλάνο είναι απρόσιτα. Για να ζήσεις στο Μιλάνο σημαίνει πως χρειάζεται να πληρώσεις 600 ευρώ (εξαιρούνται οι λογαριασμοί για ρεύμα, νερό, κλπ) για ένα μικρό δωμάτιο που χωράει μόνο ένα άτομο. Αν και η κατάσταση είναι γνωστή και τα θεσμικά όργανα την γνωρίζουν, δεν έχουν ακόμα ληφθεί μέτρα για να καταστούν πιο προσιτά τα καταλύματα στο Μιλάνο», αναφέρει η ανακοίνωση.

 

Μη βιώσιμα τα ενοίκια για τους φοιτητές στο Μιλάνο

Ο αγώνας διαμαρτυρίας της 23χρονης φοιτήτριας ξεκίνησε δυναμικά το απόγευμα της Τρίτης με την διοργάνωση ανοιχτής συνέλευσης από τους φοιτητές της ομάδας «La Terna Sinistrorsa» με θέμα τα μη βιώσιμα ενοίκια για τους φοιτητές στο ακριβό Μιλάνο. «Είμαι λίγο απελπισμένη, γιατί δεν έχω κοιμηθεί πολύ. Ξύπνησα στις 5.30 επειδή με το φως δεν μπορούσα πλέον να κοιμηθώ», έγραψε στο Instagram η Ιλάρια μετά το πρώτο της βράδυ στη σκηνή αν και δεν είναι μόνη, αφού όπως η ίδια ενημέρωσε τους ακολούθους στα social media ένας συμφοιτητής της, ο Λούκα, πέρασε τη νύχτα έξω από τη σκηνή της, ώστε εκείνη να αισθάνεται ασφαλής. Η νεαρή φοιτήτρια δήλωσε στο Instagram πως πολλοί είναι οι φοιτητές που περνούν από την πλατεία για να της δώσουν συγχαρητήρια για τον αγώνα της, όμως, τονίζει πως, προς το παρόν, δεν έχει βρεθεί κάποιος να έρθει και να στήσει τη σκηνή του δίπλα στη δική της...

Η Ιλάρια Λαμέρα με καταγωγή από το Μπέργκαμο έχει δύο επιλογές για να συνεχίσει τις σπουδές της στο Μιλάνο. Είτε θα ζει στο πατρικό της με τους γονείς της και κάθε μέρα θα παίρνει το τρένο από το Μπέργκαμο για το Μιλάνο, μια διαδρομή συνολικά τεσσάρων ωρών, είτε θα πρέπει να διαθέτει 600 ευρώ τον μήνα μόνο για το ενοίκιο. Όπως δήλωσε μετά το πέρας της πανδημίας νοίκιασε ένα δωμάτιο στην παραπάνω τιμή και το συμβόλαιο της λήγει τον Αύγουστο. Μετά θα πρέπει πάλι να αρχίσει να ψάχνει για σπίτι, γνωρίζοντας πόσο δύσκολο είναι να βρει κατοικία σε λογική τιμή.

Πηγή: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top