Το Πεκίνο καλεί σε επαγρύπνηση λόγω επέκτασης του ΝΑΤΟ στην Ασία

Το Πεκίνο καλεί σε επαγρύπνηση λόγω επέκτασης του ΝΑΤΟ στην Ασία

Η Κίνα ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι απαιτείται «υψηλή επαγρύπνηση» απέναντι στην «προς ανατολάς επέκταση» του ΝΑΤΟ, μετά τις αναφορές ΜΜΕ σύμφωνα με τις οποίες η συμμαχία σχεδιάζει να ανοίξει γραφείο στην Ιαπωνία, προκειμένου να διευκολύνει τις διαβουλεύσεις με τους συμμάχους στην περιοχή.

Το ΝΑΤΟ σχεδιάζει να ανοίξει το πρώτο του γραφείο συνδέσμου στην Ασία, στην Ιαπωνία, προκειμένου να διευκολύνει τις συνομιλίες με εταίρους ασφαλείας όπως η Νότια Κορέα, η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία, με τη σκέψη στις γεωπολιτικές προκλήσεις από την Κίνα και τη Ρωσία, όπως μετέδωσε χθες το Nikkei Asia, επικαλούμενο αξιωματούχους της Ιαπωνίας και του ΝΑΤΟ.

Η Μάο Νινγκ, εκπρόσωπος του Κινεζικού Υπουργείου Εξωτερικών, δήλωσε πως η Ασία είναι «μια υποσχόμενη γη για συνεργασία και ανάπτυξη και δεν θα πρέπει να είναι αρένα μάχης για τη γεωπολιτική».

«Η συνεχής επέκταση του ΝΑΤΟ προς ανατολάς στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, η ανάμιξη σε περιφερειακές υποθέσεις, οι προσπάθειες να καταστραφεί η περιφερειακή ειρήνη και ασφάλεια, και η ώθηση για αντιπαράθεση απαιτεί υψηλή επαγρύπνηση από χώρες στην περιοχή», δήλωσε η Μάο, σε τακτική συνέντευξη Τύπου.

Το Nikkei Asia ανέφερε πως το γραφείο αναμένεται να ανοίξει τον επόμενο χρόνο στο Τόκιο.

Ερωτηθείσα για την αναφορά του Nikkei Asia, η εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ Οάνα Λουνγκέσκου δήλωσε πως η συμμαχία δεν θα υπεισέλθει σε λεπτομέρειες για τις διαβουλεύσεις του ΝΑΤΟ.

«Το ΝΑΤΟ έχει γραφεία και διευθετήσεις συνδέσμου με έναν αριθμό διεθνών οργανισμών και χωρών εταίρων και οι σύμμαχοι αποτιμούν τακτικά αυτές τις διευθετήσεις συνδέσμου προκειμένου να διασφαλίσουν πως εξυπηρετούν με τον καλύτερο τρόπο τις ανάγκες τόσο του ΝΑΤΟ όσο και των εταίρων μας», είπε.

Η Λουνγκέσκου δήλωσε πως το ΝΑΤΟ έχει στενή συνεργασία με την Ιαπωνία, η οποία εξακολουθεί να ενισχύεται.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αναμένουν ενημέρωση από τον Χριστοδουλίδη οι οικογένειες Ισαάκ και Σολωμού: «Περιμένουμε τη δικαίωση»

Αναμένουν ενημέρωση από τον Χριστοδουλίδη οι οικογένειες Ισαάκ και Σολωμού: «Περιμένουμε τη δικαίωση»

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, με τις οικογένειες των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού, προκειμένου να τις ενημερώσει για τις εξελίξεις που αφορούν τις δολοφονίες των δύο ηρώων, τριάντα χρόνια μετά τη θυσία τους.

BEST OF TOTHEMAONLINE