ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κατεβάζουν ρολά για 24 ώρες στα δημόσια νοσηλευτήρια οι γιατροί της ΠΑΣΥΚΙ

Κατεβάζουν ρολά για 24 ώρες στα δημόσια νοσηλευτήρια οι γιατροί της ΠΑΣΥΚΙ

Σε 24ωρη απεργία κατεβαίνουν οι γιατροί της ΠΑΣΥΚΙ στα δημόσια νοσηλευτήρια.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΠΑΣΥΚΙ «η ασφαλιστική αβεβαιότητα ταλανίζει τα δημόσια νοσηλευτήρια και τους επαγγελματίες υγείας εδώ και περίπου 4 χρόνια.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Κράτους, Υπουργείο Υγείας, Υπουργείο Οικονομικών και Νομική Υπηρεσία δεν αποδίδουν προς τους δημόσιους υπαλλήλους (μόνιμους και αορίστου) τις πρόνοιες που καταγράφονται στις νομοθεσίες, οι οποίοι αποσπάστηκαν/ μεταφέρθηκαν στον Ο.Κ.Υπ.Υ. με την προϋπόθεση ότι θα διατηρούν τις υποχρεώσεις και δικαιώματα τους.

Παράλληλα ο Ο.Κ.Υπ.Υ δεν έχει καθορίσει τις αντίστοιχες ως ήταν υποχρέωση του διαδικασίες για τους Ιατρούς που εργοδοτούνται με συμβόλαια.

Δυστυχώς μέχρι και σήμερα, οι κατ' επανάληψη προσπάθειες της ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι προς όλες τις κατευθύνσεις για έγκαιρη επίλυση του θέματος δεν έχουν βρει ανταπόκριση.

Ως εκ τούτου, και μετά από τοπικές συνελεύσεις σε όλα τα Δημόσια Νοσηλευτήρια, έχει υποστηριχθεί και εγκριθεί από τα μέλη μας η πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι για 24ωρη απεργία που θα πραγματοποιηθεί από τις 7:30 π.μ. της 11ης Μαΐου 2023 μέχρι τις 7:30 π.μ. της 12ης Μαΐου 2023».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: 40χρονος οδήγησε το όχημα του εναντίον αστυνομικού - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με μώλωπες

Στην Κύπρο Μητσοτάκης και Ερντογάν στη μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής

Εκπτώσεις: Πως να ξεχωρίσεις τις πραγματικές από τις πλασματικές - Όσα αναφέρει αρμόδιος στο «Τ»

Κύπρια κατέχει 12 πτυχία και δεν…σταματά: Η Μαρία μιλά στο «Τ» και εξηγεί ότι δεν υπάρχει ηλικία για την μόρφωση

Κατακλυσμός με υψηλές θερμοκρασίες αλλά και βροχές - Πού και πότε αναμένονταιΣε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε μία περίοδο «εσωστρέφειας» βρίσκονται τα κόμματα του κέντρου, τα οποία αφού ξεπέρασαν το πρώτο σοκ από την ήττα των διπλών εκλογών, ψάχνουν απαντήσεις για το τι πραγματικά έφταιξε ώστε να φτάσουν σε αυτό το απογοητευτικό σημείο, που βρίσκονται σήμερα. Παρά τα μηνύματα που έλαβαν από τους πολίτες, φαίνεται πως οι ηγεσίες των τριών κομμάτων να μην αντιλαμβάνονται το τεράστιο πρόβλημα ή αρνούνται να το αντιληφθούν, ενώ θεωρούν τα κόμματά τους, ως περιουσιακό τους στοιχείο, αρνούμενοι να παραιτηθούν. Σε μία εποχή όπου η κοινωνία έχει δώσει την απάντησή της, επιλέγοντας τον νεαρό Φειδία Παναγιώτου, ο οποίος έλαβε μεγαλύτερο ποσοστό από το σύνολο των ποσοστών των τριών κομμάτων ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, οι ηγεσίες τους εξακολουθούν να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top