ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ζητά επανεκδίκαση της υπόθεσης η παραπονούμενη που κατήγγειλε τον τέως Κιτίου για βιασμό

Ζητά επανεκδίκαση της υπόθεσης η παραπονούμενη που κατήγγειλε τον τέως Κιτίου για βιασμό

Πρόθεση ν’ «ανοίξει» ξανά ο φάκελος της υπόθεσης βιασμού εξέφρασε η γυναίκα που είχε καταγγείλει τον τέως μητροπολίτη Κιτίου Χρυσόστομο ότι την βίασε, αδίκημα που κατά τον ισχυρισμό της διαπράχθηκε τον Απρίλιο του 2011. Η υπόθεση αυτή εκδικάστηκε το 2021 ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λάρνακας, το οποίο μετά από ακροαματική διαδικασία αθώωσε τον πρώην ανώτερο ιεράρχη.

Έπειτα, όμως, από την χθεσινή ιστορική απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, το οποίο έκρινε ένοχο τον τέως μητροπολίτη Κιτίου σε υπόθεση άσεμνης επίθεσης σε βάρος ανήλικου κοριτσιού που διαπράχθηκε τον Νοέμβριο του 1981, η 56χρονη γυναίκα που κατήγγειλε τον τέως Κιτίου για βιασμό δήλωσε στα ΜΜΕ πως προτίθεται να ζητήσει επανεκδίκαση της υπόθεσής της.

Υποστηρίζει ότι η περίπτωσή της δεν έτυχε σωστού χειρισμού από τη Νομική Υπηρεσία, κάτι που, όπως ισχυρίζεται, συνέβαλε στην αθωωτική απόφαση για τον τέως μητροπολίτη Κιτίου.

«Διερωτώμαι πώς είναι δυνατό η πλευρά της υπεράσπισης, κατά το προδικαστικό στάδιο, να ισχυριζόταν ότι ο κατηγορούμενος έπασχε από άνοια και δεν μπορούσε να παρακολουθήσει τη δικαστική διαδικασία, αλλά όταν ολοκληρώθηκε η δίκη έκανε δηλώσεις ότι έλαμψε η αλήθεια», σημείωσε η 56χρονη παραπονούμενη.

Θυμίζουμε, ότι το Κακουργιοδικείο με απόφασή του, ημερομηνίας 22 Οκτωβρίου 2021, αθώωσε και απάλλαξε τον 83χρονο, τότε, αρχιερέα από την κατηγορία του βιασμού μετά από κεκλεισμένων των θυρών ακροαματική διαδικασία

. Στο ανακοινωθέν του Κακουργιοδικείου τονιζόταν ότι η αθωωτική ετυμηγορία στηρίχθηκε στο γεγονός ότι η μαρτυρία που έδωσε η βασική μάρτυρας κατηγορίας, δηλαδή η παραπονούμενη γυναίκα που κατήγγειλε τον βιασμό της, κρίθηκε αναξιόπιστη.

Ανάμεσα σε άλλα, το Κακουργιοδικείο είχε αναφέρει ότι «η μαρτυρία της παραπονούμενης δεν έγινε αποδεκτή και απορρίφθηκε, επειδή αυτή περιέπεσε σε πολλές αντιφάσεις, ψέματα και σε αλλοπρόσαλλους ισχυρισμούς σε ουσιαστικά, κύρια και καίρια σημεία πάνω στα οποία στηριζόταν η υπόθεση της κατηγορούσας αρχής».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top