«Ψήνονται» Βιετνάμ και Ταϊλάνδη - Θερμοκρασίες ρεκόρ που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή

«Ψήνονται» Βιετνάμ και Ταϊλάνδη - Θερμοκρασίες ρεκόρ που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες όλων των εποχών καταγράφονται αυτές τις ημέρες στο Βιετνάμ, με τα θερμόμετρα να ξεπερνούν ακόμη και τους 44 βαθμούς Κελσίου.

Οι καταγραφές είναι εκτός ορίων και σε άλλες χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας, όπως η Ταϊλάνδη, το Λάος και η Μιανμάρ.

Αν και η περίοδος υψηλών θερμοκρασιών είναι συνηθισμένη πριν από τους μουσώνες και τις βροχές που φέρνουν, οι θερμοκρασίες που καταγράφονται είναι εξαιρετικά υψηλές και σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή.

Το προηγούμενο ρεκόρ χώρας για το Βιετνάμ ήταν 43,4 βαθμοί από το 2019.

Στη Ταϊλάνδη καταγράφηκε θερμοκρασία 44,6 βαθμών, ίση με το απόλυτο υψηλό για τη χώρα.

Αλλά και στη Μιανμάρ, η θερμοκρασία έφτασε τους 43,8 βαθμούς σε πόλη στα ανατολικά, που είναι υψηλό δεκαετίας.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Εντατικοποίηση προσπαθειών για επανέναρξη συνομιλιών - Εξελίξεις εντός των επόμενων ημερών

Κυπριακό: Εντατικοποίηση προσπαθειών για επανέναρξη συνομιλιών - Εξελίξεις εντός των επόμενων ημερών

Εντατικοποίηση των προσπαθειών για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, αναμένεται στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, μετά και την ανάδειξη του νέου ηγέτη των Τουρκοκυπρίων και δεδομένης της ήδη προαναγγελθείσας από τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών επόμενης άτυπης διευρυμένης Συνόδου.