Πώς ο πρίγκιπας Τζορτζ έπεισε τον παππού του βασιλιά Κάρολο να αλλάξει τις στολές στη στέψη

Πώς ο πρίγκιπας Τζορτζ έπεισε τον παππού του βασιλιά Κάρολο να αλλάξει τις στολές στη στέψη

Σπάζοντας ένα ακόμα πρωτόκολλο, ο βασιλιάς Κάρολος πείστηκε από τον πρίγκιπα Τζορτζ και άλλαξε τις στολές για τον ρόλο του ως Page of Honor

Ο πρίγκιπας Τζορτζ, δεύτερος διάδοχος του βασιλικού θρόνου της Αγγλίας, έπαιζε σημαντικό ρόλο στη στέψη του νέο μονάρχη και παππού του, βασιλιά Κάρολου, καθώς είχε αναλάβει να είναι ένας από τους τέσσερις Page of Honor.

Φυσικά, το γεγονός πως ο μελλοντικός διάδοχος του θρόνου είχε τον συγκεκριμένο ρόλο στη στέψη του βασιλιά παππού του είναι από τα γεγονότα που θα καταγραφούν στην ιστορία, καθώς είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει.

Μάλιστα, ένα επιπλέον γεγονός που έγραψε ιστορία είναι οι στολές που άλλαξαν μετά από αιώνες για τα παιδιά που είχαν το ρόλο του Page of Honor στην τελετή στέψης του βασιλιά

«Δεν ήθελε να φορέσει βράκα και καλσόν ο πρίγκιπας Τζορτζ»

Όπως έχει γνωστό, μέσα από την Daily Mail, ο εννιάχρονος πρίγκιπας Τζορτζ δημιούργησε μια υποσημείωση στην ιστορία της στέψης, πείθοντας τον παππού του, βασιλιά Κάρολο, να αλλάξει τις στολές αιώνων που φορούσαν.

Ο Τζορτζ, ένα από τα τέσσερα παιδιά που κρατούσε την ουρά του μονάρχη, εξέφρασε τις ανησυχίες του για το ότι έπρεπε να φορέσει λευκή βράκα ως το γόνατο. «Επίσης, δεν ήθελε να φοράει καλσόν και να γίνεται αντικείμενο σχολιασμού και πειράγματος στο σχολείο», ψιθυρίζει ένας αυλικός.

Ο Βασιλιάς συμφώνησε με αποτέλεσμα η βράκα και το καλσόν να αντικατασταθούν με παντελόνι.

Ο πρίγκιπας Τζορτζ συνόδευσε τον παππού του σε όλη τη διάρκεια της στέψης, ενώ μετά το τέλος έφυγε με την άμαξα των γονιών του όπου μέσα ήταν τα δύο μικρότερα αδέρφια του.

Ο ίδιος παρακολούθησε την επόμενη ημέρα τη συναυλία της στέψης μαζί με την πριγκίπισσα Σάρλοτ, ενώ την τελευταία ημέρα των εκδηλώσεων, ημέρα εθελοντισμού, συμμετείχε στην επίσημη εκδήλωση μαζί με όλα τα μέλη της οικογένειας του κλέβοντας ξανά τις εντυπώσεις.

Πηγή: iefimerida.gr

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE:  Βρετανικά μαχητικά Typhoon και F-35 πραγματοποίησαν αποστολές στην Κύπρο - Προειδοποιεί η Tεχεράνη

LIVE: Βρετανικά μαχητικά Typhoon και F-35 πραγματοποίησαν αποστολές στην Κύπρο - Προειδοποιεί η Tεχεράνη

Με νέους βομβαρδισμούς για… πλάκα στο νησί του Ιράν Χαργκ απείλησε ο Ντόναλντ Τραμπ, ένα 24ωρο μετά τις αμερικανικές επιθέσεις που έπληξαν στρατιωτικούς στόχους στο στρατηγικής σημασίας νησί και ενώ ο πόλεμος εισέρχεται στην 16η μέρα του. «Όχι» Τραμπ σε έναρξη συνομιλιών για τερματισμό του πολέμου - Ισραήλ και Λίβανος θα πραγματοποιήσουν συνομιλίες σε Παρίσι ή Κύπρο - «Πολλές χώρες θα στείλουν πολεμικά πλοία στα Στενά του Ορμούζ» λέει ο Τραμπ.

BEST OF TOTHEMAONLINE