ΔΙΕΘΝΗ

Νέες επιθέσεις με drones στη Ρωσία: Αντίποινα της Μόσχας με πυραύλους στο Κίεβο - Βίντεο

Νέες επιθέσεις με drones στη Ρωσία: Αντίποινα της Μόσχας με πυραύλους στο Κίεβο - Βίντεο

Συνεχίζονται οι επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, την ίδια ώρα που η Μόσχα «σφυροκοπά» το Κίεβο ως αντίποινα. Δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) έπληξαν διυλιστήρια πετρελαίου στη νοτιοδυτική Ρωσία, κοντά στην Ουκρανία, μετέδωσαν σήμερα ρωσικά μέσα ενημέρωσης και δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι, την επομένη μιας φερόμενης ως επίθεσης με drones κατά του Κρεμλίνου.

Πυρκαγιά που πλέον έχει σβηστεί ξέσπασε σε δεξαμενή πετρελαϊκής εγκατάστασης στο Ίλσκι, στην περιφέρεια του Κρασνοντάρ, έπειτα από επίθεση με «ένα drone» το οποίο δεν έχει αναγνωριστεί, σύμφωνα με τις υπηρεσίες άμεσης βοήθειας τις οποίες επικαλέστηκαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων TASS και Ria Novosti.

Ο περιφερειάρχης της Κρασνοντάρ Βενιαμίν Κοντρατίεφ ανέφερε στο Telegram ότι η πυρκαγιά περιορίστηκε σε έκταση 400 τετραγωνικών μέτρων και κατασβέστηκε γρήγορα από τους πυροσβέστες γύρω στις 05:00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος).

Περίπου μια ώρα αργότερα, ο Βασίλι Γκολούμπιεφ, ο περιφερειάρχης της Ροστόφ, που βρίσκεται στα σύνορα με την Ουκρανία, ανακοίνωσε επίσης ότι μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπεσε σε τοπικό διυλιστήριο κοντά στο χωριό Κεσελέφκα.


Σύμφωνα με την πηγή αυτή, το drone προκάλεσε έκρηξη και πυρκαγιά, η οποία σβήστηκε “αμέσως” από το προσωπικό του εργοαστασίου. «Δεν υπάρχουν θύματα, οι ζημιές που προκλήθηκαν στις εγκαταστάσεις είναι ασήμαντες», διευκρίνισε ο Γκολούμπιεφ.

Την ίδια ώρα ο περιφερειάρχης της Βορονέζ, που βρίσκεται επίσης στα σύνορα με την Ουκρανία, ανέφερε σε ανάρτησή του στο Telegram ότι η τοπική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε drone νωρίς σήμερα το πρωί και ότι δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή καταστροφές.

Χθες, Τετάρτη, η Ρωσία ανακοίνωσε ότι κατέρριψε δύο ουκρανικά drones που είχαν στόχο το Κρεμλίνο, στην πιο θεαματική επίθεση που αποδίδεται από τις ρωσικές αρχές στο Κίεβο μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη του Κιέβου στην καταγγελλόμενη από τη Μόσχα «επίθεση με drones στο Κρεμλίνο».


Εδώ και σχεδόν μια εβδομάδα, σειρά επιθέσεων με drones και δύο περιστατικά δολιοφθοράς σε αμαξοστοιχίες σημειώθηκαν σε ρωσικές περιφέρειες που βρίσκονται κοντά στην Ουκρανία και την προσαρτημένη Κριμαία, μερικές ημέρες πριν από τις στρατιωτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 9ης Μαΐου, που είναι σημαντικές στην ημερήσια διάταξη του Κρεμλίνου.

Μολονότι η Ουκρανία δεν ανέλαβε την ευθύνη για καμία από αυτές τις επιθέσεις, όπως συνηθίζει, η αύξησή τους έρχεται τη στιγμή που το Κίεβο δηλώνει ότι έχει τελειώσει τις προετοιμασίες του για μεγάλη εαρινή αντεπίθεσή του στις ρωσικές δυνάμεις που έχουν εισβάλει στην Ουκρανία, η οποία έχει αναγγελθεί εδώ και εβδομάδες.

Αντίποινα της Ρωσίας
Η ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέρριψε 18 από τα 24 ρωσικά drones καμικάζι που εξαπέλυσε η Ρωσία σε επίθεσή της στην Ουκρανία πριν από την αυγή, κατά την οποία έβαλε στο στόχαστρο ιδιαίτερα την Οδησσό.

«Ο εχθρός εξαπέλυσε 15 Shahed-131/136 (ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη) drones στην Οδησσό στη διάρκεια της νύχτας», διευκρινίζει σε ανακοίνωσή της η νότια διοίκηση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

Δώδεκα από τα drones καμικάζι που εξαπολύθηκαν εναντίον της Οδησσού, πόλης-λιμάνι στη Μαύρη Θάλασσα, καταρρίφθηκαν και τρία προκάλεσαν πυρκαγιά σε συγκρότημα κατοικιών, αλλά αυτή σβήστηκε γρήγορα χωρίς να προκληθούν απώλειες, σύμφωνα με την ίδια.

Συνολικά 18 από τα 24 drones που στοχοθέτησαν την Ουκρανία στη διάρκεια της νύχτας καταρρίφθηκαν, σημείωσε η ουκρανική πολεμική αεροπορία.

Παράλληλα οι τοπικές αρχές του Κιέβου ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους ότι καταρρίφθηκαν όλοι οι πύραυλοι και τα drones που στοχοθέτησαν την ουκρανική πρωτεύουσα για τρίτη φορά σε διάστημα τεσσάρων ημερών.

«Οι Ρώσοι επιτέθηκαν στο Κίεβο χρησιμοποιώντας μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed και πυραύλους, πιθανόν βαλλιστικού τύπου», διευκρίνισαν οι τοπικές αρχές της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Όπως και την προηγούμενη νύχτα, τα drones εξαπολύθηκαν από την περιφέρεια Μπριάνσκ στη δυτική Ρωσία και από την ανατολική ακτή της Αζοφικής Θάλασσας, σύμφωνα με ουκρανικές πηγές.

Η Ρωσία βομβαρδίζει τακτικά την Ουκρανία από τον περσινό Οκτώβρη, πλήττοντας διάφορους στόχους. Οι πρόσφατες αυτές εκρήξεις αναφέρθηκαν λιγότερο από ένα 24ωρο μετά την ανακοίνωση του Κιέβου ότι 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν από ρωσικό πλήγμα στην πόλη της Χερσώνας.

Πηγή: newsbeast.gr

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θλίψη στον Κυπριακό πολιτισμό: Πέθανε η Ελένη Νικήτα - Αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top