ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ψυχρολουσία έφερε εγρήγορση στο Προεδρικό

Η ψυχρολουσία έφερε εγρήγορση στο Προεδρικό

Διαδικασία αφύπνισης ενεργοποίησε για την κυβέρνηση η ψυχρολουσία που δέχθηκε το Προεδρικό από την πρόσληψη της 19χρονης φοιτήτριας στο υφυπουργείο Τουρισμού, μια ιστορία η οποία προκάλεσε εντονότατες αντιδράσεις και υποχρέωσε τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να εμπλακεί στη διαχείριση του ζητήματος ώστε να κλείσει τάχιστα προτού προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανέλαβε πρωτοβουλία για τη χθεσινή συνάντηση με τον Γενικό Ελεγκτή και λίγα λεπτά αποδείχθηκαν αρκετά για να ανατρέψουν το κλίμα αντιπαράθεσης που προκλήθηκε τις τελευταίες ημέρες, και επέτρεψε στην κυβερνητική πλευρά να καταστήσει σαφές ότι δεν πρόκειται να υπάρξει η παραμικρή εκτροπή από τις υποδείξεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας ως προς το καθεστώς εργοδότησης των συνεργατών/συμβούλων στην προεδρία της Δημοκρατίας και στα υπουργεία.

Οι διαβεβαιώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας άφησαν ικανοποιημένο τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη, ο οποίος χαιρέτησε τις ενέργειες του Νίκου Χριστοδουλίδης. Πληροφορίες φέρουν τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη να είναι εμφανώς ενοχλημένος από τις διαστάσεις που έλαβε το θέμα τις τελευταίες μέρες, ένεκα εσφαλμένων χειρισμών συνεργατών του, από τους οποίους αξίωσε αποφυγή ενεργειών που δημιουργούν εσφαλμένες εντυπώσεις και αδικούν μια μεγάλη προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη και απογοητεύουν μια μεγάλη μερίδα της κοινωνίας, η οποία έχει ιδιαίτερα αυξημένες προσδοκίες. Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο Νίκος Χριστοδουλίδης άφησε να νοηθεί ότι δεν θα ανεχθεί νέα κρούσματα παρόμοιων ενεργειών ή παραλείψεων.

Η γκάφα με την πρόσληψη της 19χρονης φοιτήτριας έφερε στην επιφάνεια ζητήματα για τα οποία έγραψε την Κυριακή το themaoline, που έχουν να κάνουν με το αίτημα για καλύτερο συντονισμό μεταξύ συνεργατών του Προέδρου της Δημοκρατίας και πιο αποτελεσματική επικοινωνία με τα συνεργαζόμενα κόμματα αλλά και ευρύτερα με τις εν Βουλή πολιτικές δυνάμεις, όπως εξάλλου υποσχέθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Στο Προεδρικό αναγνωρίζουν ότι η συγκεκριμένη υπόθεση προκαλεί ζημιά στην κυβέρνηση, γιατί προστίθεται σε άλλα παραπατήματα των πρώτων ημερών, τα οποία είναι διαχειρίσιμα αλλά όχι εντελώς ανώδυνα. Το ΑΚΕΛ ενέγραψε θέμα προς συζήτηση στη Βουλή, και θα δώσει συνέχεια στο ζήτημα της διαδικασίας διορισμών συμβούλων και συνεργατών του Προέδρου και μελών της κυβέρνησης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top