Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, με κύριο σύνθημα «Εάν υπάρχει βία, δεν θα υπάρχει υπηρεσία», γιατροί και νοσοκόμοι στα γενικά νοσοκομεία, κέντρα υγείας, ιατρικά κέντρα συγκεντρώθηκαν το πρωί μετά τις 9 που άρχισε η στάση εργασίας, μπροστά από το «υπουργείο υγείας» και πραγματοποίησαν πορεία προς την «βουλή», η ολομέλεια της οποίας συνεδριάζει σήμερα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κατεχόμενα: Ασθενής μαχαίρωσε γιατρό - Δεν του άρεσε η θεραπεία που του έδωσε
Οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας κρατούσαν πανό και φώναζαν συνθήματα όπως «Σήμερα εμείς, αύριο εσείς», «Ποιος έχει σειρά;», «Αυτό το μαχαίρι μας χτύπησε όλους», «Οι εργαζόμενοι στην υγεία είναι εδώ, πού είναι οι βουλευτές;», «Να βγουν έξω οι βουλευτές γιατροί».
Την διαμαρτυρία διοργάνωσαν η ένωση τ/κ νοσηλευτών και μαιών Κύπρου, η ένωση τ/κ γιατρών, ο τ/κ ιατρικός σύλλογος και ο σύνδεσμος τ/κ φαρμακοποιών.
Γιατροί και νοσηλευτές επεσήμαναν τα αυξανόμενα περιστατικά βίας εναντίον συναδέλφων τους, όπως η επίθεση σε τραυματιοφορέα τις προηγούμενες ημέρες και το τελευταίο, το μαχαίρωμά του ουρολόγου, Σαντρετίν Τουγτζού.
Την επίθεση εναντίον του γιατρού καταδίκασαν πολλοί πολιτικοί αλλά και κοινωνικοί φορείς στα κατεχόμενα. Το «υπουργείο υγείας» ανακοίνωσε σήμερα ότι θα δημιουργήσει «επιτροπή κατά της βίας» με στόχο να αναληφθούν μέτρα για την παρεμπόδιση της επανάληψης τέτοιων περιστατικών στον τομέα της υγείας.
Ο τ/κ Τύπος αναφέρει σήμερα ότι ο 32χρονος φαίνεται να αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, τα οποία ξεκίνησαν μετά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ, όπου ολοκλήρωσε τις σπουδές του. Σε πρόσφατη ανάρτησή του, γράφει η Αβρούπα», ο 32χρονος έγραψε ότι γύρισε στη χώρα του και «η ΤΔΒΚ με σκότωσε». Σημειώνεται ότι 3 ημέρες πριν είχε μαχαιρώσει δικηγόρο στην κατεχόμενη Λευκωσία, ενώ τον γιατρό στην Αμμόχωστο τον μαχαίρωσε πέντε φορές.
Ο ουρολόγος νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο γενικό νοσοκομείο Αμμοχώστου και η κατάσταση της υγείας του κρίνεται καλή.
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έτσι έφτασαν οι Αρχές στη σύλληψη 30χρονης για τον φόνο στη Λεμεσό - Φόβοι ότι μπορεί να διέφυγε στα κατεχόμενα ο 25χρονος
Παρέμβαση Ελεγκτή για διορισμό 19χρονης ως Συμβούλου Υφ. Τουρισμού – «Πρόδηλα παράνομη και καταχρηστική»
«Πνιγμένη» στον όγκο εργασίας η Ελεγκτική Υπηρεσία – Που οφείλεται και τι ζητεί από τη Βουλή
«Ραγίζουν» καρδιές τα τελευταία λόγια της Ανθούλλας Σάντη - «Εννά με αφήκετε να πεθάνω;» - Έγινε εκταφή της σορού
Δίπλαρος: Οι προτεραιότητες και το μεγάλο στοίχημα του ΔΗΣΥ - «Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο, γυρίσαμε σελίδα»