ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Παπαδάκης στο ThemaOnline: Το όραμα για το νέο σοσιαλδημοκρατικό κίνημα - «Πάμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό»

Δ. Παπαδάκης στο ThemaOnline: Το όραμα για το νέο σοσιαλδημοκρατικό κίνημα - «Πάμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό»

Νέο Κίνημα που θα διέπεται από τις αρχές της σοσιαλδημοκρατίας «ψήνεται» μετά από πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδάκη.

Το τελευταίο διάστημα πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις ανά επαρχία καταγράφοντας τις απόψεις των πολιτών, με την τελευταία να έχει πραγματοποιηθεί το βράδυ της Πέμπτης 11 Μαΐου στην Πάφο.

«Ακούμε τον κόσμο. Αυτό που βγαίνει μέσα από τις συναντήσεις είναι ότι πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά», δήλωσε στο ThemaOnline o Δημήτρης Παπαδάκης.

«Συμφωνούν όλοι ότι, ουσιαστικά, ο χώρος της σοσιαλδημοκρατίας στην Κύπρο είναι ακάλυπτος και χρειάζεται μια πολιτική δύναμη που να εκφράζει αυτόν τον χώρο. Το ζήτημα που προκύπτει είναι εάν προλαβαίνουμε να δημιουργήσουμε ένα κίνημα πριν τις δημοτικές και ευρωβουλευτικές εκλογές ή θα πάμε σε μία πλατφόρμα ή κίνηση, η οποία στη συνέχεια θα μετεξελιχθεί σε κίνημα», τόνισε.

Πλέον, αναμένεται να πραγματοποιηθεί μία παγκύπρια σύσκεψη όπου θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις. Αν, δηλαδή, θα προχωρήσουν με την ίδρυση κόμματος-κινήματος και στη συνέχεια να καθοριστούν τα επόμενα βήματα. Η εξαγγελία του νέου κινήματος, εφόσον αποφασιστεί ότι θα προχωρήσει η δημιουργία του, αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός καλοκαιριού, το αργότερο αρχές Σεπτεμβρίου.

«Κόμματα έγιναν πολλά»

Ερωτηθείς αν θα είναι ο ηγέτης αυτού του νέου κινήματος, απάντησε πως «αυτό είναι το τελευταίο πράγμα που μας απασχολεί. Καταρχάς πρέπει να δούμε αν θα γίνει κίνημα. Από κει και πέρα θα δούμε τις διαδικασίες. Ξεκαθαρίζω ότι η θέση μου θα είναι εκεί που θα είμαι πιο χρήσιμος. Πάμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό… Δεν θα είναι το κόμμα του Παπαδάκη, δεν θα είναι το κόμμα του παραγοντισμού. Θα είναι ένα κόμμα που θα παίρνει αποφάσεις για το καλό του κινήματος και του τόπου. Κόμματα έγιναν πολλά. Εμείς δεν θέλουμε κάτι που θα σβήσει σε δύο χρόνια».

Σε ερώτηση κατά πόσο θα διεκδικήσει ξανά τη θέση του ευρωβουλευτή μέσα από το νέο κόμμα, ο Δημήτρης Παπαδάκης δήλωσε πως «τα πάντα θα εξαρτηθούν από τις αποφάσεις που θα πάρουμε. Τίποτα δεν είναι δεδομένο αυτή τη στιγμή».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top