ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρχονται νέες προαγωγές στην Εθνική Φρουρά και την Αστυνομία – Ποιες θέσεις αφορούν

Έρχονται νέες προαγωγές στην Εθνική Φρουρά και την Αστυνομία – Ποιες θέσεις αφορούν

Τον δρόμο για σειρά νέων προαγωγών στην Εθνική Φρουρά, αλλά και στην Αστυνομία, αναμένεται να ανοίξει σήμερα Δευτέρα (8/5) η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, ενώπιον της οποίας έχουν κατατεθεί σχετικά αιτήματα για αποπαγοποίηση συγκεκριμένων θέσεων.

Σύμφωνα με τα αιτήματα, το Υπουργείο Άμυνας ζητεί την αποδέσμευση 161 συνολικά θέσεων προαγωγής Αξιωματικών, ενώ το Υπουργείο Δικαιοσύνης ζητεί την αποπαγοποίηση τεσσάρων θέσεων προαγωγής στον βαθμό του Αστυνόμου Α.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε επιστολή του προς την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Άμυνας, Ανδρέας Λουκά, μέχρι και την 1η Νοεμβρίου 2023 αναμένεται να αφυπηρετήσουν τρεις Αξιωματικοί, 2 Αντισυνταγματάρχες και 1 Ταγματάρχης, λόγω συμπλήρωσης της ηλικίας υποχρεωτικής αφυπηρέτησής τους και να τερματιστεί η υπηρεσία ακόμη ενός Συνταγματάρχη, λόγω κρίσεως του από το Ανώτερο Συμβούλιο Κρίσεων, κατά την τακτική του σύνοδο για το έτος 2023, ως ευδοκίμως τερματίσας την υπηρεσία του.

Η επιστολή του κ. Λουκά, συνοδεύεται και με αναλυτικό πίνακα με τις θέσεις για τις οποίες υποβάλλεται αίτημα για αποδέσμευσή τους, με τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Άμυνας να εκφράζει ετοιμότητα για να υποβάλει στην Βουλή οποιαδήποτε πρόσθετα στοιχεία ή διευκρινίσεις τυχόν απαιτηθούν.

Με βάση των Πίνακα που συνοδεύει το αίτημα, το Υπουργείο Άμυνας ζητεί την αποπαγοποίηση των πιο κάτω θέσεων:
• 2 θέσεων Υποστράτηγου
• 9 θέσεων Ταξίαρχου
• 24 θέσεων Συνταγματάρχη
• 30 θέσεων Αντισυνταγματάρχη
• 31 θέσεων Ταγματάρχη
• 31 θέσεων Λοχαγού
• 34 θέσεων Υπολοχαγού

Το αίτημα για Αστυνομία

Από την πλευρά του, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, όπως έχει αναφερθεί και πιο πάνω, ζητεί την αποπαγοποίηση τεσσάρων θέσεων προαγωγής στον βαθμό Αστυνόμου Α, εκ των οποίων οι τρεις είναι ήδη κενές, ενώ η τέταρτη αναμένεται να κενωθεί τον Ιούλιο, λόγω αφυπηρέτησης του κατόχου της.

Σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Δρ Λούη Παναγή, η συμπλήρωση των κενών θέσεων στην ιεραρχική δομή, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την εύρυθμη λειτουργία ενός πειθαρχημένου σώματος όπως η Αστυνομία, ώστε να μπορεί να ασκείται επαρκής εποπτεία από τους ιεραρχικά προϊστάμενους στους υφιστάμενους και να διασφαλίζεται η άμεση και αποτελεσματική ανταπόκριση στα καθήκοντά τους, τα οποία έχουν αυξηθεί σημαντικά.

Άλλες θέσεις

Αξίζει να αναφερθεί πως, πέραν των πιο πάνω αιτημάτων για αποδέσμευση θέσεων στο Δημόσιο, η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών θα εξετάσει κι άλλα πέντε αιτήματα που κατατέθηκαν από διάφορα Υπουργεία και Υπηρεσίες.

Με βάση τα αιτήματα, το Υπουργείο Εργασίας ζητεί την αποδέσμευση συνολικά 16 θέσεων:
• 1 θέσης Πρώτου Λειτουργού Επιθεώρησης Εργασίας
• 1 θέσης Ανώτερου Λειτουργού Επιθεώρησης Εργασίας
• 1 θέσης Ανώτερου Επιθεωρητή Εργασίας
• 1 θέσης Ανώτερου Εργατικού Λειτουργού
• 2 θέσεων Πρώτου Ασφαλιστικού Λειτουργού
• 4 θέσεων Ανώτερου Ασφαλιστικού Λειτουργού
• 6 θέσεων Ασφαλιστικού Λειτουργού

Επίσης, το Τμήμα Κτηματολογίου ζητεί την αποπαγοποίηση οκτώ θέσεων, τονίζοντας ότι αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης, ορθής οργανωτικής δομής και μεγάλου όγκου εργασίας, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανταποκριθεί επαρκώς στις αυξημένες αρμοδιότητες που έχει να αντιμετωπίσει. Πρόκειται για:
• 1 θέση Ανώτερου Τεχνικού Μηχανικού Χαρτογραφίας/Φωτολιθογραφίας
• 4 θέσεων Τεχνικού Μηχανικού Χαρτογραφίας 1ης Τάξης
• 1 θέση Τεχνικού Μηχανικού Χωρομετρίας 1ης Τάξης
• 1 θέση Τεχνικού Μηχανικού Φωτολιθογραφίας 1ης Τάξης
• 1 θέση Ανώτερου Φωτολιθογράφου

Πέραν των πιο πάνω, η Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής θα εξετάσει αίτημα της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για αποπαγοποίηση μίας κενής θέσης Λειτουργού Ελέγχου Α, του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λεμεσού, το οποίο ζητεί την άμεση αποδέσμευση μίας θέσης Λογιστικού Λειτουργού 1ης Τάξης και της Επιτροπής Προστασίας του Ανταγωνισμού, η οποία ζητεί την αποδέσμευση δύο θέσεων, μίας θέσης Ανώτερου Λειτουργού και μίας θέσης Λειτουργού Α.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top