ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ: Εντός της ημέρας θα γίνουν δηλώσεις για το θέμα με την πρόσληψη της 19χρονης

ΠτΔ: Εντός της ημέρας θα γίνουν δηλώσεις για το θέμα με την πρόσληψη της 19χρονης

Θα πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν σε όλους τους τομείς, έτσι ώστε να διαφυλάξουμε το όνομα της χώρας μας, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά την ετήσια Γενική Συνέλευση του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου, στη Λεμεσό, τις εργασίες της οποίας προσφώνησε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε ιδιαίτερη ικανοποίηση για τη σημερινή του παρουσία στη Γενική Συνέλευση, εκφράζοντας δημόσιες ευχαριστίες για «όλα αυτά που κάνουν διαχρονικά για την Κύπρο.

Συχνά τους χαρακτηρίζω ως την πιο αθόρυβη και πιο παραγωγική βιομηχανία στην Κύπρο και μέσα σε αυτό το πλαίσιο της συνεργασίας που έχουμε και μετά από σχετική συνεννόηση θα αποταθούμε και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή πολύ σύντομα, ζητώντας γραπτώς να εξεταστεί το ενδεχόμενο σύστασης Επιτρόπου που θα ασχολείται με τα θέματα της ναυτιλίας. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό, λαμβάνοντας υπόψη και το σημερινό διεθνές περιβάλλον, η ΕΕ να αντιληφθεί τη σημασία της ναυτιλίας, τη γεωπολιτική διάσταση της ναυτιλίας.

Και είναι κάτι που έχω συζητήσει και με την Ελληνική Κυβέρνηση και θεωρώ ότι Ελλάδα και Κύπρος θα πρέπει να εργαστούμε προς την κατεύθυνση του να αντιληφθεί ακόμα περισσότερο η ΕΕ τη σημασία της ευρωπαϊκής ναυτιλίας, διότι μιλάμε για ευρωπαϊκή ναυτιλία και μια ένδειξη ότι θα αντιληφθούν τη σημασία είναι μέσα από την ενασχόληση ενός Επιτρόπου για τα θέματα της ναυτιλίας».

Σε ερώτηση για την έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην οποία υπάρχουν αναφορές για την Κύπρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «έχω διαβάσει τα δημοσιεύματα που αφορούν την έκθεση της Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που αφορά και την Κύπρο. Θα μελετήσουμε τις συστάσεις και αναλόγως θα πράξουμε πάντα μέσα στο πλαίσιο της νομιμότητας.

Επειδή το θέμα αυτό σχετίζεται με τη διεθνή εικόνα της Κυπριακής Δημοκρατίας και αγγίζει έμμεσα και το θέμα που συζητάμε μετά από τις κυρώσεις των ΗΠΑ και του ΗΒ έναντι Κυπρίων για θέματα που άπτονται παραβίασης κυρώσεων, είναι ένα θέμα που προσεγγίζουμε με την ίδια σοβαρότητα. Θα πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν σε όλους τους τομείς, έτσι ώστε να διαφυλάξουμε το όνομα της χώρας μας. Το όνομα της χώρας μας σε διεθνές επίπεδο είναι άμεσα συνυφασμένο με τις προσπάθειες που κάνουμε για να προσελκύσουμε περισσότερες επενδύσεις, να ενισχύσουμε την οικονομική δραστηριότητα στη χώρα μας που κατ΄επέκταση θα προχωρήσει και σε πιο ποιοτικές θέσεις εργασίας. Άρα, ναι, μπορώ να σας πως ότι θα το προσεγγίσουμε με τη δέουσα σοβαρότητα».

Κληθείς να αναφερθεί στο θέμα που προέκυψε με την πρόσληψη νεαρής στο Υφυπουργείο Τουρισμού, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ότι «δεν θα γίνει τίποτα που ξεφεύγει του πλαισίου της νομιμότητας».

Πρόσθεσε ότι «σύντομα θα γίνουν, εντός της ημέρας, δηλώσεις για το θέμα». Είπε ακόμα ότι δεν θα πρέπει να γίνεται κανιβαλισμός και ότι θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί «ειδικότερα όταν η οποιαδήποτε ενέργεια δεν ξεφεύγει του πλαισίου της νομιμότητας».

Κυβέρνηση σε άμυνα μετά το νέο αυτογκόλ

Ανάλυση - Εκλογές Τουρκία: Οι δημοσκοπήσεις και οι προοπτικές για το Κυπριακό - Τι «ξημερώνει» η επόμενη μέρα

Έρχονται αλλαγές στη στεγαστική βοήθεια σε πρόσφυγες – Ο στόχος και ποιους αφορά

Στα χέρια της Κυβέρνησης τα στοιχεία για τις κυρώσεις σε Κύπριους από ΗΠΑ – Αποστέλλονται στη Νομική Υπηρεσία για μελέτη και αξιολόγηση

Αυτό είναι το Πόθεν Έσχες του Υπουργού Άμυνας – Δεν κατέθεσαν ακόμη στοιχεία Χατζηγιάννης και Πική

«Δυο οικογένειες στη Λευκωσία χρειάζονται βοήθεια» - «Η αγάπη είναι μεγαλύτερη από κάθε καθυστέρηση του κράτους»

Θλίψη για τον 47χρονο φίλαθλο που «έσβησε» μετά τον αγώνα - Ο γιος του είναι Κύπριος ποδοσφαιριστής...

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Υπόθεση απόπειρας φόνου με θύμα 34χρονο, διερευνά η Αστυνομία στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top