«Ψήνονται» Βιετνάμ και Ταϊλάνδη - Θερμοκρασίες ρεκόρ που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή

«Ψήνονται» Βιετνάμ και Ταϊλάνδη - Θερμοκρασίες ρεκόρ που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες όλων των εποχών καταγράφονται αυτές τις ημέρες στο Βιετνάμ, με τα θερμόμετρα να ξεπερνούν ακόμη και τους 44 βαθμούς Κελσίου.

Οι καταγραφές είναι εκτός ορίων και σε άλλες χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας, όπως η Ταϊλάνδη, το Λάος και η Μιανμάρ.

Αν και η περίοδος υψηλών θερμοκρασιών είναι συνηθισμένη πριν από τους μουσώνες και τις βροχές που φέρνουν, οι θερμοκρασίες που καταγράφονται είναι εξαιρετικά υψηλές και σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή.

Το προηγούμενο ρεκόρ χώρας για το Βιετνάμ ήταν 43,4 βαθμοί από το 2019.

Στη Ταϊλάνδη καταγράφηκε θερμοκρασία 44,6 βαθμών, ίση με το απόλυτο υψηλό για τη χώρα.

Αλλά και στη Μιανμάρ, η θερμοκρασία έφτασε τους 43,8 βαθμούς σε πόλη στα ανατολικά, που είναι υψηλό δεκαετίας.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σκληρό πόκερ για τις προεδρίες των επιτροπών - Ο νέος κανονισμός αφήνει εκτός ΑΛΜΑ και Άμεση Δημοκρατία - Συνεδριάζει η Επιτροπή Επιλογής

Σκληρό πόκερ για τις προεδρίες των επιτροπών - Ο νέος κανονισμός αφήνει εκτός ΑΛΜΑ και Άμεση Δημοκρατία - Συνεδριάζει η Επιτροπή Επιλογής

Η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 16.00 αναμένεται να κυλήσει χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις. Η επικύρωση της Επιτροπής Επιλογής και ο διορισμός των νέων γραμματέων και του κοσμήτορα θεωρούνται διαδικασίες με λίγο-πολύ προδιαγεγραμμένη κατάληξη. Το πραγματικό ενδιαφέρον, ωστόσο, μεταφέρεται αμέσως μετά το πέρας της συνεδρίας, όταν τα κόμματα θα κληθούν να καταλήξουν στην κατανομή των προεδριών των κοινοβουλευτικών επιτροπών, σε μια διαδικασία που συνοδεύεται από έντονες διαβουλεύσεις, πολιτικά παζάρια και παρασκηνιακές επαφές.

BEST OF TOTHEMAONLINE