ΔΙΕΘΝΗ

Το νέο τουρκικό αεροπλανοφόρο Anadolu αγκυροβόλησε στη Σμύρνη - Η απειλή Ερντογάν «να σταλεί μήνυμα εκεί που πρέπει»

Το νέο τουρκικό αεροπλανοφόρο Anadolu αγκυροβόλησε στη Σμύρνη - Η απειλή Ερντογάν «να σταλεί μήνυμα εκεί που πρέπει»

Το νέο τουρκικό αεροπλανοφόρο «Anadolu» έφτασε και αγκυροβόλησε στη Σμύρνη, εκεί όπου θα παραμείνει μέχρι τις εκλογές της 14ης Μαΐου στην Τουρκία. Είναι η κίνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «να σταλεί μήνυμα εκεί που πρέπει».

Αυτό ανέφερε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο ανταποκριτής του καναλιού από την Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που βρίσκεται σε προεκλογικό «πυρετό», αφού παραθέτει όλα τα οπλικά συστήματα της Τουρκίας στις ομιλίες του.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επικεντρώθηκε στα οπλικά συστήματα της Τουρκίας και έκανε αναφορά στο τουρκολιβυκό μνημόνιο, επαναφέροντας την επιθετική ρητορική κατά της Ελλάδας, στις προεκλογικές του ομιλίες.

«Αν θέλετε, ας θυμηθούμε μαζί σε ποιο σημείο ήταν η χώρα και σε ποιο σημείο τη φέραμε σε 21 χρόνια. Το έργο 100 ετών το προλάβαμε σε 20 χρόνια.

Κατασκευάσαμε, το εθνικό αυτοκίνητο μας, το ΤΟGG, τα δικά μας μη επανδρωμένα αεροσκάφη, το Αkinci, το εθνικό άρμα μάχης, το εθνικό ελικόπτερο, τα εθνικά μας όπλα, τα εθνικά μας υποβρύχια, το εθνικό μας μαχητικό, το εθνικό εκπαιδευτικό αεροσκάφος, το μη επανδρωμένο μαχητικό Kizilelma, τα εθνικά συστήματα αεράμυνας, το πρώτο πλοίο πληροφοριών Ufuk και το πρώτο πλοίο μη επανδρωμένων αεροσκαφών TCG Anadolu», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.

Παράλληλα, μίλησε και για το τουρκολιβυκό μνημόνιο ξανά, λέγοντας ότι «την Τουρκία την κάναμε το κέντρο της διπλωματίας. Πετύχαμε τη συμφωνία για τα σιτηρά. Και υπογράψαμε τις συμφωνίες για ΑΟΖ με “ΤΔΒΚ” και Λιβύη».

Ακάρ: Ο πλούτος του Αιγαίου να αποτελέσει πόρο και για τις δύο πλευρές
Από τη μεριά του, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, επανέφερε την προκλητική στάση της Τουρκίας σχετικά με τη συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο, δίνοντας μια έμμεση απάντηση σε όσα δήλωσε από το Φόρουμ των Δελφών ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Επιθυμία μας, όπως λέγαμε πάντα, είναι ο πλούτος του Αιγαίου να αποτελέσει πόρο και για τις δύο πλευρές. Οι κάτοικοι εκατέρωθεν να επωφελούνται από τον πλούτο του Αιγαίου με δίκαιο τρόπο. Από αυτή την άποψη, υπάρχουν κάποιες αμφιταλαντεύσεις στον γείτονά μας. Περιμένουμε με ελπίδα ότι θα βρουν τον σωστό δρόμο και θα έρθουν στη θέση που πρέπει από αυτή την άποψη.

»Όπως λέμε πάντα, δεν θα [επιτρέψουμε να] παραβιαστούν τα δικαιώματά μας και τα δικαιώματα των Κυπρίων αδελφών μας, ειδικά στην Κύπρο. Παράλληλα, δεν επιτρέψαμε και θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο γεγονός. Επομένως, οι δηλώσεις μας δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως απειλή. Δεν είναι απειλή. Όπως δεν είναι αδυναμία να λέμε ‘ας κάτσουμε να μιλήσουμε’, αυτό πρέπει να γίνει καλά κατανοητό», είπε ο Χουλουσί Ακάρ.

Πηγή: newsit.gr

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top