ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υφ. Τουρισμού για 19χρονη: «Δεν έγινε καμιά παρανομία, αλλά πλέον δεν επιθυμεί να εργαστεί στο γραφείο μου»

Υφ. Τουρισμού για 19χρονη: «Δεν έγινε καμιά παρανομία, αλλά πλέον δεν επιθυμεί να εργαστεί στο γραφείο μου»

Τη δική του θέση σε σχέση τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η πρόσληψη 19χρονης ως Συνεργάτη του, εξέφρασε σήμερα (9/5) ο Υφυπουργός Τουρισμού, Κώστας Κουμής, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι ουδέποτε είχε επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για θέμα, καθώς και πως δεν γνώριζε ότι ήταν στο επιτελείο του κ. Χριστιδουλίδη. 

Μιλώντας στο ΡΙΚ ο Υφυπουργός τόνισε ότι «δεν έγινε καμιά παρανομία. Προχωρήσαμε σε εργοδότηση ενός νεαρού προσώπου. Υπογράφηκε συμβόλαιο. Δεν υπήρξε καμιά επικοινωνία μεταξύ εμού και του Προέδρου. Καμιά απολύτως».

Συμπληρωσε αναφέροντας πως για τη συγκεκριμένη θέση «δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση να έχει πτυχίο. Σέβομαι τις υποδείξεις της Ελεγκτικής. Αν το σύστημα πρέπει να διορθωθεί, να το διορθώσουμε. Εμείς ακολουθήσαμε το πρότυπο συμβόλαιο. Δεν νομίζω ότι το πρόβλημα του Υφυπουργείου ή του κράτους είναι η πρόσληψη μιας 19χρονης».

Φανερά προβληματισμένος ανέφερε: «Δεν μπορούμε να απαξιώνουμε όποιο πρόσωπο συμμετείχε σε μια προεκλογική διαδικασία. Δεν είχα ψάξει ούτε τα ΜΚΔ να δω το προφίλ της, ούτε είχα δει φωτογραφίες στον λογαριασμό της. Δεν γνώριζα ότι ήταν στο επιτελείο. Προσλήφθηκε για να μπει στην ομάδα που θα έχει την ευθύνη των ΜΔ και θα λάβει συγκεκριμένα προσόντα στο γραφείο, διαχείριση αλληλογραφίας με ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα».

Τόνισε ότι «το Υφυπουργείο έχει ανάγκη να γυρίσει σελίδα. Στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης δεν έχουμε προφίλ».

Στις δηλώσεις του ο κ. Κουμής απεκάλυψε ότι, τελικά η 19χρονη απέσυρε το ενδιαφέρον της να εργαστεί στο Υφυπουργείο. «Επικοινώνησε το πρωί με τον Διευθυντή του γραφείου μου και του είπε ότι δεν επιθυμεί να εργαστεί στο γραφείο μου. Την πήρα εγώ ο ίδιος για να δω αν είναι καλά. Έγιναν πολλές επιθέσεις και προς την ίδια και προς εμένα και την οικογένειά μου. Να μας αφήσουν να δουλέψουμε… Δεν ξέρω αν θα προχωρήσω σε πρόσληψη, γιατί όποιος προσληφθεί θα είναι στο στόχαστρο».

Στο στόχαστρο θεωρεί ότι θα μπει οποιοδήποτε πρόσωπο εργοδοτηθεί αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «έχω υπόψιν μου πρόσωπο με χιλιάδες followers που δεν είναι κυπριακής καταγωγής και παρουσιάζει την Κύπρο όπως κανείς άλλος. Αν τον προσλάβω αυτόν πάλι θα υπάρχει πρόβλημα».

Τέλος υπενθύμισε το γεγονός ότι «δεν ήταν πρακτική στην Κύπρο εδώ καιρό να δίνονταν ευκαιρίες σε πρόσωπα που στελέχωσαν επιτελεία; Ο Νίκος Αναστασιάδης ποιους εργοδότησε; Δεν ήταν ανθρώπους που τον στήριξαν προεκλογικά; Ο Δημήτρης Χριστόφιας δεν έδωσε ευκαιρίες;.... Πού είναι το μεπτό;».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Υφυπουργού Τουρισμού στο βίντεο:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top