ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Είναι άραγε τα ακίνητα μια καλή επένδυση; Ο τρόπος απόκτησης και οι κρίσεις

Είναι άραγε τα ακίνητα μια καλή επένδυση; Ο τρόπος απόκτησης και οι κρίσεις

Ένα ερώτημα το οποίο προβληματίζει αρκετό κόσμο. Είναι άραγε καλή επένδυση ένα ακίνητο;

Συχνά θα ακούσεις επιχειρηματίες να αναφέρονται ότι "καλύτερα να επενδύεις τα χρήματα σου, παρά να τα έχεις σε ένα τραπεζικό λογαριασμό να κάθονται", καθώς πάντα υπάρχει ο φόβος της κρίσης και ενός νέου κουρέματος.

Άλλωστε πλέον οι τράπεζες δεν δίνουν ιδιαίτερα κίνητρα για αποταμίευση όπως στο παρελθόν , όπου τα καταθετικά επιτόκια ήταν ψηλά σε σύγκριση με την σημερινή εποχή, όπου υπάρχουν περισσότερες χρεώσεις.

Τρόποι επένδυσης υπάρχουν αρκετοί, από κρυπτονομίσματα, χρηματιστήριο μέχρι ακίνητα.

Ο Βασίλης Αρτεμίου, Διευθύνων Σύμβουλος Seven Property Group , μιλώντας στο ThemaOnline, εξηγεί αν τα ακίνητα είναι καλή επένδυση. «Τα ακίνητα ήταν και παραμένουν να είναι ένας καλός τρόπος κάποιος να έχει ένα εισόδημα ».

«Είναι ο πιο ασφαλής τρόπος επένδυσης»

«Δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι ο πιο κερδοφόρος τρόπος διότι υπάρχουν άλλα είδη επενδύσεων που μπορεί να είναι πιο κερδοφόρα. Σίγουρα όμως θεωρούμε ότι είναι ο πιο ασφαλής τρόπος τον οποίο μπορεί να ελέγξει ένας επενδυτής.

Μια σημαντική αρχή των επενδύσεων είναι ότι "είναι καλύτερα να ξέρεις που να επενδύεις τα χρήματα". Έχουμε δει και άλλους τρόπους όπως κρυπτονομίσματα αξιόγραφα οπού στο παρελθόν κάποιοι δεν ήξεραν να επενδύουν τα χρήματα τους και στο τέλος τα έχασαν ενώ είχαν κέρδος.

Ιστορικά τα ακίνητα γνωρίζουμε ότι είναι μια σωστή ασφαλή επένδυση , η οποία όμως πάλι θα πρέπει να γίνεται με προσοχή . Βλέπουμε διαχρονικά ότι η αξία ενός ακινήτου ανεβαίνει , οπότε εκτός από το εισόδημα που σου αποφέρει σου αποφέρει και αύξηση του κεφαλαίου που είχες επενδύσει», εξηγεί ο κ.Αρτεμίου.

«Μια επένδυση πρέπει να μπορεί να αντεπεξέλθει στις κρίσεις»

Όπως αναφέρει ο κ.Αρτεμίου, το να προβεί κάποιος σε μια επένδυση ακινήτου, θα πρέπει αρχικά να ερευνήσει εάν θα μπορεί να αντεπεξέλθει σε πιθανές υποχρεώσεις δανείου σε περίπτωση κρίσης.

«Υπάρχουν περιπτώσεις όπως με την κρίση του 2013 , όπου η τιμή του ακινήτου μπορεί να πάει προς τα κάτω και τα ενοίκια να μειωθούν. Για αυτό λέμε ότι μια επένδυση πρέπει να είναι υγιής , έτσι ώστε να μπορεί να αντεπεξέλθει στις κρίσεις. Για παράδειγμα να μη γίνεται με πίεση δηλαδή τα λεφτά τα οποία χρησιμοποιούνται να είναι όλα από δάνειο, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται ο επενδυτής να καταβάλει την δόση σε περίπτωση κρίσης.

Σίγουρα υπάρχει τρόπος απόκτησης ακινήτου, αν κάποιος έχει μετρητά. Οι τράπεζες όταν είναι για σκοπούς επένδυσης, δανειοδοτούν ένα ποσό. Ο επενδυτής χρειάζεται να καταβάλει το 40% της επένδυσης του και οι τράπεζες το υπόλοιπο 60% εάν και εφόσον ο επενδυτής πληροί τα κριτήρια τα οποία θέτουν οι τράπεζες».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top