ΚΟΣΜΟΣ

Βραβείο πολιτικού πολιτισμού στο Μάριο Ντράγκι

Βραβείο πολιτικού πολιτισμού στο Μάριο Ντράγκι

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας θα γίνει πλουσιότερος κατά 50.000 ευρώ

Με το ευρωπαϊκό βραβείο πολιτικού πολιτισμού τιμήθηκε ο Μάριο Ντράγκι. Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας το παρέλαβε σε τελετή στην Ελβετία.

Πρόκειται για βραβείο που απονέμεται σε ετήσια βάση και συνοδεύεται από το ποσό των 50.000 ευρώ για το νικητή, ενώ λαμβάνοντάς το ο Ντράγκι ακολούθησε τα βήματα των Ζαν Κλόντ Γιούνκερ, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Ζαν Κλοντ Τρισέ και Ντόναλντ Τουσκ, οι οποίοι μεταξύ άλλων έχουν τιμηθεί με το ίδιο βραβείο. Οικοδεσπότης της τελετής απονομής ήταν ο Φράνκ Μάιερ, ο οποίος χαρακτήρισε τον επικεφαλής της ΕΚΤ ως υποδειγματικό Ευρωπαίο και άξονα σταθερότητας σε καιρούς αστάθειας.

«Το ευρώ δεν είναι μόνο το δεύτερο σημαντικότερο νόμισμα στον κόσμο. Εξασφαλίζει επίσης ότι η Ευρώπη, ως οικονομική δύναμη στον κόσμο, διαθέτει την κατάλληλη φωνή στην πολιτική των συναλλαγματικών ισοτιμιών. Ο Μάριο Ντράγκι ως εκ τούτου με την παρουσία και τις πράξεις του διασφαλίζει όχι μόνο το νόμισμα της ΕΕ, αλλά και το κύρος της στον κόσμο. Οι ενέργειές του κατά την εκτέλεση της αποστολής αυτής δεν είναι αποκλειστικά οικονομικής εστίασης. Αποφασίζοντας με θάρρος και γενναιοδωρία, όπου είναι απαραίτητο, δεν χάνει ποτέ τις βάσεις και τον προσανατολισμό των αρμοδιοτήτων που του έχουν ανατεθεί», είπε ο ακόμη κ. Μάιερ.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Απόδραση «κομμωτή»: Μαρτυρίες πολιτών «καίνε» τον ισοβίτη - Είχαν γνωριστεί στις φυλακές με τον 26χρονο

• Τροχαίο στη Λευκωσία: Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση 31χρονος μοτοσικλετιστής

• Υπερτουρισμός: Πρώτη ανάμεσα στις χώρες που πλήττονται - Κόκκινη κάρτα σε δύο ελληνικά νησιά

• Έρχονται τα έξυπνα φώτα στη Λευκωσία - Ποιος ο σκοπός τους και πότε αναμένεται να λειτουργήσουν - Φωτογραφίες

• Οι IDF ανακοίνωσαν πως σκότωσαν τον Νασράλα: «Δεν θα τρομοκρατεί πλέον τον κόσμο»

• Πυροβολισμοί σε καφενείο: Εντός του υποστατικού τρία πρόσωπα – Εντοπίστηκαν κάλυκες και στο όχημα του 42χρονου διαχειριστή  

• Γιώργος Μαζωνάκης: Πόζαρε γυμνός στο Instagram - «Οίκος ανοχής, μην μπερδεύετε την υπομονή μου με την ανοχή» - Φωτογραφία



Εντοπίστηκε νεκρός 58χρονος σε χωράφι κάτω από το αυτοκίνητό του

Εντοπίστηκε νεκρός 58χρονος σε χωράφι κάτω από το αυτοκίνητό του

Νεκρός σε χωράφι στην περιοχή Κολοσσίου, εντοπίστηκε 58χρονος τα ξημερώματα σύμφωνα με την Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top