ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πραγματοποιήθηκαν τα Ανθεστήρια Λάρνακας - Επισκίασε η διαμαρτυρία ιδιοκτητών σκαφών

Πραγματοποιήθηκαν τα Ανθεστήρια Λάρνακας - Επισκίασε η διαμαρτυρία ιδιοκτητών σκαφών

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στη Λεωφόρο Αθηνών στην Λάρνακα η Γιορτή των Ανθεστηρίων.

Ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Ελλιμενισμένων Σκαφών Κύπρου πραγματοποίησε σιωπηλή εκδήλωση διαμαρτυρίας απέναντι από την εξέδρα των επισήμων για τις συνεχόμενες αυξήσεις στα τέλη ελλιμενισμού στην Μαρίνα Λάρνακας.

Στην παρέλαση έλαβαν μέρος συνολικά 28 συμμετοχές από ομάδες και ανθοστόλιστα άρματα, οργανωμένα σύνολα της πόλης και της επαρχίας Λάρνακας. Μετά την παρέλαση ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα στην εξέδρα εκδηλώσεων του παραλιακού μετώπου κατά την οποία ανακοινώθηκαν οι συμμετοχές που βραβεύτηκαν μετά την βαθμολογία της 14 μέλους Κριτικής Επιτροπής.

Ο Δήμος Λάρνακας, διοργανωτής της Γιορτής των Ανθεστηρίων, αναφέρει σε ανακοίνωση πως «γνωρίζει τη μεγάλη σημασία που έχει η συνέχιση στην παράδοση και η τήρηση των ηθών και εθίμων του τόπου μας, γι’ αυτό και δίνει όλες του τις δυνάμεις για τη συνέχιση των θεσμοθετημένων του εκδηλώσεων».

Ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας δήλωσε πως «παρά το γεγονός ότι ο καιρός δεν μας έχει βοηθήσει, τα ανθεστήρια είναι μια μεγάλη γιορτή για την πόλη μας, είναι μια μέρα χαράς που σηματοδοτεί την άνοιξη το καλοκαίρι και κυριολεκτικά και μεταφορικά σε ότι θέλουμε στην πόλη μας αλλά και στην χώρα μας», ανέφερε.

Ο κ. Βύρας, σημείωσε πως «Είναι μια γιορτή την οποία θα απολαύσουμε μεγάλοι μικροί μια γιορτή η οποία είναι από τις πιο χαρούμενες και πιο αισιόδοξες γιορτές που διοργανώνουμε στην Λάρνακα».

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής Φίλιππος Χατζηζαχαρίας ο οποίος δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως «σήμερα γιορτάσαμε την ημέρα του χρώματος, την ημέρα των λουλουδιών, της άνοιξης, την ημέρα των Ανθεστηρίων».

Παρά τον κάπως βροχερό καιρό, ανέφερε, «εικοσιοκτώ άρματα και αρκετά παιδιά γεμάτα χρώματα και χαμόγελα παρέλασαν στην λεωφόρο Αθηνών στην Λάρνακα».

Ο κ. Χατζηζαχαρίας ευχήθηκε «σε όλους καλή άνοιξη, γεμάτη χρώμα, υγεία και ευτυχία, και ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Λάρνακας Ανδρέα Βύρα για την άψογη οργάνωση και αυτής της γιορτής των λουλουδιών».

Σιωπηλή εκδήλωση διαμαρτυρίας για τα τέλη ελλιμενισμού

Ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Ελλιμενισμένων Σκαφών Κύπρου πραγματοποίησε σιωπηλή εκδήλωση διαμαρτυρίας απέναντι από την εξέδρα των επισήμων για τις συνεχόμενες αυξήσεις στα τέλη ελλιμενισμού στην Μαρίνα Λάρνακας.

Τα μέλη του Συνδέσμου κρατούσαν πανό στα οποία έγραφαν συνθήματα όπως: «Ζητούμε χώρους ελλιμενισμού», «Μεγάλη Ανάπτυξη = Ακριβό υπαίθριο παρκινγκ», «Για έργα ακούμε έργα δεν βλέπουμε- Μόνο Αυξήσεις ελλιμενισμού μας φορτώνουν», «Κύπρος νησί χωρίς ναυτικό όραμα», «Παγιδευμένοι με 50% αυξήσεις χρεώσεων».

Ο Κρίς Στέκας Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ελλιμενισμένων Σκαφών Κύπρου δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως «διαμαρτυρόμαστε για τις συνεχόμενες αυξήσεις που επιβάλλει η Kition Ocean Holdings στα τέλη ελλιμενισμού ενώ το κράτος ουσιαστικά μας αγνοεί», ανέφερε.

Μας έδωσε κάποιες προτάσεις, είπε, «που δεν ήταν πραγματικές προτάσεις ή λύσεις και είμαστε παγιδευμένοι σε μια κατάσταση τώρα που δεν έχουμε διέξοδο». Σύμφωνα με τον ίδιο «κάποια σκάφη έχουν φύγει από την Μαρίνα Λάρνακας, κάποιοι ιδιοκτήτες σκαφών είναι τόσο απογοητευμένοι με την κατάσταση και πήραν τα σκάφη τους στην Μαρίνα Αγίας Νάπας, αφού είχαν την οικονομική ευχέρεια».

Δυστυχώς, πρόσθεσε, «κάποιοι ξένοι ιδιοκτήτες σκαφών απομάκρυναν τα σκάφη τους και τα μετέφεραν στα κατεχόμενα ενώ άλλοι ιδιοκτήτες πούλησαν τα σκάφη τους και μεταφέρθηκαν από τους νέους ιδιοκτήτες τους στην Ελλάδα».

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου ανέφερε πως «με τον τρόπο που προχωρά η υπόθεση με τα τέλη ελλιμενισμού ουσιαστικά διώχνει όλους τους σημερινούς ιδιοκτήτες σκαφών που είναι ο κόσμος της μεσαίας τάξης και που δεν μπορούμε πλέον να αντέξουμε τα χρηματικά ποσά που θέλουν να μας επιβάλουν». Υποστήριιξε ότι «αυτό είναι μόνο η αρχή. Ο στόχος είναι οι τιμές να τριπλασιαστούν να τετραπλασιαστούν στα επόμενα χρόνια».

Ο κ. Στέκας ανέφερε πως η παρουσία των μελών του Συνδέσμου «είναι για να υπενθυμίσουμε στους κρατικούς αξιωματούχους ότι το πρόβλημα υπάρχει και δεν έχει επιλυθεί και αναμένεται ότι θα γίνει και χειρότερο».

Σε ερώτηση για το ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις του Συνδέσμου ο κ. Στέκας ανέφερε πως «αναμένουμε κάποιες αντιδράσεις τουλάχιστον από το Υπουργείο Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων, ούτως ώστε να βρεθούμε στο ίδιο τραπέζι μαζί με την Kition Ocean Holdings, να μιλήσουμε για να βρούμε τον τρόπο που θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε μπροστά».

Η λύση που ζητούμε, ανέφερε ο κ. Στέκας «είναι η δημιουργία χώρων ελλιμενισμού σε κάθε πόλη όχι μόνο για την Λάρνακα και διατήρηση των χώρων ελλιμενισμού που ήδη υπάρχουν σε μη κερδοσκοπική βάση».

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top