ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΚΕΛ για έκθεση PEGA: «Η κυβέρνηση να επιλέξει: Συγκάλυψη Αναστασιάδη-Συναγερμού ή διαφάνεια και κράτος δικαίου»

ΑΚΕΛ για έκθεση PEGA: «Η κυβέρνηση να επιλέξει: Συγκάλυψη Αναστασιάδη-Συναγερμού ή διαφάνεια και κράτος δικαίου»

«Η κυβέρνηση να επιλέξει: Συγκάλυψη Αναστασιάδη-Συναγερμού ή διαφάνεια και κράτος δικαίου», ανέφερε το ΑΚΕΛ, σχετικά με την έκθεση της PEGA.

Σε γραπτή του δήλωση, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Κουκουμά, σημείωσε πως «η έκθεση της PEGA επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση του Συναγερμού άφησε τη χώρα να καταστεί ξέφραγο αμπέλι για ξένα κατασκοπευτικά δίκτυα, κέντρο εξαγωγών για λογισμικά παρακολούθησης και βάση για την εισβολή του Predator στην Ελλάδα.»

Αυτούσια η δήλωση του κ. Κουκουμά:

«Η έκθεση της PEGA επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση του Συναγερμού άφησε τη χώρα να καταστεί ξέφραγο αμπέλι για ξένα κατασκοπευτικά δίκτυα, κέντρο εξαγωγών για λογισμικά παρακολούθησης και βάση για την εισβολή του Predator στην Ελλάδα.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης έχει τις ευθύνες που του αναλογούν ως δεξί χέρι του Νίκου Αναστασιάδη. Έχει όμως επιπρόσθετα την ευθύνη να ανταποκριθεί τώρα σε όσα ζητά η PEGA, αυτά δηλαδή που απαιτούν οι πολίτες της Κύπρου οι οποίοι θέλουν να ζουν σε κράτος δικαίου.

Τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη; Θα συγκαλύψει την τέως κυβέρνηση και τον Συναγερμό ή θα ανταποκριθεί στην απαίτηση για διαφάνεια, νομιμότητα και λογοδοσία; Η ερευνητική επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου ζητά συγκεκριμένα ενέργειες και η κυβέρνηση οφείλει απαντήσεις:

- Θα αξιολογήσει τις άδειες εξαγωγής λογισμικών παρακολούθησης που έδωσε;

- Θα δώσει στη δημοσιότητα το πόρισμα Ηλία Στεφάνου για το μαύρο βαν;

- Θα διερευνήσει μαζί με την EUROPOL όλες τις καταγγελίες για παρακολουθήσεις δημοσιογράφων, δικηγόρων και πολιτών επί ημερών της διακυβέρνησης Συναγερμού;»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top