«Ψήνονται» Βιετνάμ και Ταϊλάνδη - Θερμοκρασίες ρεκόρ που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή

«Ψήνονται» Βιετνάμ και Ταϊλάνδη - Θερμοκρασίες ρεκόρ που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες όλων των εποχών καταγράφονται αυτές τις ημέρες στο Βιετνάμ, με τα θερμόμετρα να ξεπερνούν ακόμη και τους 44 βαθμούς Κελσίου.

Οι καταγραφές είναι εκτός ορίων και σε άλλες χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας, όπως η Ταϊλάνδη, το Λάος και η Μιανμάρ.

Αν και η περίοδος υψηλών θερμοκρασιών είναι συνηθισμένη πριν από τους μουσώνες και τις βροχές που φέρνουν, οι θερμοκρασίες που καταγράφονται είναι εξαιρετικά υψηλές και σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή.

Το προηγούμενο ρεκόρ χώρας για το Βιετνάμ ήταν 43,4 βαθμοί από το 2019.

Στη Ταϊλάνδη καταγράφηκε θερμοκρασία 44,6 βαθμών, ίση με το απόλυτο υψηλό για τη χώρα.

Αλλά και στη Μιανμάρ, η θερμοκρασία έφτασε τους 43,8 βαθμούς σε πόλη στα ανατολικά, που είναι υψηλό δεκαετίας.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Είμαι έτοιμος για συνομιλίες ακόμα και αύριο - Δεν εγκαταλείπουμε την επιστροφή της Μόρφου»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Είμαι έτοιμος για συνομιλίες ακόμα και αύριο - Δεν εγκαταλείπουμε την επιστροφή της Μόρφου»

Την ετοιμότητά του για να παρακαθήσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ακόμα και αύριο, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στην 46η αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου Μόρφου στον Αστρομερίτη, το βράδυ του Σαββάτου. Τόνισε, δε, ότι δεν πρόκειται να διολισθήσει σε ενέργειες για τη δημιουργία πρόσκαιρης κινητικότητας, ενώ ξεκαθάρισε ότι προτίθεται να κάνει υποχωρήσεις μόνο σε κάποια σημεία που υπηρετούν τον στόχο μιας λειτουργικής και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού.

BEST OF TOTHEMAONLINE