ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

«Ραγίζουν» καρδιές τα τελευταία λόγια της Ανθούλλας Σάντη - «Εννά με αφήκετε να πεθάνω;» - Έγινε εκταφή της σορού

«Ραγίζουν» καρδιές τα τελευταία λόγια της Ανθούλλας Σάντη - «Εννά με αφήκετε να πεθάνω;» - Έγινε εκταφή της σορού

Στα μαύρα ντύθηκε η κοινωνία της Λάρνακας, μετά τον άδικο και πρόωρο χαμό της Ανθούλλας Σάντη, από το Κίτι. Η Ανθούλλα, η οποία όσοι την γνώριζαν θα την χαρακτήριζαν ως ένα ζωντανό και θετικό άνθρωπο, έφυγε ξαφνικά από τη ζωή στις 27 Απριλίου, με τον σύζυγο της να καταγγέλλει ιατρική αμέλεια.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον σύζυγο της, Ερρίκο Σάντη, η Ανθούλλα δεν έτυχε της πρέπουσας ιατρικής φροντίδας και περίθαλψης τόσο από γιατρούς ιδιωτικής κλινικής στη Λάρνακα όπου αρχικά είχε μεταφερθεί, όσο και από γιατρούς στην πτέρυγα Covid του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, όπου μεταφέρθηκε μεταγενέστερα.

Σύμφωνα με τον κ. Σαντή, το πρωί της Τετάρτης, 26 Απριλίου, η Ανθούλλα, ενώ βρισκόταν στο σπίτι της, παρουσίασε έντονα συμπτώματα αδυναμίας. Μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική, όπου εκεί της έγινε τεστ covid και διαπιστώθηκε ότι ήταν θετική.

Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με τον σύζυγο, οι γιατροί στην ιδιωτική κλινική δεν την περίθαλψαν και την παρέπεμψαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου λειτουργεί ειδική πτέρυγα για τα περιστατικά κορωνοϊού. Ο σύζυγος υποστηρίζει πως εάν η γυναίκα του, η οποία παρουσίαζε έντονα συμπτώματα εξάντλησης και μετακινείτο με τροχοκάθισμα διότι αδυνατούσε να περπατήσει, τύγχανε εξ’ αρχής της κατάλληλης ιατρικής φροντίδας στην ιδιωτική κλινική, ενδεχομένως ν’ αποφεύγονταν τα χειρότερα.

«Εννάρτει κάποιος να με δει; Εννά με αφήκετε να πεθάνω;»

Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο», ο κ. Σάντης καταγγέλλει ιατρική αμέλεια για τον θάνατο της 59χρονης συζύγου του, αναφέροντας ότι περιμένει αυτή την στιγμή να γίνουν όλα όσα χρειάζονται από τις υπηρεσίες του Κράτους.

«Κανονικά ενημερώνομαι ότι δεν είχαν δικαίωμα να μας διώξουν. Είχαμε ασφάλεια ιδιωτική. Την μετέφερα με τροχοκάθισμα στο Γενικό Νοσοκομείο. Στις Πρώτες Βοήθειες ήταν όλα χαμένα», είπε.

Όπως ανέφερε ο κ. Σαντής, κανείς δεν τους έδωσε σημασία στο Γενικό Νοσοκομείο.

«Δεν ασχολήθηκε κανένας μαζί μας για μισή ώρα. Μετά κάποιος μας είπε ότι το τμήμα κορωνοϊού είναι αλλού. Την μετέφερα εκεί. Κάποιος νοσηλευτής της πήρε αίμα. Μετά την άφησαν για ώρες πάνω στο κρεβάτι. Η Ανθούλλα σηκώθηκε δυο φορές για να πάει προς τους γιατρούς. Τους έλεγε εννάρτει κάποιος να με δει; Εννά με αφήκετε να πεθάνω; Από τις 11 που πήγαμε γύρω στις 1.30 μίλησα με κάποια γιατρό και μου είπε ότι θα την δει σε 20 λεπτά. Μετά άλλαξε η βάρδια και έφυγε και δεν την είδε. Μετά ανέλαβε κάποια νοσοκόμα που έδειξε ενδιαφέρον. Εγώ έφυγα για λίγο και στις 5.00 πήγα να την πάρω από το Νοσοκομείο», επεσήμανε.

Συνεχίζοντας, ο κ. Σαντής ανέφερε ότι η σύζυγος του πάλι δεν μπορούσε να περπατήσει και ενώ ήταν πολύ αδύνατη, του είπε ότι δεν την είδε γιατρός.

«Τη νύχτα δεν ήταν καλά. Ήθελε να πάει Νοσοκομείο και μου έλεγε “πού να με πάρεις μέσα στο σφαγείο;”. Mε πήραν γιατροί και μου είπαν ότι ο γιατρός που υπόγραψε αναλύσεις και έδωσε συνταγή έχει κι άλλα παράπονα εναντίον του. Η σύζυγος μου θα ήταν εδώ αν ενδιαφερόταν κάποιος…», σημείωσε.

Καταληκτικά ο κ. Σαντής ανέφερε ότι ο γιατρός που του ανακοίνωσε τον θάνατο της, του είπε ότι η γυναίκα του ήταν καλά την προηγούμενη μέρα.

«Το έδειχναν οι αναλύσεις της και μου τις έδειχνε. Θέλω να βοηθήσω όσο μπορώ και να μην χαθούν άλλες ζωές. Ήδη παίρνω μηνύματα από ανθρώπους που έχασαν δικούς τους από τα Νοσοκομεία μας, από τέτοιες πράξεις».

Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις του κ. Σαντή:

Έγινε ήδη εκταφή και νεκροτομή – Διερευνά την υπόθεση η Αστυνομία

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστο Ανδρέου ανέφερε πως, μετά την απόφαση της οικογένειας να προχωρήσει σε καταγγελία για ιατρική αμέλεια, η Αστυνομία διερευνά την υπόθεση.

Ήδη, στη βάση δικαστικού διατάγματος, η Αστυνομία προχώρησε στην εκταφή της σορού της 59χροης καθώς επίσης ολοκληρώθηκε και η νεκροτομή ενώ αναμένεται να οριστεί και Ιατρικός Λειτουργός.

 

Η Αστυνομία πλέον συνεχίζει τις εξετάσεις για να διαπιστωθεί εάν όντως υπήρξε ιατρική αμέλεια.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top