ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Στα ύψη οι τιμές των ζυμαρικών – Μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση Μελόνι

Ιταλία: Στα ύψη οι τιμές των ζυμαρικών – Μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση Μελόνι

Μέτρα για την κατακόρυφη αύξηση των τιμών που καταγράφεται στα ζυμαρικά, που αποτελούν αγαπημένο βασικό προϊόν της Ιταλίας θα λάβει η κυβέρνηση Μελόνι.

Όπως αναφέρει το CNN, χθες το υπουργικό συμβούλιο της Ιταλίας συγκάλεσε διαβουλεύσεις για να διερευνήσει τους λόγους που οδήγησαν στην εκτόξευση των τιμών των ζυμαρικών, ενός από τα πιο αγαπημένα τρόφιμα της χώρας.

Ο Ιταλός υπουργός Επιχειρήσεων, Αντόλφο Ούρσο προήδρευσε μιας επιτροπής από νομοθέτες, παραγωγούς ζυμαρικών και οργανώσεις για τα δικαιώματα των καταναλωτών στη Ρώμη για να συζητήσουν τι θα μπορούσε να γίνει για να μειωθούν οι τιμές των ζυμαρικών, οι οποίες εκτινάχθηκαν κατά 17,5% τον Μάρτιο σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2022.

Οι τιμές των ζυμαρικών έχουν αυξηθεί σημαντικά παρά την πτώση της τιμής του σκληρού σίτου – του κύριου συστατικού τους– τους τελευταίους μήνες.

Όπως υποστηρίζει ο υπουργός Αντόλφο Ούρσο στο ιταλικό τηλεοπτικό δίκτυο ANSA, «πρόθεσή μας είναι να επανενεργοποιήσουμε την εθνική επιτροπή για τον σκληρό σίτο το συντομότερο δυνατό, χωρίς να αποκλείουμε τη σύσταση μιας ενιαίας εθνικής επιτροπής, να ενισχύσουμε τον διάλογο μεταξύ των παραγόντων στην αλυσίδα εφοδιασμού και να διαμορφώσουμε μια κοινή τιμή σε εθνικό επίπεδο».

Εθνικής σημασίας πρόβλημα

Η «Coldiretti», η εθνική ένωση αγροτών της Ιταλίας, επιβεβαίωσε στο ιταλικό πρακτορείο «ANSA» ότι η τιμή του σκληρού σίτου, που χρησιμοποιείται για την παρασκευή ζυμαρικών, έχει μειωθεί κατά 30% από πέρυσι, αλλά η τιμή τους (των ζυμαρικών) έχει διπλασιαστεί σε σύγκριση με τις προβλεπόμενες αυξήσεις τιμών λόγω του πληθωρισμού. Επιπλέον, ανέφεραν ότι οι τιμές τόσο των ξηρών όσο και των φρέσκων ζυμαρικών έχουν ανέβει σταθερά από τον Ιούνιο του 2021. Πρόκειται για ένα πρόβλημα εθνικής σημασίας, όπως αναφέρει το CNN.

Ο μέσος Ιταλός καταναλώνει περίπου 23 κιλά ζυμαρικών κάθε χρόνο, δήλωσε ο Φιούριο Τρούτζι, πρόεδρος της «Assoutenti», ομάδας για τα δικαιώματα των καταναλωτών.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top